Miért gondolja azt egy szülő, hogyha övé a lakás, amiben él a felnőtt gyermeke, akkor már mindent megszabhat neki?
Mikor hova menjen, mikor aludjon, mikor keljen, egyfolytában taxinak nézi a gyermekét, mert neki nincs jogsija és különböző módon szemétkedik.
Ha már nem tudta támogatni a gyermekét, akkor csak szerintem kellene örülnie, hogy félre teszi a fizetését, és saját lakásra gyűjt? és nem hitelre akarja megvenni, hogy egy életre eladósítsa magát, mint a szülei?
Miért kell irigykedni, meg visszahúzni a másikat?
Én azt gondolom, hogy ha már valaki gyereket vállal, akkor kutyakötelessége lenne támogatni azt, hiszen nem ő döntötte el, hogy a világra jön.
25/L
Jah, értem szerinted az természetes, hogy fizeted az albérletet, meg a kajádat, ami sosem lesz a tiéd, és te mondod magad szabad embernek :D
Gratulálok jó, hogy neked ilyen kicsi az igényed, szerintem az önálló életért nem kell ekkora árat fizetni lásd életed végéig adósság vagy egy albérlet, amely sosem lesz a tiéd.
Akkor csak úgy megszülőd a gyereked, aztán lesz, ami lesz vele? ez tényleg felelősség teljes tudat.
Azért vagyok életképtelen mert saját lakásra gyűjtök és se nem a bankot se nem más ingyenélőt nem akarok gazdagítani?
Már bocsi,de nekem jövő év végén meglesz a saját házam és neked mikor?
Akkor ki is lát előrébb?
Jó kis rabszolga vagy, a rendszer szolgája.
4-es vagyok és menjetek a sündörgőbe!!! (Nem szerettem volna a felmenőiteknek szexben gazdag szép napot kívánni, de azért legyen olyan napjuk már csak azért is)!!!
Nektek ilyen sok pénzetek van? Én alig kapok 64 ezret túlórákkal 75-öt, hova menjek én evvel albérletbe?
(Nem mintha akarnék, de így elgondolkozva, se hitel, se albi csak SZOBA egy néninél/bácsinál jöhetne szóba a többi CSŐD! Ha Ti ilyen gazdagok vagytok akkor inkább ne is pontozzatok és főleg ne okoskodjatok! Hajrá minimálbér!
Ahogy látom, te úgy érzed, a szüleid kutyakötelesek addig eltartani, amíg mindet meg tudsz venni, amit csak szeretnél. Utána meg lehetöleg ne legyenek a terhedre, mert ha idösen segítségre szorulnak, akkor nehogymár neked kelljen öket eltartani, ne azért vállaljanak gyereket, hogy valaki segítse öket idös korukban.
A gyereket támogatni, meg mindent elviselni töle nem ugyanaz. Ezenkivül a gyereket legfeljebb addig kell eltartania egy szülönek, amíg nincs önálló keresete.
Az, hogy elvigyed öket autóval, természetesnek kellene lennie számodra, elvégre ök fizették a jogosítványodat meg az autódat (akkor is ha a "saját" pénzedböl vetted - amit ugyan nem hiszek -, mert közben eltartottak.)
A szüleid azzal, hogy náluk lakhatsz, havonta egy albérlet lakbérét adják neked ajándékba, ezért cserébe elvárhatnak töled némi közremüködést.
25 évesen VAGY alkalmazkodsz a szüleidhez - elvégre a saját lakásukban ne nekik kelljen hozzád igazodniuk, VAGY elmégy albérletbe vagy ahová akarsz és akkor nem ök fogják megmondani, hogy mit hogyan csinálj (hanem a föbérlö).
Ritka önzö ember vagy.
El vagy kényeztetve, ennyi itt a probléma. Valóban nem kéne ilyen olyan dolgokat kérnie tőled, normál helyzetben. A normál helyzet pedig az, hogy belefizetsz ennyi idősen a számlákba. Amit írtál abból gyanítom, hogy te ingyen élsz ott teljesen, és nem érzed úgy hogy ez probléma. Pedig ilyen helyzetben igen is elvárhat ellensuolgáltatást, amiért eltart. Felnőtt ember vagy! Panaszkodsz, hogy nem tudnál félrerakni ha egyedül élnél - szerinted nekik nem lett volna nehéz spórolni, hogy lakást rakjanak alád? El kell keserítselek, Mon a fiatalok 99 százaléka nem kap lkást a szüleitől. Nincs olyan életszínvonal.
Egy megoldás van, gondolkodj el, és próbálj felnőni.
Egyébként, panaszkodtál hogy önhatalmúlag döntöttek rólad, és ez nem a te döntésed. Ha ennyire zavar, hogy élsz, bármikor lemondhatsz róla... Ellenkező esetben viszont inkább köszönettel tartozol a szüleidnek.
Irigykedni? Visszahúzni? Te olyan dolgokat látsz bele ebbe, amik nincsenek ott, legalábbis az esetek nagy részében. A szüleidnek is van magánélete, és lehet, hogy mondjuk zavarja őket, hogy te még hajnali egykor is járkálsz fel-alá a lakásukban. Vagy esetleg feltételezik, hogy ha kiskorodban ők vittek el téged kocsival az iskolába meg ide-oda, vagy fizették a buszbérletedet, akkor te most felnőttként nem fogod húzni a szádat, ha ők kérnek meg, hogy vidd el őket valahová.
"Ha már nem tudta támogatni a gyermekét"
Az neked nem elég támogatás, hogy ingyen náluk élhetsz? Mi kéne még, talán zsebpénz is?
"Én azt gondolom, hogy ha már valaki gyereket vállal, akkor kutyakötelessége lenne támogatni azt"
Jól gondolod. Csakhogy te most nem gyerekről, hanem egy felnőttről beszélsz, aki a szüleivel él.
"nem ő döntötte el, hogy a világra jön"
Ha nagyon drasztikus akarok lenni, akkor erre azt mondom, hogy ha ennyire nem tetszik, hogy anyád önző módon a világra hozott, akkor legyél öngyilkos.
Na álljunk már meg egy szóra kérdező! Szálljál már le a magas lóról és kicsit szállj magadba! Mit képzelsz magadról? Nem tetszik a rendszer? El lehet költözni, Orbán bácsi meg a többiek elcsték az országot?...Így kényszerből otthon laksz? Hát viseld el...szerinted mit tesz még rajtad kívűl milliónyi ember?
Az a legkevesebb, hogy ott segítesz a szüleidnek, ahol tudsz, ha már eltűrnek még otthon, ha elkérik az összes fizud, akkor üllj le velük, beszéld meg, hogy szeretnél félretenni. És ne szóld le őket, mert ők egy életre eladósodtak.Hányan tudnak ma a világban megélni hitel nélkül? Amíg nem tudsz elindulni hitel nélkül otthon élsz? És az mikor lesz? 100 év múlva? Nem tudtak félretenni neked, leszólod őket...hát tudod mit ilyen követelőző, önző, hálátlan gyereket én se támogatnék.
Tegyél le valamit az asztalra, aztán szóld le őket. Költözz el és mutasd meg, hogy te majd a kis picike fizetésedből házat raksz a gyerekeid segge alá. Majd meglátod, hogy a világ kicsit másmilyen, mint aminek képzeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!