Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan szülőkről, akik a még nem egészen 3 éves gyereküket nyáron 1 hétre a nagyszülőkhöz viszik?

Figyelt kérdés
2014. máj. 2. 10:52
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
88%
Mert az neked teljesen elképzelhetetlen, hogy más emberek , másképp élnek, másképp gondolkodnak, és másképp kötődnek a gyerekeikhez, igaz? Csak te vagy itt az etalon, és csak az a helyes, amit te csinálsz, amit te érzel, mindenki más csak sz@r lehet. Gratulálok, ásd el magad, kérdező.
2014. máj. 2. 14:33
 42/50 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként nem véletlen, hogy 3 éves kortól járnak a gyerekek óvodódába: ennyi idősen már el kell kezdődnie a szocializációs, önállósodási folyamatnak, különben a gyerekből egy kis mimóza lesz.A nagyszüleinél nem is lehetne jobb helyen: közeli hozzátartozóknál van, nem lelencben...
2014. máj. 2. 14:38
 43/50 anonim ***** válasza:
85%
Pár év, és jön majd a kérdés: miért csalt meg a férjem? Miért ilyen-olyan a gyerekem? Ki nem állhatom a gyerekem párját! Meg a többi.. Csak azért imádkozom, hogy nehogy elboruljak és én is olyan szülő legyek, mint a kérdező. Mert az engem legalább annyira megviselne, mint a jövőbeli gyerekeimet.
2014. máj. 2. 14:43
 44/50 anonim ***** válasza:
92%
Megterhelő a nagyszülőknek?, Ugye ezt nem mondod komolyan? Ha az lenne, nem vállalnák el 1 hétre. A nagyszülőnek az egyik legnagyobb öröm az unokával lenni.
2014. máj. 2. 14:44
 45/50 anonim ***** válasza:
91%
Nem olvastam végig minden kommentet, mert elég sok van. DE én azt olvastam, hogyha a gyermek el mer szakadni az anyjától, és nem pánikol be egy kis különléttől, az pont a jó szülő-gyermek kapcsolat jellemzője. Nem részletezném, miért, ha van kedved, utána nézel, bár vszínű nem fogsz. Itt rengeteg ellenpéldát láthatsz, h mennyien töltötték a szülőktől külön a nyarat, és semmi gond nincs a szüleikkel való kapcsolatban. Nekem a kislányom 14 hónapos, imádja a mamáját, most vitte el először egy éjszakára, és én örülök, h olyan gyerekem van, aki nem pánikol, ha engem épp nem lát, mert ez a bizalom jele, bízik bennem, tudja, h nem hagyom el. És a mama már alig várja, h nyaranta majd több napra is elvihesse. Biztos mazochista, ha ilyen megterhelő dolgot bevállal :D
2014. máj. 2. 18:02
 46/50 anonim ***** válasza:
89%

Hányszor voltunk nagymamánál mi is. Sőt, távolabbi rokonnál is, vidéken meg nyaralni is pár napot. Élmény volt. Hiányoztak a szülők? Persze. Volt néha hiszti emiatt, 5 perc alatt vége volt, utána jöhetett a többi élmény.

Az meg fel sem merült benned, hogy a nagyszülők már felneveltek legalább egy gyereket...? Talán tudják, mit kell tenni egy gyerekkel, főleg a saját kisunokájukkal.

Ez a gyereknek nagy élmény, a nagyszülőnek nagy élmény, a szülőnek meg lehetőség kicsit lazítani gyerek nélkül.

Persze ha teljesen önállótlanná nevelt gyerekről van szó, vagy sose látott nagyszülőről, az megint más, de most a normális helyzetből kiindulva nem látok problémát.

2014. máj. 2. 19:18
 47/50 anonim ***** válasza:
88%
Ennyi idosen az enyemek is mentek, mindenki nagyon elvezte.A nagyszulok is (majd ok eldontik hogy megterhelo-e), a gyerekek a kenyeztetest es a lazabb szabalyokat.
2014. máj. 2. 22:54
 48/50 anonim ***** válasza:
52%
Persze attól függ, hogy mennyi idősek a nagyszülők. Az én anyum 44 éves volt, mikor szültem. A lányaim most 21-22 évesek, és lassan akár szülhetnének is. Én most vagyok 42, nem érezném egyáltalán megerőltetőnek az egy hetes babázást. De egy 68 éves nagymamának már az lenne persze.
2014. máj. 3. 07:33
 49/50 anonim ***** válasza:
84%
Még a 68 éves nagymamán is "vitatkoznék " :P . Nekem annyi idős anyukám ,aki a mai napig dolgozik és senki nem mondaná meg róla a korát ;) ,szóval ő is vígan vigyáz a kis unokájára ha szükség van rá ,akár két hétig is ,pl nyári szünetben .
2014. máj. 3. 07:39
 50/50 anonim ***** válasza:
81%

De amugy azt birom ilyenkor h a 40-50-55 eves nagymamaknak itt most megterhelonek szamit h az unokajara vigyazzon ugye?

De amikor olyan kerdes jon h 40 felett szulhetek-e akkor az tok normalis es nana mert az se oreg. Akkor h is van ez? Unokara nehezebb vigyazni mint a sajatra? Nem hinnem. Es ne ertsetek felre ez nem az ellen iranyult aki keson szul, csak peldaval akartam h mindig van kifogas.

A nagyszulo erzi h elvallalja-e vagy sem. Es ha az a gyerek szivesen van ott akkor miert kell visszafogni? Miert kell anya fuggot csinalni abbol a gyerekbol? Nem idegenhez menne.

2014. máj. 3. 07:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!