Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnál ha a 6 éves...

Hogy reagálnál ha a 6 éves lányod az mondaná rád hogy olyan vagy mint egy malac? Részletesebben lent.

Figyelt kérdés
Babát várok, 7, hónapban vagyok benne. Elég nagy már a pocakom és olyan rosszul esett mikor a lányom ma este elkezdte mondani, hogy " olyan nagy hasad van már, úgy nézel ki mint egy malac". Tudta hogy bántó dolgot mond vele, mert mielőtt kimondta hogy malac láttam rajta hogy gondolkozik hogy merje-e mondani, mikor kimondta egyből tudta magától hogy nem kellett volna. Bezavartam a szobájába és mondtam, hogy ma este nincs meseolvasás. Elmagyaráztam neki, hogy miért nincs, hogy ilyet ő nekem nem mondhat, nem vagyok se az ovis társa se a haverja. Elmondtam neki, hogy a tesója van a pocakomban és ezzel őt is bántja. Elkezdett sírni, meg bocsánatot kért, de mostanában egyre többször van hasonló szitu. Nem tudom jól reagáltam-e és sajnos sokszor nem tudom mi az amit még megengedhet magának, mi az amiért már bünti jár. Nem vagyok olyan gyakorlott ebben még, eddig soha nem volt baj vele, nem kellett a szigor nem volt miért leszidjam, sokat viccelődtünk ő is én is, de mintha mostanában a viccelődései inkább szemtelenkedésbe mennének át. Mintha néha direkt bántó dolgokat mondana. Ezt főleg akkor ha más is ott van akkor engedi meg magának, ha ketten vagyunk akkor nem annyira. Mamám szerint csak gyerek és még nem tudja mikor lehet viccelni és mikor nem. Nekem is az alaptermészetem eléggé hóbortos, szeretek viccelődni nem vagyok egy nagyon komoly ember, de a tiszteletet megadom a lányomnak is és következetes is vagyok ő viszont bántó dolgokat mond sokszor, mert azt hiszi az is vicces. Szerintetek? Ti mit csinálnátok? Én reagálom csak túl és hagyjam rá, vagy ez már a büntis kategória?
2014. ápr. 30. 21:00
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem jol reagaltad le, buntinek eppen eleg, hogy nem volt meseolvasas. Es az is tok jo volt, hogy utana el is magyaraztad neki a szitut es azert sirt szerintem, mert megértette, hogy teged ezzel megbántott, amit nem akart. Ha ezt hagytad volna akkor legkozelebb ledisznoz?
2014. ápr. 30. 21:16
 12/38 anonim ***** válasza:
69%
6 éves. Igen,tudnak már tudatosan szemtelenkedni, feszegetni a határokat, de gyerek. Ezt nem kellett volna magadra venni.Meg még utána jól bűntudatot is keltettél benne. Lelkileg is lehet ám bántani a gyereket és ilyenekért nem kell megvonni tőle a szeretet azzal,hogy nem olvasol mesét. Meg nem azért,de most születik tesó,ő is érzi, hogy változások jönnek és ez feszülté teszi a gyereket, valamivel kompenzál. Inkább erősítsd benne,hogy attól még,hogy tesója lesz őt is ugyanúgy szereted, nem változnak a dolgok
2014. ápr. 30. 21:17
 13/38 anonim ***** válasza:
64%
Jézus! Egy 6 éves gyerekről beszélünk, így lecseszni, mintha valami halálos bűnt követett volna el szerencsétlen. Ez meg, hogy azt mondtad, hogy ezzel a tesóját bántja iszonyat béna és nevetséges. Ha annyira vérig sértődtél, akkor megmondhattad volna neki szépen, hogy ilyet nem illik másra mondani, mert nem ezzel megbántja és biztos neki sem esne jól, ha ilyesmit mondanának rá, stb. De ekkora hisztit vágni, te jó ég!
2014. ápr. 30. 21:18
 14/38 anonim ***** válasza:
71%

Most érzékenyebb lehetsz a kelleténél, de felesleges.

Tudta hogy bántó igen, de nyilván beszélgetettek és nem csak úgy oda szólt hogy " te úgy nézel ki mint egy malac" hanem van előzménye is.

Egyébként normálisan lereagálni ezt így nem helyes szerintem.

Hanem elmagyarázni egy 6 éves kislánynak, hogy Kincsem ez természetes mert bent növekszik a kis tesód és meglátod majd neked is lesz ilyen szép keres pocakod.

