Miért akarja az anyám mindenképp hogy dolgozzak?
Megmondtam neki hogy tanulni akarok, hogy legyen valaha majd normális munkám is. Ő meg azt mondja hogy munka mellett csináljam a sulit, ami lehetetlen, mert nem lenne időm rá. Próbáltam már, és el is csesztem sajnos. Ezt nem szeretném megismételni... de nem érti meg. Mindig csak mondogatja hogy más ember így meg úgy meg tudja csinálni... nem érti meg, hogy én nem valaki más vagyok.
Mikor dolgozni kezdtem akkortól elvárta a 20ezret havonta, ezzel nincs is gondom, nem dolgozok, így is tudok neki adni havonta 20ezret. A sulit is én fizetném. De nem ez érdekli, hanem csak az hogy menjek egy vacak gyárba dolgozni és ne itthon ücsörögjek... de miért jobb az neki? Mindig tök ideg vagyok, mert állandóan ezzel zaklat. Mit mondjak neki, hogy abbahagyja?
"Gimi utolsó 2 évében plusz egyetem első évében összeszedtem ezzel annyi pénzt, hogy tudtam venni egy lakás"
Akkor te vagy zseni vagy, vagy csak sima drogárus??
11.
Lehet, hogy a válaszíró mondjuk tőzsdézett, fogadott, pókerezett, nyerőgépezett.... Vagy akár többet egyszerre ezekből.
Attól, hogy valaki okosan használja fel a képességeit, még nem drogárus...
#4 érettségén lehidaltam. Sírok.
#12 akasszál ki te is: NYERŐGÉPEZETT! Abból! Lakást! Nem semmik vagytok. Korán reggel leamortizáltok.
Na kíváncsi vagyok honnan a 20 ezer havonta (apukától kapni nem ér).
Gratulálok, drogárus... Jobb eszedbe se jutott? Mondjuk lehetnék hímringyó is, ha már a kérdezőt is lekur.váztátok.
Most ennyire irigyek vagytok vagy korlátozottak? Ha tudom, hogy ennyire utáljátok érte az embert, le se írom, szimplán csak egy példát szerettem volna hozni, hogy igenis szerezhet pénzt, ha akar. De ti inkább egyből engem is valami illegálissal vádoltok meg... Szép, szerencsére mifelénk inkább elismerik a másikat, nem pedig a folytonos irigykedés megy.
Igazából hozhatnék ide most ez alapján általánosításokat az egész országra pont miattatok, de az igazságtalan lenne, remélem csak itt vagytok felülreprezentálva. Magatokkal kéne kicsit foglalkozni, nem mindig az ellenségkeresésbe fordulni, lehet utána nem köpnétek le egyből mindenkit, aki valamit szerintetek(!) kevesebb erőfeszítésből oldott meg, hanem példát vennétek róla. És itt most nem magamra gondolok, mert huszonpár évesen rólam ne vegyen példát senki, de olyanokról, akik valamit tettek azért, hogy elérjék, amit akarnak. A tankönyvek is tele vannak ilyen emberekkel, akikre "fel kell nézni, büszkének kell lenni rájuk, csodálni kell az eszüket" , a jelenkorban miért nem lehet ugyanezt megtenni?
Azért az érdekelne (ha akarod privátban is válaszolhatsz), hogy tudsz úgy küldeni anyádnak 20.000-et, hogy tanulsz és NEM dolgozol mellette.
Ha 4,5 körüli vagy afeletti átlagod van, akkor ennyi az ösztöndíj, a főiskola/egyetem pedig nem jótékonysági intézmény, hogy nyomassa neked a lóvét a semmiért, illetve csak azért, mert anyud pénzéhes.
Egyébként ebben a korban még - amíg tanulsz- józan határok között fordítva kellene, hogy működjön a dolog, és épp neki kellene adni neked a pénzt (na, mondjuk nem tíz,- meg húszezresével hetente, de mégis), és nem fordítva.
A főiskola/egyetem ma már drága dolog...
07:55
Nyugi!!
Itt már mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a Gyík-on írogatók nagy része álruhás milliomos.
Senki sem irigykedik a vagyonkádra, hiszen itt is mindenkinek igen komoly ingatlana, luxusautója és milliós fizetése van...
...csak ne jönne minden hónapban az a csúnya főbérlő!!
*
Hja! ...és a gyereket is pofán verem reggel, mert lehet hogy a napi 200 Ft-os zsebpénzéből ő is titokban lakásokat vett!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!