Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnál ha a 6 éves...

Hogy reagálnál ha a 6 éves lányod az mondaná rád hogy olyan vagy mint egy malac? Részletesebben lent.

Figyelt kérdés
Babát várok, 7, hónapban vagyok benne. Elég nagy már a pocakom és olyan rosszul esett mikor a lányom ma este elkezdte mondani, hogy " olyan nagy hasad van már, úgy nézel ki mint egy malac". Tudta hogy bántó dolgot mond vele, mert mielőtt kimondta hogy malac láttam rajta hogy gondolkozik hogy merje-e mondani, mikor kimondta egyből tudta magától hogy nem kellett volna. Bezavartam a szobájába és mondtam, hogy ma este nincs meseolvasás. Elmagyaráztam neki, hogy miért nincs, hogy ilyet ő nekem nem mondhat, nem vagyok se az ovis társa se a haverja. Elmondtam neki, hogy a tesója van a pocakomban és ezzel őt is bántja. Elkezdett sírni, meg bocsánatot kért, de mostanában egyre többször van hasonló szitu. Nem tudom jól reagáltam-e és sajnos sokszor nem tudom mi az amit még megengedhet magának, mi az amiért már bünti jár. Nem vagyok olyan gyakorlott ebben még, eddig soha nem volt baj vele, nem kellett a szigor nem volt miért leszidjam, sokat viccelődtünk ő is én is, de mintha mostanában a viccelődései inkább szemtelenkedésbe mennének át. Mintha néha direkt bántó dolgokat mondana. Ezt főleg akkor ha más is ott van akkor engedi meg magának, ha ketten vagyunk akkor nem annyira. Mamám szerint csak gyerek és még nem tudja mikor lehet viccelni és mikor nem. Nekem is az alaptermészetem eléggé hóbortos, szeretek viccelődni nem vagyok egy nagyon komoly ember, de a tiszteletet megadom a lányomnak is és következetes is vagyok ő viszont bántó dolgokat mond sokszor, mert azt hiszi az is vicces. Szerintetek? Ti mit csinálnátok? Én reagálom csak túl és hagyjam rá, vagy ez már a büntis kategória?
2014. ápr. 30. 21:00
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Elfogadnám, hogy testvérféltékenység de nem csak velem szemben ilyen. Valaki pontozgat nagyon aki nem én vagyok:(...Mondom a problémám legfőképp azzal volt, hogy tudta nagyon jól hogy nekem nem fog tetszeni amit mond és ennek ellenére csak mondta. És mostanában elég sokszor odaszólogat olyanokat nem csak nekem más felnőtteknek is amit tud hogy esetleg a kis barátaival vicc, de nekünk nem mondhatja. Sírt igen, mert nem meséltem neki. Nem igazi sírás volt inkább csak könnyezett. Ezért is tettem ki a kérdést, mert akkor ezt a reakciót éreztem jónak most viszont kicsit bánt a dolog, hogy jól tettem-e. Amúgy ez a sírás nála hááát, nem is tudom néha hova tegyem. Van sokszor, hogy könnybe lábad a szeme, elkezd pityeregni de 2 perc múlva mintha nem is érdekelné amit mondtam neki ugyanúgy megcsinálja ugyanazt amiért előtte pityergett. Nem nagy dolgokról van szó csak sokszor bosszantó. Mikor pl. kérdezem, hogy megeszed-e az egész almát, vagy felezzük el ás később megeszed a másik felét? Azt mondja megeszi. Körberágcsálja persze egy csomót rajta hagy, elindul a kuka felé kidobni. Mondom neki, hogy ne dobd ki azon még sok alma van, anyum is mondja neki, hogy ne dobja ki...ő meg úgy csinál mint aki meg se hallotta nagy ívbe tesz arra amit mondok neki megy és kidobja. Mikor meg kiszedetem vele a szemétből, hogy legalább a tyúkoknak dobja ki azok szívesen megeszik akkor meg nem tetszik neki hogy a szemetesbe kell nyúlkálnia...és még sorolhatnám mintha csak azt hallaná meg amit ő meg akar hallani. SOkszor beszél hozzá valaki és ha az a valaki olyan személy akit ő annyira nem szeret úgy csinál mint aki nem is hallaná, hogy tőle kérdeztek valamit. Alapjáraton kedves, segítőkész, aranyos kislány de ezeket a dolgait nem tudom hova tenni.
2014. ápr. 30. 21:36
 22/38 anonim ***** válasza:
44%

El kényeztetnek mindenkit és még a sorkötelesség is megszűnt!

