Jogtalan személy eltávolítása a házból és szülőtartásról való lemondás?
Sziasztok!
Szeretnék én is segítséget kérni. ha nem bánjátok, leírom az egész sztorit röviden.
A szüleimmel és az öcsémmel éltem együtt. Szüleim viszonya megromlott, és hamarosan az én viszonyom is az apámmal. Alkoholista, részegen nem beszámítható, sok mindent a fejemhez vágott annak idején, pl. nem vagyok a lánya. Aztán 2 éve egy szép napon megfenyegetett, hogy jobban teszem, ha nem talál itthon, mire hazaér, mert baj lesz. Én akkor elmenekültem a papámhoz. Anyu eközben szolgálati lakást intézett, ahová elköltöztünk és kb 1,5 évig ott laktunk. Ezalatt szüleim elváltak, drága szeretett apukám csak az első tárgyalásra ment el, utána már az ajánlott leveleket se vette át. Aztán anyu elindította a következő pert, hogy a közös tulajdonban lévő házuk kizárólag anyu nevén legyen annak fejében, hogy öcsémre nem kell gyerektartást fizetnie, hogy átvállalja a házon lévő svájci frankos hitelt, illetve hogy a házban maradt bútorokat és a kocsit megtarthatja. Ezt a papírt se vette át, jogerőre emelkedett, de nem tudott róla. Sajnos az ítéletbe már csak a végrehajtást nem írták bele, tehát igaz anyu nevén van a ház, de az ő lakcíme továbbra is ott van, ezért nem lehet kirakni. Anyu azért átment hozzá és közölte, hogy, költözzön el, mert övé a ház, és nem hajlandó tovább fizetni az albérletet. Megígérte, hogy elmegy, mi szépen visszaköltöztünk, és nem történt semmi. A költözésnél azt sem hagyta, hogy kipakoljuk a cuccait, ott balhézott, úgyhogy minden keresztbe-kasul van a házban, az ő bútorai és a miénk. Ki se tudtunk rendesen pakolni se. És ő azóta is ott van, immáron április óta így élünk. 1-2 bútort átvittünk egy örökölt házba, de az eladásra kerül, és ki kell pakolni. De ha mi kitesszük a cuccait, akkor nekünk lesz priuszunk. A fater nem dolgozik, a munkanélküli segélyt is megvonták tőle, mert nem volt együttműködő. A kilakoltatási tárgyalás pedig csak októberben lesz... attól félünk, hogy addig tragédia történik. Én nyugtatókon élek :/ ő pedig éli világát, használja a tv-met, ellopja anyu cigijét, a kaját, és eladogatja a cuccokat, hogy legyen pénze piára. Inkább ara költi, mint kajára. Félünk, hogy egyszer arra jövünk haza, hogy eltűnik a tv, számítógép, vagy egyéb értékesebb cuccok. Ja azt elfelejtettem írni, hogy amíg mi nem laktunk itt, addig kb 250 ezres gáztartozást halmozott fel, amiért keresik a behajtók, de sose veszi fel a telefont. Anyu beszélt velük, és valószínűleg hamarosan kijönnek. Elvihetik a mi cuccainkat? És tényleg semmit nem lehet tenni októberig? El kell viselnünk? Továbbá még afelől érdeklődnék, hogy le lehet-e mondani a szülőtartásról, hogy én nem akarok róla gondoskodni? Jelenleg nappalis főiskolai hallgató vagyok, de soha többé nem akarom látni, ha egyszer megszabadulok tőle. A névváltoztatásom is folyamatban van. Aki esetleg tudna valami tanácsot, adni azt megköszönném.
Szulotartastrol max a szulo tud lemondani, a gyerek nem. A gyermek tartással ellentétben viszont ez nem "kotelezo", erdemtelensegre hivatkozva lehet kérni, hogy ne kelljen fizetni.
Be kell menni a masik ügyben az okmanyirodaba es kenyszerkijelenteni. Onnantól ha kihívja tok a rendőrséget, elküldik. Zár csere es kész.
szülőtartást is vissza lehet utasítani a szülő érdemtelensége miatt
és még egy dolog: akkor sem kell fizetnie ha terhet jelentene számára anyagilag
ha anyukád a tulaj akkor ö ki tudja jelenteni az apát a házból : kényszerkijelentés
am megoldás kirakni a házból a cuccait és zárcsere
ha bőrömből vagy más akkor rendőrt hívni
a behajtók a ti cuccotokat nem vihetik el csak az övét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!