Mi a véleményetek az olyan szülőkről, akik a még nem egészen 3 éves gyereküket nyáron 1 hétre a nagyszülőkhöz viszik?
Azt, hogy megérdemelnek a szülők is egy kis pihenést és időt kettesben a kis poronty nélkül. A nagyszülők pedig bizonyára örömmel töltenek időt az unokával.
Nem hiszem, hogy az a jó , ahol az anyuka le sem teszi a gyereket, és nem akarja más rokonra bízni időnként.
Szulokent meg nem tudok nyilatkozni, de arra emlekszem, hogy kiskorunkban minden nyarat nagyieknal toltottunk! Vege volt a sulinak mar masnap reggel 6 orakor, taskaval osszepakolva kopogtattunk anyaek ajtajan, hogy ugyan mar mikor indulunk es augusztus 31-en sirva jottunk el nagyiektol! Minden hetvegen lejottek a szulok megnezni minket, volt hogy pentek estetol-hetfo reggelig is ott voltak. Es tudod mit kerdezo? Imadtuk! Bar az en nagyszuleim tanyan eltek igy kulon orom volt hajnalba megetetni 3-4-10 evesen is a csirkeket, malacokat, lovakat, teheneket. Allando jelleggel nagyika finom hazi sutemenyet ellopni ebed elott vagy a hazi fagyijat enni ebed utan, bujocskazni a szalma balak kozott es meg sorolhatnam! Sokkal ertelemesebben eltolott ido volt, mint kulcsos gyerekkent szaladgalni napestig a panel hazak kozott....
Es tudod mit kedves kerdezo? Iszonyatos modon sajnalom, hogy a sajat gyerekeimnek ezt mar nem fogom tudni megadni! Es nem, sem en, sem az ocsem, sem a hugom nem lett lelki serult es imadjuk a szuleinket es egy kicsit maskepp, talan jobban is imadtuk a nagyszuleinket! :(
"De szerintem akkor is furcsa. Egy ilyen kicsi gyereknek első sorban a szüleire van szüksége. Ha egy hetet nem hiányoznak egymásnak, ott valami gond van."
Nagy tévedés.
Egy ilyen kicsi gyereknek arra van szükség, hogy emberekkel legyen körbevéve, akiktől biztonságot kap. A szülei, a nagyszülők (akik a család tagjai szintén!), a testvérek, unokatestvérek. Minél több emberhez szokik, annál simulékonyabb, jobb természetű lesz a gyerek.
Szó sincs arról, hogy ne hiányozna a gyerek, de a szülőknek is jár egy kicsit a reggeli ágybanmaradás, később ébredés, idő egymásra, és a gyereknek is jót tesz, ha a nagyszülőkkel tölt időt.
Én azt találnám nem normálisnak, ha a szülők foggal-körömmel ragaszkodnának a gyerekhez, és teljesen kisajátítanák.
Nem MAGUKNAK szültek, hanem egy új embert hoztak a világra, aki nem fog hozzájuk tapadni. Akár háromévesen is joga van ahhoz, hogy a nagyszüleivel töltsön el időt.
Első unoka vagyok, ennyi idősen szinte minden hétvégén a nagyiéknál voltam. Nyáron akár egy hónapig is. Mindenkinek jó volt így, pláne nekem. :) Strandra jártunk, kirándultunk, csavarogtunk. Semmi bajom nem lett, ahogy mamiéknak sem.
22N
Az én lányom 15 hónapos, de már most vannak olyan éjszakák mikor ott alszik, nem laknak messze a szüleim, egy városban élünk. Ők szokták kérni h nem maradhatna-e éjszakára. Szívesen igent mondok.
1.Tudom h vigyáznak rá, jól bánnak vele.
2.Nem öregek, 48,49 évesek, számukra végképp nem megterhelő.
3.A lányom úgy imádja őket, hogy egész szinte csak csókolgatja őket. Imád velük lenni.
4.Nem utolsó sorban nekem is van egy szabad estém, reggelem, délelőttöm.
Az h egy 3 éves gyereket 1 hétre ott hagynak, nem fog összedőlni a világ. OLyat úgyse lehet elvinni egy hétre ha nem akarja, ez lehet a gyerek és a nagyszülő is.
És ezek után csodálkozik itt néhány szülő h a kis csemetéje az óvodába nem tud beilleszkedni?? Csoda??? Ha még a saját nagyszüleiről is le van tiltva??
Őszintén kérdező ez normális számodra? Hidd el a nagyszülő élvezi(normálisabbja) ha ott lehet a kis unokája mert őt csak kényeztetnie kell szinte.
És nem, nem számít sz4r szülőnek az aki igenis elviszi a nagyszülőkhöz a gyerekét akár egy hétre is. Ha még kicsi és nem érett ehhez jelezni fogja h nem akar ott lenni.
A másik meg ha nem a te gyerekedről van szó mit áskálódsz más életében??
Azt hiszed mert te nem engeded el jobb szülő leszel a másiktól? Igen nagyon tévedsz. Főleg ezekkel a kijelentésekkel amiket itt mutatsz még kevesebbre tartalak mint mást. Ha te ennyire magadhoz láncolod a sajátodat a te dolgod, de szerintem semmi közöd ahhoz h más esetleg nem ragasztja magához a gyerekét. Főleg ahhoz nincs jogod h ide ki tegyél egy olyan kérdést ami tök normális és te le akarod minősíteni az illetőt. Szép ember lehetsz.
Kije vagy ennek az illetőnek??
Miért ne vihetnék a majd 3 éves gyereket a szülők 1 hétre a nagyszülőkhöz? Mi ebben a rossz? Ha lenne gyerekem, én is lazán elvinném ennyi időre a mamáékhoz őt! Hát nyaral ő is... :) Örülnek a nagyszülők is (jó esetben...) és a gyerek is..
Én azt mondnom, hogy jól teszik a szülők, ha néha-néha több időre is elviszik a gyereket.
Mi a nyolcvanas évek elején születtünk. Pici korunktól fogva a hétvégék nagy részét a nagyszülőkkel töltöttük, nyáron minimum 10 nap a Balatonon velük. Mindenkinek jó.
Az a furcsa, amikor a szülők egészségtelenül ragaszkodnak a saját gyerekükhöz, és nem engedik sehova.
Az ilyen gyerekek azok általában, akik nehezen illeszkednek be az óvodába, iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!