Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolja azt egy szülő,...

Miért gondolja azt egy szülő, hogyha övé a lakás, amiben él a felnőtt gyermeke, akkor már mindent megszabhat neki?

Figyelt kérdés

Mikor hova menjen, mikor aludjon, mikor keljen, egyfolytában taxinak nézi a gyermekét, mert neki nincs jogsija és különböző módon szemétkedik.

Ha már nem tudta támogatni a gyermekét, akkor csak szerintem kellene örülnie, hogy félre teszi a fizetését, és saját lakásra gyűjt? és nem hitelre akarja megvenni, hogy egy életre eladósítsa magát, mint a szülei?

Miért kell irigykedni, meg visszahúzni a másikat?

Én azt gondolom, hogy ha már valaki gyereket vállal, akkor kutyakötelessége lenne támogatni azt, hiszen nem ő döntötte el, hogy a világra jön.

25/L

2014. máj. 2. 16:34
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim válasza:
98%
Saját példám, 25 évesen én is a szüleimnél laktam, csakhogy beszálltam a rezsibe, kajába, stb. A fizetésem 3/4-e maradt meg, annyi elég volt arra hogy gyűjtsek. Faterom 18 évesen nősült, majd lakást épített. Kérdésedre válaszolva, ha beszállsz a rezsibe, lakbérbe, bármibe, akkor felnőttként jogod van nagyon sok mindenhez. Amíg eltartatod magad, addig -hiába vagy 25- nem vagy felnőtt. A felnőttség nem életkor kérdése, hanem az önálló döntéseké a felelősség viseléséé. Ha ez nincs meg, ne csodálkozz ha gyerekként kezelnek...
2014. máj. 2. 17:09
 22/58 anonim ***** válasza:
21%

Persze, hogy nem kutyakötelessége a szülőnek lakást venni a gyerekének, azonban ha nem tudott, netán nem akart neki összegyűjteni egy lakásra valót, illik elnéznie, hogy a gyereke, aki okos, előrelátó ember lévén félreteszi a fizetését lakásra, a szülői házban azt csináljon, amit akar. Ne szabja meg, hogy hova menjen, mikor keljen, stb.

Pláne, hogy közel 30 éve neki csak úgy az ölébe hullt a lakás. Mert csak úgy osztogatták 1990 előtt a paneleket. Mindenki kapott a két szép szeméért, csak úgy.

A betanított munkás házaspár is lakáshoz jutott, és tisztességgel fel tudott nevelni két gyereket. Már húszas éveik elején családot alapíthattak, mert kapták a lakást állam bácsitól.

Ilyen előnnyel indulni, aztán pampogni, hogy költözzön el albérletbe a gyerek, ha nem tetszik neki valami, nem igazán vall értelmes gondolkodásra.

2014. máj. 2. 17:20
 23/58 anonim ***** válasza:
15%

9-es

Talán inkább a te stílusod a minősíthetetlen! Én nem páros lábbal rúgnám ki hasonló helyzetben a gyerekemet, hanem szégyellném magam, hogy nem tudtam neki min. egy fél lakás árát összekaparni, és hogy otthon élésre kényszerül szegény ennyi idősen.

De nem vagyunk egyformák.

Ha te kirúgnád emiatt a gyereked, ne csodálkozz, ha majd vén korodban rád se nyitja az ajtót.

2014. máj. 2. 17:25
 24/58 anonim ***** válasza:
84%
Hat ha ilyen stílusa lesz a gyerekemnek, mint a kérdeznek van, akkor nem is szeretnem, hogy ram nyissa az ajtót, kedves utolso.
2014. máj. 2. 17:27
 25/58 anonim ***** válasza:
28%

Az már biztos, hogy annak a korosztálynak a jó része, akik annak idején lakást kaptak, ezt nem érdemelték meg! Onnan látszik, hogy ilyen gondolkodással bírnak, hogy a szerencsétlen kérdezőt szapulják, meg azt írják, hogy el lett rontva a nevelése. Talán inkább az ő nevelésük lett elrontva, de nagyon.

Nem kellett volna az államnak lakást tenni a seggük alá, most nekik sem lenne ekkora pofájuk.

Csak rossz érzés ezt látni, hallani, hogy arra érdemtelen embereknek annak idején az ölükbe hullott egy lakás.

2014. máj. 2. 17:31
 26/58 A kérdező kommentje:

24-es végre egy értelmes kommentet írt le, és csak azért, mert az időseknek az ölébe hullott az állami lakás, ezért nem jut most nekem, és ők oktatnak itt is ki?! Jelen pillanatban, inkább azok az emberek nézzenek magukba és vizsgálják felül a stílusokat!

Mi baj az enyémmel? Hogy nem tetszik az igazságtalanság, hogy rendszerkritikus vagyok?!

2014. máj. 2. 17:34
 27/58 anonim ***** válasza:
30%
Kérdező 25-ös vagyok, hidd el nekem van igazam! Majd nekem is esnek a "gondos szülők"!
2014. máj. 2. 17:38
 28/58 anonim ***** válasza:
81%

"rendszerkritikus vagyok" ... *röhögéstől ide-oda guruló smiley*

Nem, fel kell világosítsalak, te nem rendszerkritikus vagy, hanem hisztis.

Na meg, ha rendszergazda lennél a rendszerkritikus helyett, most nem lennél rászorulva arra, hogy a gonosz, önző, különböző módon szemétkedő szüleid nyakán élősködj.

2014. máj. 2. 17:40
 29/58 anonim ***** válasza:
13%

Basszus, ti is csak azért nem élősködtetek a szüleitek nyakán, ha már ezt a hamis kifejezést használjátok, mert kaptatok lakást.

Így könnyű...

2014. máj. 2. 17:44
 30/58 anonim ***** válasza:
95%

Én 25 F vagyok anyámmal élek és soha egy rossz szót nem kaptam ezért.

Sőt még azt is mondta h egyetem után lehet itt marad velem nem kel elköltözzek ha nem akarok.

Csak akkor majd a rezsit kaját fizessem x %-ba.

Am engem nem korlátoznak.

2014. máj. 2. 17:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!