Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnál ha a 6 éves...

Hogy reagálnál ha a 6 éves lányod az mondaná rád hogy olyan vagy mint egy malac? Részletesebben lent.

Figyelt kérdés
Babát várok, 7, hónapban vagyok benne. Elég nagy már a pocakom és olyan rosszul esett mikor a lányom ma este elkezdte mondani, hogy " olyan nagy hasad van már, úgy nézel ki mint egy malac". Tudta hogy bántó dolgot mond vele, mert mielőtt kimondta hogy malac láttam rajta hogy gondolkozik hogy merje-e mondani, mikor kimondta egyből tudta magától hogy nem kellett volna. Bezavartam a szobájába és mondtam, hogy ma este nincs meseolvasás. Elmagyaráztam neki, hogy miért nincs, hogy ilyet ő nekem nem mondhat, nem vagyok se az ovis társa se a haverja. Elmondtam neki, hogy a tesója van a pocakomban és ezzel őt is bántja. Elkezdett sírni, meg bocsánatot kért, de mostanában egyre többször van hasonló szitu. Nem tudom jól reagáltam-e és sajnos sokszor nem tudom mi az amit még megengedhet magának, mi az amiért már bünti jár. Nem vagyok olyan gyakorlott ebben még, eddig soha nem volt baj vele, nem kellett a szigor nem volt miért leszidjam, sokat viccelődtünk ő is én is, de mintha mostanában a viccelődései inkább szemtelenkedésbe mennének át. Mintha néha direkt bántó dolgokat mondana. Ezt főleg akkor ha más is ott van akkor engedi meg magának, ha ketten vagyunk akkor nem annyira. Mamám szerint csak gyerek és még nem tudja mikor lehet viccelni és mikor nem. Nekem is az alaptermészetem eléggé hóbortos, szeretek viccelődni nem vagyok egy nagyon komoly ember, de a tiszteletet megadom a lányomnak is és következetes is vagyok ő viszont bántó dolgokat mond sokszor, mert azt hiszi az is vicces. Szerintetek? Ti mit csinálnátok? Én reagálom csak túl és hagyjam rá, vagy ez már a büntis kategória?
2014. ápr. 30. 21:00
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
85%

Te nevelted úgy, hogy nem tisztel (feltételezve, hogy komolyan sértésnek szánta), és őt bünteted? Kicsit azért magadba is nézhetnél.

És azon tűnődöm, aki 6 évesen az anyjával így beszél, az másokkal hogyan.

2014. máj. 1. 09:18
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted ,a büntetése helyénvaló volt és még enyhe is. A mindent megengedő ejnyebejnyéző szülők nevelik ki a sok kis gonosz haramiát, akikkel teli van az iskola és bántják gúnyolják a kövérebbeket szemüvegeseket stb! Ha még az anyját se tiszteli és beszólogat neki ,akkor mit fog művelni a társaival ? Később már csak az alapos verés segítene,amit lehet majd egyik másik osztálytársa oszt ki neki.
2014. máj. 1. 09:59
 33/38 anonim ***** válasza:
Okés a bűntetés szerintem.Úgyis hamar elfelejti.
2014. máj. 1. 11:03
 34/38 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem túlreagáltad, kérdezô.

Sokan írják itt azt, hogy ha nem büntetjük meg a gyereket egy ilyen beszólásért, akkor egy szemtelen, kezelhetelen kis vadóc lesz belôle. Pedig ô csak ôszinte volt. Ôszinteséget büntetni pedig egyenes út a sunyi gyerekhez...

Ismerek sok ilyet. Túlszabályozott gyerekek, akik már oviban folyékonyan hazudnak, és kennek rá másra mindent.

Kérdezô: azért lásson a lányod szépnek, mert erre utasítod? Vagy pedig azért, mert szeret téged....? Hazudjon, mert neked az esik jól?

Magadban kellene helyre tenni a dolgokat. Normális, hogy kikerekedtél. Babát vársz. Ha ennyire zavar, szülés után tegyél ellene.

Elmagyarázhattad volna a lányodnak, hogy bántó dolgot mondott. Mondhattál volna errôl egy mesét. Okos kislánynak mondod, megértette volna. De így csak felesleges lelkifurdalást okoztál neki. Én biztosan bocsánatot kérnék tôle a helyedben, és átbeszélném vele.

