Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiunk barátnője súlyos...

A fiunk barátnője súlyos beteg. Hogy támogassuk őket?

Figyelt kérdés
19 éves a fiunk. Három éve jár a kislánnyal, ő is ugyanennyi idős. Nagyon gyors lefolyású agydaganata van, fél éve még semmi baja, most pedig olyan állapotban van, hogy nem tudni, hogy él e addig, amíg ezt leírom. A fiunk minden idejét a kórházban tölti. Az iskolaigazgatóval már beszéltünk, ő nagyon méltányosan viselkedik és elnézi a hiányzásokat. Az érettségivel viszont nem tudjuk, hogy mi lesz, de bár az lenne a legnagyobb gond! Nem eszik, nem alszik, nem lehet vele beszélni. Pár hónap alatt még az arca is megváltozott. Nem tudjuk szakemberhez küldeni, mert nem bírja ki azt az órácskát sem, hogy legalább ne a folyosón üldögéljen, ha épp nem mehet be. Mi is tönkremegyünk lelkileg. Itt sem fogunk hasznos tanácsot kapni, mert elképzelni sem tudom, hogy bárki bármit tudna mondani, amit eddig nem hallottunk már ezerszer, de más lehetőség már nincs.
2014. ápr. 30. 11:18
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Csúnyán fog hangzani, de a temetés után lassacskán elkezdi érezni a megkönnyebbülést. Nekem apukám volt rákos, és a tehetetlenség időszaka sokkal borzasztóbb volt. A lány szenved szószerint élet-halál között, mindenki tudja, hogy mi lesz a vége és retteg, elzárkózik tőle. Mert ismeretlen, és az ember ettől fél. Ahogy megtörténik, valamiféle megkönnyebbülést fog érezni. Persze csak a temetés után, mert azt is borzasztó lesz kivárni. Személy szerint úgy gondolom, hogy ez sokkal rosszabb mint a hirtelen halál a köztes idő között lévő tehetetlenség és reménytelenség érzése miatt. Lehet, hogy túl nyersnek tűnik ez a megfogalmazás, de ettől függetlenül ezt nem csak én éltem így meg, hanem a családom többi tagja is.
2014. ápr. 30. 12:05
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Tartsátok tiszteletben a fiatok döntését!Hatalmas dolog tőle ez,hogy szinte még gyerek fejjel így kitart a szerelme mellett,nem futamodik meg,nem menekül,hanem ott van szívvel-lélekkel.Halassza el az érettségit,nem lesz abból semmi gond.Nagyon sajnálom szegény lányt,borzasztó :(
2014. ápr. 30. 12:08
 13/38 anonim ***** válasza:
46%
Az nagy baj ,hogy feladta a kislány ! Bízni kellene a saját gyógyulásában . Én 2 hónapja egyik napról a másikra egy erősebb megfázás után gyakorlatilag 2 (!) nap alatt teljesen lebénultam ,enni ,nyelni sem tudtam ,szondán tápláltak .Rezgett a léc ,de nem adtam fel ... Ma már itthon vagyok ,gyógyultan ..és kerekek ,azaz tolókocsi nélkül ! :) Bízni és bíztatni kell a kislányt .Orvosok mit mondanak ?
2014. ápr. 30. 12:14
 14/38 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem az a normális, hogy egészséges lelkületű 19 éves fiatal férfit nagyon megviseli az, ha szerelme haldokik. Egy 90 éves nagyszülő, dédszülő halálát sokkal könnyebb elfogadni az élet természetes rendjeként. Nem kell neki agyturkász szakember. Normális esetben a saját közössége (család, barátok) segítik helyrebillenteni, ha vallásos akkor még pap/lekész is segíthet (nem vagyok vallásos, de találkoztam olyan öreg református lelkésszel, akire azt mondtam, hogy minden agyturkásznál jobb az emberismerete, öreg mondta, hogy ő ott van közössége összes nagy boldogságánál: házasság, keresztelő és szomorúságánál: temetéseken).

Nem kell folyamatosan vigasztalgatni, inkább abban segíthetitek, hogy kicsit tehermentesítitek, pl. lakókörnyezetének és ruháinak tisztán tartásával

Érettségire jelentkezzen, max. nem megy el most, és akkor ősszel érettségizik, tovább húzni az sem lenne indok, ha össze dőlne körülötte a fél világ, férfinek 1-2 hónap után illik minden nehézséghez hozzászoknia.

2014. ápr. 30. 12:18
 15/38 anonim ***** válasza:
84%
A leírtak alapján én a kislányhoz is hívnék valakit, aki segít neki elfogadni a megváltoztathatatlant. Biztos van olyan pszichológus, aki haldoklókkal foglalkozik. A papok pl kijárnak betegekhez lelki vigaszt nyújtani. A kislánynak is jó lenne, mert megkönnyítené az utat, és akkor a fiaddal is tudna foglalkozni. A kórházban biztos tudnak ezzel kapcsolatban segíteni. Nem feltétlenül az orvos, inkább a nővérek...
2014. ápr. 30. 12:34
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Kegyetlenül fog hangzani, amit írok, de (sajnos) nem sokáig fog tartani ez az állapot. Ha a kislány elmegy, akkor a fiadnak lesz még egy kemény időszaka, amig meggyászolja, de aztán lassan-lassan helyre fog jönni.

Tartsatok ki mellette és támogassátok.

2014. ápr. 30. 12:47
 17/38 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem a lelki vigasz bárkitől inkább csak a családnak jó, jó esetben a természet gondoskodik arról hogy leépüljön az elme is addigra már, mikorra egy súlyos beteg meghal. Legalábbis tágabb családban a 90 körül meghalt idős rokonoknál ez volt a tipikus.
2014. ápr. 30. 12:57
 18/38 A kérdező kommentje:
Sajnos ő pontosan tud mindent és látni rajta, hogy retteg. A szüleinek el sem tudom képzelni, hogy ez milyen érzés. Ő az egy szem gyerekük. Nem is tudok mit írni, mert ez teljesen más, mint egy nagyszülő halála. Nem velem történik, de pontosan érzem. Mi ez, ha nem igazságtalan?
2014. ápr. 30. 13:07
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Valamennyire át tudom érezni a helyzetet sajnos, nekem apukámat vitte el agydaganat 3 hónap alatt tavaly. 20 éves voltam. Annyit tudok mondani, hogy nekem a legnagyobb segítség az lett volna, ha nem próbálnak tanácsokat adni, hanem csak csendben mellettem vannak, de nem engednek lecsúszni és szétesni. És hogy nem piszkálnak azzal, hogy beszéljem ki, hanem megvárják, míg én akarok beszélni.

Mivel ilyesfajta támogatást senkitől nem kaptam, sajnos a mai napig nem tudtam feldolgozni a történteket.

Támogassátok, álljatok mellette 110%-ig, de ne erőltessétek rá, hogy beszéljen a dologról, majd beszél róla ha túl lesz a kezdeti sokkon, és mély fájdalmon. De ne engedjétek, hogy lecsússzon.

2014. ápr. 30. 13:12
 20/38 Nádszálkisasszony ***** válasza:
Imádkozni nem szoktam, mert nem vagyok vallásos, de este gondolok rájuk!
2014. ápr. 30. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!