Mellesleg megjegyzem hogyha nem vagy egy nádszál vékony hölgy, és nem csak a hasad gömbölyödik akkor természetes hogy ennyire szívedre vetted.

Ne aggódj hamarosan már karjaidban tartod a kis picurt és te is csak nevetni fogsz.

2014. ápr. 30. 21:19
 15/38 anonim ***** válasza:
54%

7/10-es válasza oké nagyon. Annyit módosítanék, hogy ridegség helyett túlérzékenység. A terhesség velejárója.

"Élő anyamese" megvonás óriási hiba!!!!Soha nem büntetünk ezzel!!!!!

2014. ápr. 30. 21:19
 16/38 anonim ***** válasza:
76%
Ezzel eléred azt, hogy a gyerek már elöre megútálja a testvérét, mert miatta kap büntetést meg szeretetmegvonást.
2014. ápr. 30. 21:22
 17/38 anonim ***** válasza:
57%
Ugy fog járni, mint én, minden szóért meglakoltam, jó kedvem sosem lehetett...most kezelésekre jarok.
2014. ápr. 30. 21:24
 18/38 anonim ***** válasza:
81%

szerintem, ha epp a hormonjaim ugy allnak ahogy nekem is rosszul esne. Egyebkent valoszinuleg nalad is a varandossag miatt is erezhetted bantobbnak es sulyosabbnak, mint ami a dolog.

Ami azonban a hattereben all az a kezdodo testverfeltekenyseg is lehet! Olvass utana, hogy milyen az, mi varhato amikor a korabban egyke gyerek melle kisteso erkezik. Ezert lehet ovatosabbnak erdemes lenned es a szemtelenseget nem a varandossaggal/kistesoval kapcsolatban buntetni, hanem mas szituban, igy ugyanis lehet benne ez osszekapcsolodik az amugy is kialakuloban levo feltekenyseggel es kesobb csak rosszabb lesz neki. (a fektekenysege is normalis! de azert se szabad buntetni, hanem segiteni kell neki feldolgozni, egyutt elni majd vele, probalj ra felkeszulni es akkor konnyebben tudod majd kezelni a kesobbi helyzeteket). Holnap meg lehet kerj tole te bocsanatot vagy beszeljetek meg a malacos dolgot, hogy miert esett rosszul neked (pl. zavar teged is a nagy hasad, de maskulonben nem ferne el a kisteso, vagy hogy a kisteso miatt most erzekenyebb vagy es neha te is vagysz egy kis biztatasra, higy szep vagy nem pedig arra, higy csunya malachoz hasonlitsanak ;-) es beszelgess vele arrol, hogy ha erkezik a kisteso akkor hogyan lesz egy napotok stb. Fel a fejjel lesz ez még igy se ;-)) de megoldod (es nem vagy rideg csak erzekeny ne vedd magadra a nem tul kedves hozzaszolasokat se)

2014. ápr. 30. 21:26
 19/38 anonim ***** válasza:
85%
Én is be szeretnék lépni a lepontozottak táborába, úgyhogy leírom a véleményemet. Ha az első alkalom lett volna, akkor túlzásnak érezném a büntetést, de azt írod, hogy nem először fordult elő és a gyerek tisztában volt vele, hogy ilyet nem illik mondani, mégis kimondta. Ilyenkor igenis kell legyen következménye annak, amit csinál, mert ha büntetés nélkül hagyja a szülő, akkor a gyerek azt fogja hinni, hogy ez így teljesen oké, és más emberekkel is elkezd így beszélni. És hát nem tudom, a kedves lepontozók hogy vannak vele, de nekem égne a bőr a képemen, ha a gyerekem egy idegennek vagy akár ismerősnek ilyesmit mondana. Viszont ez a "nem vagyok se az ovis társa se a haverja" érvelés nem tetszik. Az akkor ezek szerint rendben van, ha egy kis csoporttársát bántja meg valami ilyennel?
2014. ápr. 30. 21:27
 20/38 anonim ***** válasza:
64%
Látom, a többségi válaszadók gyerekét is a tanító néni fogja megnevelni... Gratulálok! Nehogy rászóljatok a gyerekre! Még baja lesz... Legközelebb hülyézze le az anyját. Kellemes kamaszkort kívánok! :)
2014. ápr. 30. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!