Rinyáló valamik lesznek a gyerekekből....Nevelő célzattal lehet büntetni!Főleg hogy ha gonosz volt!És később már késő lesz másképp nevelni mert addigra a feje után fog menni! Fiatalkorában kell nevelni az embereket és nem búrába tenni őket,hogy jajj szegénykém...Még tegyünk rájuk bukósisakot,térdvédőket majd úgy engedjük el csak sétálni....

2014. ápr. 30. 21:37
 23/38 anonim ***** válasza:
28%
22-es bevettél valamit?
2014. ápr. 30. 21:40
 24/38 anonim ***** válasza:
45%
Nem vettem be semmit,de lehet bekéne :)
2014. ápr. 30. 21:46
 25/38 anonim ***** válasza:
97%

Nem olvastam el a válaszokat.

Azért mert "csak" 6 éves, nem jelenti azt hogy azt mond amit akar.

Én mondjuk elmagyaráztam volna neki, hogy a kistestvére van bent a pocimban, és azért nagyobb a ruhaméretem. De ha megszületik a kistesója, megint csinos leszek. És ha majd felnő és lesz férje és ő is kisbabát fog várni, neki is lesz majd ilyen pocakja.

2014. ápr. 30. 21:53
 26/38 anonim ***** válasza:
20%
Hát persze, hogy malac vagy :D felesleges volt fel kapnod a vizet, nincs humorérzéked ....
2014. ápr. 30. 21:58
 27/38 anonim ***** válasza:
93%
Ha vannak/lesznek duci sulitársai, akkor azokat csúfolhatja, mert egykorúak vele, és azok nem terhesek?
2014. ápr. 30. 21:58
 28/38 anonim ***** válasza:
83%

"Elmagyaráztam neki, hogy miért nincs, hogy ilyet ő nekem nem mondhat, nem vagyok se az ovis társa se a haverja."

Basszus, ilyenkor komolyan be tudok dühödni. Nem azért kéne vigyázzon a bántó szavakkal, mert "nem vagy az ovis társa", hanem mert úgy globálisan rossz dolog, ha bárkinek bármikor bántó dolgokat mond. Ne azért ne MERJEN mondani neked ilyet, mert te vagy az atyaúristen, aki már most tekintélyelvűségre alapozza a gyerekével a kapcsolatát, hanem mert a gúnyolódás vagy a bántás úgy egészében rossz, erre kéne ráéreztesd, de amit most csinálsz, azzal baromira nem fogod elérni. Egy rosszindulatú, sunyi kis gyökeret fogsz így nevelni a lányodból.

2014. ápr. 30. 21:59
 29/38 Nádszálkisasszony ***** válasza:
51%

Nagy vonalakban jól tetted amit csináltál, mondjuk én az esti mese megvonásával nem büntettem volna, hanem egy témába vágó mesét olvastam volna fel.

Emlékszem én is gyerekkoromban hasonlóan "sértegettem" anyukámat, de nem gondoltam komolyan. Szegényt pedig mennyire elszomoríthatta. Pedig én csak azért mondta, mert mondjuk én nagyon szerettem a bocikat! :) Lehet, hogy nálatok más az ok, de mai fejjel nem vagyok benne biztos, hogy ez a "mögöttes tartalmat" átjött volna anyukámnak!

2014. ápr. 30. 22:03
 30/38 Nádszálkisasszony ***** válasza:
*tartalom
2014. ápr. 30. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!