Hogy reagálnál ha a 6 éves lányod az mondaná rád hogy olyan vagy mint egy malac? Részletesebben lent.
Szerintem túlreagálod. Valahol hallania kellett ilyet, akár tőletek, akár mástól, talán sejtette is, hogy nem kéne, de egy 6 éves gyerek nem tudja, mi a bántó vicc, mi a még belefér kategória. Sőt, sok felnőtt ember se tudja... akkor egy ilyen kicsitől miért várod el?
A büntetés szerintem sok. Ezzel csak negatív érzéseket keltesz benne, és csak azt érzi máris, hogy a kicsi miatt ő kerül rosszabb helyzetbe, vigyázz. Érzékeny időszak ez számára, nem csak neked, sőt.
Tudod, mit csináltam volna? Azt mondtam volna, hogy "röfröfröf". Esetleg még meg is bökdöstem volna az orrommal.
És elmondom, hogy "igen, én most jóóó nagy bálnamalac vagyok, mert a tesód odabent nő."
Aztán megsimogatom, és mesét olvasok.
Húúú de rideg nő vagy. Méghogy ezért büntetni a kicsit...
Szerintem jól tetted amit tettél!
A határokat Te szabod meg,ha ezt átlépi akkor igen is bünti,sőt talán egy atyai pofon is belefér ha annyira súlyos a dolog.Ilyet mindenki kapott már kiskorában ilyen hülyeségekért,de legalább megtanultuk hogy mi a szitu!
És nagyon jól csinálod hogy elmagyarázod neki hogy miért is kap büntit!
Mégvalami....Ha nem akarsz kiszúrni magaddal akkor az apának kéne beszigorítani mármint hogy ő legyen a mumus,ő legyen aki bünteted néha :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!