Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiunk barátnője súlyos...

A fiunk barátnője súlyos beteg. Hogy támogassuk őket?

Figyelt kérdés
19 éves a fiunk. Három éve jár a kislánnyal, ő is ugyanennyi idős. Nagyon gyors lefolyású agydaganata van, fél éve még semmi baja, most pedig olyan állapotban van, hogy nem tudni, hogy él e addig, amíg ezt leírom. A fiunk minden idejét a kórházban tölti. Az iskolaigazgatóval már beszéltünk, ő nagyon méltányosan viselkedik és elnézi a hiányzásokat. Az érettségivel viszont nem tudjuk, hogy mi lesz, de bár az lenne a legnagyobb gond! Nem eszik, nem alszik, nem lehet vele beszélni. Pár hónap alatt még az arca is megváltozott. Nem tudjuk szakemberhez küldeni, mert nem bírja ki azt az órácskát sem, hogy legalább ne a folyosón üldögéljen, ha épp nem mehet be. Mi is tönkremegyünk lelkileg. Itt sem fogunk hasznos tanácsot kapni, mert elképzelni sem tudom, hogy bárki bármit tudna mondani, amit eddig nem hallottunk már ezerszer, de más lehetőség már nincs.
2014. ápr. 30. 11:18
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
67%

30-as, amit ön írt (idézem):

1) "Bízni kellene a saját gyógyulásában", majd leírta a saját történetét (GBS).

Amennyiben nem tartja a saját betegségét a daganatos lányéval egyenlő, vagy akárcsak azzal összevethető súlyosságúnak (nem is volt az), nem logikus, hogy ezzel példálózik.

2) "Bízni kell és bíztatni ...igen ,most is így gondolom !Én hiszem ,hogy minden betegségnél számít a pozitív gondolkodás"

A saját tapasztalataim szerint a pozitív gondolkodás nem egyenlő a valóság tagadásával. Sőt, az egyetlen hozzáállás, ami idővel megkönnyebbülést hozhat, az a realitásokkal való szembenézés - ami nem egyenértékű a depresszióval, és a magunkba zuhanással. Ha ön nem érti a kettő közötti különbséget, javaslom, gondolkozzon rajta.

3)

"Ezt leírtam ,de nem tartozom neked magyarázattal és meddő vitába sem óhajtok belemenni. Rólad ennyit !"

Ezek szerint érzi, hogy az érvelése nem volt logikus, de mivel ezt nem szívesen vallja be magának, úgy vezeti le a kognitív disszonanciát, hogy néhány mondat alapján véleményt alakít ki egy ismeretlen emberről. Ez a hozzáállás bár nagyon elterjedt, nem vezet sem helyes önismerethez, sem hatékony problémamegoldáshoz.

2014. ápr. 30. 18:56
 32/38 anonim ***** válasza:
0%
Miért kell mindenhol szánt szándékkal provokálni másokat ?! -.- Sajnos itt is megjelent úgy látom a 31 -es személyében ,de egy vicc amit művel :D !
2014. ápr. 30. 21:03
 33/38 anonim ***** válasza:
14%
Nekem még tanítottak némi vitakultúrát, és az álláspontomat logikusan felépített érveléssel, nem pedig személyeskedő kiszólásokkal, gyerekes felindultsággal, valamint lepontozással igyekszem védeni.
2014. ápr. 30. 21:22
 34/38 anonim ***** válasza:
67%

Szánalmas, hogy itt a lány életéről van szó, és arról, hogy a kérdező aggódik a fia miatt, és ti meg itt veszekedtek? nézzetek már magatokba.

Kérdezőnek: Nagyon sajnálom, ami a lánnyal történt, remélem, csoda történik, imádkozni fogok értetek.

2014. ápr. 30. 23:03
 35/38 anonim ***** válasza:
59%
(Utolsó .. nem én kezdtem ,sőt belemenni ill. folytatni sem szándékozom . Egyértelmű ,hogy a 88 % -os válaszoló volt aki először s aztán folyamatosan belekötött a hozzászólásaimba . Én tudom ,hogy a viselkedésének helye itt nincs .. de tegye csak ,sajnálatos ha neki csak ez tudja feldobni a napját ... )
2014. máj. 1. 06:41
 36/38 A kérdező kommentje:
Nem is tudom, hogy jól vagy rosszul időzítettem a kérdést, de azt hiszem, megéreztem. Szegény kis Eszter tegnap fél hatkor eltávozott. A csoda, amit kívántatok viszont megtörtént. Az utolsó órájában állítólag teljesen nyugodt és boldog volt és enyhültek a fájdalmai. Szépen el tudott köszönni mindenkitől, akitől szeretett volna és ez hatalmas ajándék. A fiam ennyit mondott, azóta a szobájában van. Nem is zavarom ma sem őt, sem a szülőket.
2014. máj. 1. 08:08
 37/38 anonim ***** válasza:
82%
Oszinte reszvetem, sok erot kivanok a fiadnak. A kislany nyugodjon bekeben.
2014. máj. 1. 11:52
 38/38 anonim ***** válasza:
73%
:(
2014. máj. 1. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!