Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolja azt egy szülő,...

Miért gondolja azt egy szülő, hogyha övé a lakás, amiben él a felnőtt gyermeke, akkor már mindent megszabhat neki?

Figyelt kérdés

Mikor hova menjen, mikor aludjon, mikor keljen, egyfolytában taxinak nézi a gyermekét, mert neki nincs jogsija és különböző módon szemétkedik.

Ha már nem tudta támogatni a gyermekét, akkor csak szerintem kellene örülnie, hogy félre teszi a fizetését, és saját lakásra gyűjt? és nem hitelre akarja megvenni, hogy egy életre eladósítsa magát, mint a szülei?

Miért kell irigykedni, meg visszahúzni a másikat?

Én azt gondolom, hogy ha már valaki gyereket vállal, akkor kutyakötelessége lenne támogatni azt, hiszen nem ő döntötte el, hogy a világra jön.

25/L

2014. máj. 2. 16:34
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
78%

"Egne a pofam ha 25 evesen otthon laknek."

Nem azzal van a baj, hogy a szüleivel él, az egyáltalán nem gáz 25 sőt szerintem még 30 évesen sem, hanem a mentalitásával van gond.

2014. máj. 3. 10:48
 52/58 anonim ***** válasza:
89%
Az az érzésem, hogy elég erőszakos természeted lehet, de anyukádnak hasonlóan. Lehet, tőle örökölted a természetedet? Hogy nem nagyon szereted, az érződik. Akkor még tényleg, miért kell otthon ezt az állapotot elviselni: De nem lehet, hogy bizonyos dolgokban igaza van? Még ha felnőtt vagy, akkor is talán szólhat, ha valami neki nem tetszik. De egyikőtöknek sem lehet valami jó természete, ez a véleményem. Nem tudsz kompromisszumot kötni? Bizonyos dolgokban úgy cselekedni, ahogy kívánja? Mégis csak a fia vagy!
2014. máj. 3. 12:31
 53/58 anonim ***** válasza:
Még annyit, lehet, anyukádnak szeretethiánya van, és azzal próbál több figyelmet maga felé irányítani, hogy mindenfélével megbíz, hogy ezt csináld neki meg azt. Lehet, a férjével sem volt szeretetteljes a viszonya és veled sem volt az. Csak hát rosszul kompenzálja. Valahogy kompromisszumot kellene kötni.
2014. máj. 3. 13:32
 54/58 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Szenter!

A kérdező: hölgy ;)

2014. máj. 3. 13:39
 55/58 anonim ***** válasza:
81%
Na elárulom, hogy én hogy csináltam. Fősuli után zúztam kifele külföldre 24 évesen. 30 éves vagyok, nyáron vettem egy házat....és nem, nem tólták alám, én dolgoztam meg érte, a nulláról indulva.És nem hinném, hogy az az 5 év közöttünk olyan nagy lenne, hogy ne tudjam, milyen ma elindulni az életben 25 évesen. Spórolj annyit, hogy kijuss külföldre, húzz le 5 évet huszad magaddal egy albiban, 12 órázz, mindent tegyél félre és 30 évesen, mikor hazamész, tuti házad lesz. És nem kell nyávogni.
2014. máj. 3. 15:00
 56/58 anonim ***** válasza:
80%

máshogy is lehet csinálni,lehet kedves kérdező, lehet hogy te sem vagy mindenben tökéletes. én saját magamnak vettem egy vidéki megyeszékhelyen lakást a párommal együtt 23 évesen! 18 évesen az egyetem mellett elmentem dolgozni,és nem bulira költöttem a pénzt, hanem lakástakarékot fizettem a párommal együtt. a szüleimnél laktam,én 18 évesen nem adtam haza semmit, azon kívül,hogy havonta egyszer álltam a nagybevásárlást,úgy,hogy egyetemre jártam,és minden szabadidőmben dolgoztam. elvégeztem egy igen kemény közgáz szakot, összeházasodtam a párommal,és a saját lakásunkban élünk. nem érzem úgy,hogy élősködtem a családomon, 23 évesen már a saját lábamon álltam, sőt korábban is,hiszen mindent magamnak fizettem. most van egy jó állásom,és évente egyszer úgy adok hálát a szüleimnek,hogy elviszem őket nyaralni normális helyre, ugyanis korábban még az országot sem nagyon hagyták el. így is lehet valaki egy eladó,és egy gyári munkás gyereke.

csak te felelsz a jövődért

2014. máj. 3. 16:24
 57/58 anonim ***** válasza:
59%

Nagyon nehéz kérdés. Nyilván vannak olyan homoszexuális párok akiknél sokkkkal jobb helyen lenne egy gyerek mint egy férfinél és egy nőnél akik letojják a gyerekeiket magasról, esetleg isznak, verekszenek.

Viszont azt gondolom hogy egy normális nő-ffi házasságban ahol jó légkör van és harmónia, jobb helyen van a gyerek mint egy homoszexuális párnál. Nem tudom megmondani hogy miért. Viszont szeretnék olyan helyen élni hogy normális az is ha homokosok fogadnak örökbe gyereket, de ez ma Magyarországon... elképzelhetetlen. Balkán 2.0.

2014. máj. 4. 15:06
 58/58 anonim ***** válasza:
59%

Upsz félrement az előző.

Akkor erre válaszolva: Hogyha felnőttként nem tudsz együtt élni anyukáddal mert neki ilyen természete, vagy nem jöttök ki, el lehet költözni. Persze, sajnálom hogy ő ilyen mert nekem még 50 évesen is mindent megadnának mert a gyerekük maradok, de ha a tiéd nem ilyen akkor menekülj. Költözz össze valakivel, találj párt és vele. Nem olyan hű de nagy dolog fenntartani egy albérletet két embernek. Egy éve élek külön és mindketten tanulunk még.

L23

2014. máj. 4. 15:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!