Hogy reagálnál ha a 6 éves lányod az mondaná rád hogy olyan vagy mint egy malac? Részletesebben lent.
El kényeztetnek mindenkit és még a sorkötelesség is megszűnt!
Rinyáló valamik lesznek a gyerekekből....Nevelő célzattal lehet büntetni!Főleg hogy ha gonosz volt!És később már késő lesz másképp nevelni mert addigra a feje után fog menni! Fiatalkorában kell nevelni az embereket és nem búrába tenni őket,hogy jajj szegénykém...Még tegyünk rájuk bukósisakot,térdvédőket majd úgy engedjük el csak sétálni....
Nem olvastam el a válaszokat.
Azért mert "csak" 6 éves, nem jelenti azt hogy azt mond amit akar.
Én mondjuk elmagyaráztam volna neki, hogy a kistestvére van bent a pocimban, és azért nagyobb a ruhaméretem. De ha megszületik a kistesója, megint csinos leszek. És ha majd felnő és lesz férje és ő is kisbabát fog várni, neki is lesz majd ilyen pocakja.
"Elmagyaráztam neki, hogy miért nincs, hogy ilyet ő nekem nem mondhat, nem vagyok se az ovis társa se a haverja."
Basszus, ilyenkor komolyan be tudok dühödni. Nem azért kéne vigyázzon a bántó szavakkal, mert "nem vagy az ovis társa", hanem mert úgy globálisan rossz dolog, ha bárkinek bármikor bántó dolgokat mond. Ne azért ne MERJEN mondani neked ilyet, mert te vagy az atyaúristen, aki már most tekintélyelvűségre alapozza a gyerekével a kapcsolatát, hanem mert a gúnyolódás vagy a bántás úgy egészében rossz, erre kéne ráéreztesd, de amit most csinálsz, azzal baromira nem fogod elérni. Egy rosszindulatú, sunyi kis gyökeret fogsz így nevelni a lányodból.
Nagy vonalakban jól tetted amit csináltál, mondjuk én az esti mese megvonásával nem büntettem volna, hanem egy témába vágó mesét olvastam volna fel.
Emlékszem én is gyerekkoromban hasonlóan "sértegettem" anyukámat, de nem gondoltam komolyan. Szegényt pedig mennyire elszomoríthatta. Pedig én csak azért mondta, mert mondjuk én nagyon szerettem a bocikat! :) Lehet, hogy nálatok más az ok, de mai fejjel nem vagyok benne biztos, hogy ez a "mögöttes tartalmat" átjött volna anyukámnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!