Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan szülőkről, akik a még nem egészen 3 éves gyereküket nyáron 1 hétre a nagyszülőkhöz viszik?

Figyelt kérdés
2014. máj. 2. 10:52
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
7%
Ő dolguk bár én sem értem.
2014. máj. 2. 11:25
 12/50 anonim ***** válasza:
92%
Teljesen normális. A gyerek szívesen megy, nagyszülők szívesen vigyáznak rá, szülők szívesen pihennek egy kicsit. Amúgy meg 3 évesen már nyaranta több alkalommal lehetne vinni, amikor kicsi voltam, én is rengeteg időt töltöttem a nagyszüleimmel.
2014. máj. 2. 11:28
 13/50 anonim ***** válasza:
94%

Én kb 3 éves koromtól voltam minden nyáron 1-2 hétig nyári szünetben nagyszüleimnél. Kezdetben szülők nem tudtak volna kire bízni, aztán úgy 5-6 évesen már én nem akartam nagyszülőktől hazajönni.

Ha a gyerek és a nagyszülők jól kijönnek, miért ne? Ha jóban vannak, a nagyszülőknek is öröm lesz, hogy ott az unoka.

Ne aggódj értük, felneveltek téged vagy a párod is, meglesznek a kicsivel.

2014. máj. 2. 11:34
 14/50 A kérdező kommentje:

Persze, az ő dolguk.

De szerintem akkor is furcsa. Egy ilyen kicsi gyereknek első sorban a szüleire van szüksége. Ha egy hetet nem hiányoznak egymásnak, ott valami gond van.

2014. máj. 2. 11:35
 15/50 anonim ***** válasza:
95%
Az, hogy 1 hétig a nagyszülőknél van, meg a nem hiányoznak egymásnak az két külön doloog. A szülőknek is kell kettesben lenni!
2014. máj. 2. 11:41
 16/50 anonim ***** válasza:
94%

Nyilván hiányoznak. És?

De ettől még mindenki jobban jár, ha a szülők ép párkapcsolatban élő ép emberek maradnak, akiknek van önálló szórakozásuk, pihenésük. Neked nem elég, ha az év 358 napján a gyerek körül forog az életük? Sajnálod tőlük azt az egy hét szabadságot, amikor neadjisten alhatnak délig vagy szeretkezhetnek kora délután, esetleg akár ihatnak egy jó adag bort vacsora után, mert nem kell felügyelniük a gyerekre. Nem tudom, van-e gyereked, nekem, bevallom, még nincs, de mélységesen megértem, hogy most, hogy már 3 éves, valaki örül, hogy egy hetet úgy tölthet a párjával, ahogy az elmúlt 3 évben soha.

A gyerek meg nem fog megállni a fejlődésben attól, hogy egy hétig az egyébként jól ismert, szeretett nagyi vigyáz rá. Idegen helyre én se adnám, de ha már sokszor voltunk a nagyiéknál, jól kijönnek, a nagyi ismeri, tudja, mivel lehet megnyugtatni, mit szeret, mit nem stb. akkor nem látom be, miért olyan nagy baj ez.

És igen, nyilván hiányozna a gyerek nekem is, de ettől még jót tenne kiszakadni a hétköznapokból, és utána sokkal többet tudnék adni neki, mert nem belefásultam a robotba, hanem újra élmény lenne az együttlét.

Szóval szerintem nagyon is hasznos a család szempontjából.

2014. máj. 2. 11:42
 17/50 anonim ***** válasza:
95%
Remélem az én gyerekeim is odaadják majd egy hétre az unokát! Az azt jelenti, bíznak bennem! Szerencsés szülők, akik ezt megtehetik és boldog nagyszülők, unokák!
2014. máj. 2. 11:47
 18/50 anonim ***** válasza:
94%

az, hogy 1. az ő dolguk, 2. jól teszik. A nagyszülők boldogok az unokával, a kicsinek is jó, a szülőknek is.

Közöd?

2014. máj. 2. 11:53
 19/50 anonim ***** válasza:
93%

Na mit gondolsz RÓLUNK? :)

Szerintem mindenki foglalkozzon magával. A gyereknek nem lesz attól baja, hogy nem ül állandóan a seggemben. A nagyobbik 3 évesen maradt elõször egy hetet anyósoméknál. A kicsi ekkor 2 volt, két nap után érte kellett menni. Nem lett semmi lelki traumája elárulom.. A nagy maradt, mert szeretett volna. Tavaly, 3 és 4 évesen 3x voltak egy hétre, közben kettõt itthon. Mikor harmadjára mentek, leültünk az apjukkal elsõ este és néztüm egymást, hogy ezt nem fogjuk kibírni. Egyik este el is sírtam magam, mikor beszéltünk velük. Mindennap vártuk, hogy hívjanak, menjünk értük. De õk teljesen jól elvoltak, játszottak, mókáztak, seg.ük ki volt nyalva. Utána bújtak sokat hozzânk sokat, velünk aludtak, de két nap múlva mentek volna vissza :)

2014. máj. 2. 11:59
 20/50 anonim ***** válasza:
94%

Egyik oldalon azt látom, hogy MINDENKINEK jó. Jó a gyereknek, mert a szeretett nagyszülőkkel van akik 100%, hogy agyon kényeztetik míg ott van, a nagyszülőknek mert egy hétig kényeztethetik az unokát, és végül a szülőknek akik végre tudnak kettesben lenni, sokat szeretkezni, iszogatni, eljárni otthonról.

Másik oldalon látom a képmutatást, hogy "milyen dolog ez már", "nem a szülőknek kell gyereket szülni", "úgy tűnik probléma van", "akinek nem hiányszik a gyereke egy hátig, ott baj van".

Szerintem a másik oldal elég felszínes, és túlságosan meg akar felelni a mintaszülő fogalmának.

Nem attól lesz szép gyerekkora valakinek, mert éjjel nappal az anyja vagy az apja seg.gét bújja.

2014. máj. 2. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.