Nekem 6 éves fiam van. Ha ilyen túlérzékeny anyuka lennék, már bediliztem volna. Remélem, nem fiút vársz... ôk ugyanis gyárilag "vadabbak" a lányoknál, és ha nem vagy rugalmas, akkor becsavarodsz majd.

2014. máj. 1. 11:23
 35/38 anonim ***** válasza:
91%

Leiah: őszinteség nem egyenlő a bunkósággal. Vagy szerinted gyerekektől, felnőttektől elfogadható, hogy mennek az utcán, és mindenkinek beszólogatnak, hogy "te kövér vagy, neked zsíros a hajad, O lábad van", stb, csak mert az az igazság?

Igen, az anyukája majd le fog fogyni: de a világon sok kövér ember marad még. Nekik be lehet szólogatni, mert ez az őszinte dolog?

2014. máj. 1. 12:25
 36/38 anonim ***** válasza:
77%

#35:

Nem, nem fog mindenkinek beszólogatni a kislány felnôtt korában. De nem azért, mert nem szabad, hanem azért, mert nem akar mást bántani olyan dologért, amirôl az nem tehet. Nagy különbség.

Aki kövér, az kövér. Lássuk soványnak, mert úgy illik? Nem. Inkább tanítsuk meg a gyereket az empátiára. Hogy érezze, hogy mit okoz a másiknak a csúfolkodással.

Akkor sosem fog csúfolkodni. Akkor sem, amikor hátat fordítunk neku.

2014. máj. 1. 12:46
 37/38 A kérdező kommentje:
Leiah értem én hogy mit akarsz ezzel mondani. Persze nőtt a hasam, látványos főleg egy kisgyereknek ez még inkább szembetűnő. Ezzel nincs is baj, szokta is mindig mondani hogy milyen nagy már a pocakom ez természetes. A baj itt az volt, hogy ez nála gúnyolódás volt. Igen ez, hogy " nem vagyok se az ovis társa se a haverja" nem feltétlen volt a legjobb, mondhattam volna mást is de hirtelen ezt tudtam csak mondani, mert sokszor tényleg olyan dolgokat csinál/mond amit ha vele egykorúval csinál az nekik játék, viccelődés viszont felnőttel szemben nem az, ez lehet pont rossz példa volt erre. Tegnap például mondom neki, hogy vegyen fel egy pulcsit, mert már hűvös van. Erre ő ül tovább, mint aki meg se hallotta. Mondom másodszor rám néz aztán ugyanúgy beszélget tovább a nagyapjával. 3x persze már én se vagyok olyan türelmes akkor bemegy és felveszi. Nem áll le velem vitatkozni, mint azt sok helyen olvasom, hogy "nem akarom" stb. nemigazán szokott ellenkezni egyszerűen csak megpróbálja elengedni a füle mellett. Viszont ezt csak akkor csinálja mikor többen vagyunk, ha csak ketten akkor elsőre megcsinálja amit mondok neki.
2014. máj. 2. 11:06
 38/38 anonim ***** válasza:

Ezt, hogy elengedi a füle mellett, amit mondasz neki, majd kinövi. Csak bizonygatni akarja az idegeneknek, hogy ő milyen nagylány, milyen önálló, nem lehet irányítani, nem ugrik első szóra, inkább ő az, aki szívességet tesz, hogy végül nagy nehezen, de csak teljesíti a kérést.

A konkrét esettel kapcsolatban én sem vagyok benne biztos, hogy mi lett volna a helyes megoldás, elképzelhető, hogy ez, amit alkalmaztál főleg, hogy műsírásokat produkál a leányzó. Szóval erről nem is ejtenék szót, ez így sikerült, lehet, hogy így volt jó.

Mindenesetre az, hogy nem reagál, ha neki nem szimpatikus egyén mond valamit, az nem olyan rossz dolog szerintem. Így még jobban elkerülhető, hogy egy vadidegen elcsalja. Nem kell, hogy mindenkivel barátkozó legyen, pláne, hogy engedelmeskedjen olyanoknak, akikkel nem szívesen áll szóba. Most ha egy idegen elkezdené szólítgatni, kérdezősködni akármiről is, sokkal jobb, ha nincs belénevelve, hogy szolgai módon muszáj válaszolgatnia, csak mert ő a gyerek, a másik meg felnőtt.

Tehát én ezt nem tartom rossz tulajdonságnak.

2014. máj. 16. 03:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!