Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőtartás bíróságilag?...

Szülőtartás bíróságilag? Többi lent!

Figyelt kérdés
Először is azzal kezdeném,hogy 28 éves vagyok!18 éves korom óta nem élek anyummal és tesómmal!Tehát 10 éve!A 10 év alatt tesóm és anyum együtt éltek!Sok hitelt vettek föl nem tudom mikre és nem tudták fizetni ami miatt most letiltásuk van!Tesómnak a fele fizetését,anyumnak a rokkant nyugdíjából ami 56000 ft abból 31000 ft-ot!Amikor tudtam segítettem pénzzel sőt volt,hogy felvettem 9000000 ft hitelt,mert szükségem volt rá és abból 300000-ret adtam neki!Most gyesből és családiból élek ami 38000 ft!Azt gondolom ők vették fel a hitelt számolniuk kellett volna ezzel!Nekem is vannak hiteleim,de én nem sápitozok pedig már lassan én sem tudom fizetni!Itt a gyerekem!Fenyegetőzik anyum testvére,hogy bírósághoz fordul,hogy szülőtartást fizesse!Milyen ember az ilyen?Kisemmizi a gyerekét?Szerintetek?
2014. máj. 17. 13:05
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%

Nyugi, forduljon csak!

Nem fogják neki megítélni. Főleg nem gyesből és családiból.

Szülőtartásra (rokontartásra) csak akkor kötelezhető valaki, ha a saját megélhetését ez a tartás nem veszélyeztetné.

2014. máj. 17. 13:07
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy köteles neki fizetni, tehát csak had fenyegetőzzön ha ennyi esze van, ne foglalkozz vele. Legalábbis ne aggódj, nincs félnivalód ez ügyben.
2014. máj. 17. 13:08
 3/25 anonim ***** válasza:
15%
Gyonyoru egy csalad, anya-lanya-teso egyutt. Csak a szegeny gyerekedet sajnalom.
2014. máj. 17. 13:13
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Én a képébe röhögtem volna, kb ennyire komoly ez a "fenyegetés". a másik az, hogy többet nem nagyon tartanám vele a kapcsolatot, mert élősködővel minek?
2014. máj. 17. 13:14
 5/25 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó nem tudom olvastad-e,de 10 éve nem élek velük!Férjhez mentem és anyósom házában élünk!Megzavarodok ár ebbe a sok hercehurcába!Köszönöm a többi hozzászóló válaszát!Ilyenkor azt is megnézik mennyi hitelem,fizetni valóm van?
2014. máj. 17. 13:18
 6/25 A kérdező kommentje:
3-as válaszolónak írtam!
2014. máj. 17. 13:19
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom (de javítsatok ki ha rosszul vagyok tájékoztatva), hogy rokon tartást csak akkor lehet kérni, ha a szülő (vagy egyéb rokon) önhibáján kívül kerül olyan helyzetbe,hogy nem tudja eltartani magát. Pl: lerokkan, beteg lesz (rákos..)

A "felvette a hitelt, és nem tudja fizetni" az nem ebbe a kategóriába tartozik.

Szerintem..

2014. máj. 17. 13:21
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
NEm néznek semmit, mivel nem vagy te köteles eltartani őket. FElnőtt emberek mindkettő jövedelemmel, ha felhalmozták a hiteleket, az csakis az ő saját felelősségük. Rajtuk fogják behajtani, nem a többi rokonságon. Neked amúgyis csk gyes+családi, az nem jövedelem, hanem segély. Ne dőlj már be a resód fenyegetőzésének. A te jövedelmedet nem fogja senki nézni. nyugi.
2014. máj. 17. 13:21
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne idegeskedj,néni fogják a te gyereked is meg a kevés jövedelmed is.Szocskát kap jó nagyot.A tesódnak meg mond meg fizesse ő,meg tartsa az anyját ill anyátokat.Együtt tapsolták el azt a pénzt.Hozzád nem kopogott be a jóba se tehetnek neked egy nagy szívességet.Én sem fizetném az ő dolgaik.anyud tesója kapja be
2014. máj. 17. 13:23
 10/25 A kérdező kommentje:
Eddig se voltam jó soha neki!Depressziós és már minden orvosnak embernek elmondta,hogy nem foglalkozom vele!Volt,hogy 4 napra elmentünk hozzá és ebből 2 nap nem szólt hozzánk a gyerekkel,mert bekattant valami!Arra fogta,hogy nem foglalkozik vele a gyerek!100 km-re lakik tőlünk!Ő hozzánk nem jön,mert itt van anyósom,pedig ő 300 ft-ból megúszná az útiköltséget!Nekem 5000 ft!
2014. máj. 17. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!