Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiunk barátnője súlyos...

A fiunk barátnője súlyos beteg. Hogy támogassuk őket?

Figyelt kérdés
19 éves a fiunk. Három éve jár a kislánnyal, ő is ugyanennyi idős. Nagyon gyors lefolyású agydaganata van, fél éve még semmi baja, most pedig olyan állapotban van, hogy nem tudni, hogy él e addig, amíg ezt leírom. A fiunk minden idejét a kórházban tölti. Az iskolaigazgatóval már beszéltünk, ő nagyon méltányosan viselkedik és elnézi a hiányzásokat. Az érettségivel viszont nem tudjuk, hogy mi lesz, de bár az lenne a legnagyobb gond! Nem eszik, nem alszik, nem lehet vele beszélni. Pár hónap alatt még az arca is megváltozott. Nem tudjuk szakemberhez küldeni, mert nem bírja ki azt az órácskát sem, hogy legalább ne a folyosón üldögéljen, ha épp nem mehet be. Mi is tönkremegyünk lelkileg. Itt sem fogunk hasznos tanácsot kapni, mert elképzelni sem tudom, hogy bárki bármit tudna mondani, amit eddig nem hallottunk már ezerszer, de más lehetőség már nincs.
2014. ápr. 30. 11:18
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
74%
Dokik mit mondtak? Kockázatos műtéttel van még bármi esély is a gyógyulásra vagy akárcsak részleges felépülésre?
2014. ápr. 30. 13:19
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nem erőltetném a sulit, hanem megbeszélném vele, hogy kihagyja ezt az évet (igazgató is biztos beleegyezik) és jövőre újra járja,érettségizik. Semmi baja nem lesz ettől, vannak akik nulladik évfolyamra járnak, azok is később érettségiznek, meg manapság 30 évesek se ritkák az egyetemen. Szörnyű teher nehezedik rá, és mellette ne legyen még az érettségi miatt is lelkiismeretfurdalása. Nálunk én voltam beteg, és a férjem szenvedett miattam. Szerencsére én felgyógyultam, de tudom min mennek át:( Ezért is fogadd a tanácsom, én is utólag hülyének tartom magam,h azon aggódtam h csúszok a suliban.
2014. ápr. 30. 13:27
 23/38 anonim ***** válasza:
31%

13-as nem hasonlítgasd már a megfázásodhoz a lány betegségét, ne legyél már ilyen hülye!

Kérdező, nagyon elszomorodtam a történeteden, szerintem már most érdemes lenne szakembert keresni, vannak csoportok is halálos betegek hozzátartozóinak. Miután elment a lány, mindenképpen javaslom pszichológus segítségét.

És nézd meg ezt a filmet, erről szól:

Séta a múltba

2014. ápr. 30. 13:34
 24/38 anonim ***** válasza:
36%
Kedves 23 -as ,elhiheted,hogy nem megfázásom volt . [link] Én kérek elnézést !!! :/
2014. ápr. 30. 13:39
 25/38 anonim ***** válasza:
59%
Kedves előző, kérlek ne hasonlítsd már a GB-szindrómát egy gyors lefolyású agydaganathoz. Főleg nem a kimenetel szempontjából. Köszönöm.
2014. ápr. 30. 13:57
 26/38 anonim ***** válasza:
Sajnálom hogy nemtudok semmi érdemlegeset mondani, nagyon sajnállak titeket:( Reménykedek hogy csoda fog történni!
2014. ápr. 30. 14:03
 27/38 anonim ***** válasza:
61%

(off : Kedves 23 -as és 25-ös . Nem cseszegetésből ,de ti hol olvastátok ,hogy Gbs szindrómás válaszoló agydaganathoz hasonlította a betegségét !? Szerintem sehol ! Olvassátok csak újra ! Nagyon helyesen arra próbált rávilágítani ,hogy betegségeknél (legyen szó bármilyenről) nagyon fontos az optimista hozzáállás ,pozitív gondolkodás . Ne is törődj velük 13.as :-) ! Én tudom miről szól a Gbs ,hiszen egészségügyben dolgozom .Nagyon durva(!!!) betegség az is ,mellesleg nagyon ritka .Van olyan orvos aki csak tanult róla ,de személyesen nem volt dolga ilyen betegségben szenvedővel .)

Kedves kérdező !

Először is ,ne haragudj ,hogy elkanyarodtam a témától ..

Nagyon szép és tiszteletreméltó ,hogy szíveteken viselitek a fiatalok sorsát ,borzalmas ,hogy a lánynak ilyen fiatalon ezen a szörnyű betegségen kell ,hogy keresztülmenjen ! Lelkiekben álljatok mindig mellettük ,majd ha esetleg eljön az idő és a leányzó tényleg elmegy ,na akkor kell majd teljes vállszélességgel támaszt nyújtanotok a fiatoknak .Az érettségi most másodlagos ,engedjétek a fiatokat ,hadd töltsön a kedvesével annyi időt amennyit csak lehet . Kívánok nektek minden jót ,erőt kitartást ,a kis menyednek pedig gyógyulást ... mert történtek már csodák ,csak hinni kell benne :-)) !

2014. ápr. 30. 15:39
 28/38 anonim ***** válasza:
42%
Igen, ahhoz hasonlította abból a szempontból, hogy "bízni kell, és biztatni", mert lám ő is meggyógyult a BGS-ből a pozitív hozzáállásával. Ha ön egészségügyi dolgozó, tisztában lehetne a realitásokkal. Az az agydaganat, ami fél év alatt idáig jut, feltehetően valamilyen inoperábilis/anaplasztikus tumor, pl. glioblastoma multiforme vagy hasonló. Igen, bőven ráfér a pszichés (szak)segítség a családra, de ez jelen esetben azt jelenti, hogy segíteni kell elfogadni a megváltoztathatatlant. Úgy gondolom, hamis illúziókba kergetni egy ilyen beteget rendkívül erkölcstelen. A csodák valóban léteznek, de attól csodák, hogy ritkán történnek meg. A GBS prognózisa a mai intenzív terápiás lehetőségek mellett egészen jó, a betegnek van reális oka az optimizmusra. Ha ön ugyanezt gondolja egy gyors lefolyású inoperábilis agydaganatról, akkor kérem támassza alá az állítását, és adja meg az idevágó szakirodalmat.
2014. ápr. 30. 16:27
 29/38 anonim ***** válasza:
59%
de ha szabad megkérdeznem hogy derült ki,mi történt? fél év alatt az nagyon gyors.Nagyon sok kitartást,erőt kívánok,és remélem megtörténik a csoda.
2014. ápr. 30. 17:20
 30/38 anonim ***** válasza:
41%

Nagyon sajnálom 28 -as,ha nem jól értelmezted amit írtam .Leírtam igen a saját betegségemet ,de azt sehol nem állítottam ,hogy egyenértékűnek tartom a súlyosságát a lányéval . Bízni kell és bíztatni ...igen ,most is így gondolom !Én hiszem ,hogy minden betegségnél számít a pozitív gondolkodás . Ezt leírtam ,de nem tartozom neked magyarázattal és meddő vitába sem óhajtok belemenni . Rólad ennyit !...

A beteg lánynak pedig továbbra is a legjobbakat kívánom .

2014. ápr. 30. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!