A barátomnak magáznia "kell" a szüleit, nagyszüleit. Még 6 év házasság után nekem is. Szülei 48 évesek. Az én szüleim már 2 év után megengedték neki a tegeződést. Miért van ez?
Nagyon furcsa dolog amikor a szüleihez szól, pl. "Anyu, maga kér valamit inni?" "Apu, megkérhetném hogy segítsen xy dologban?"
Így beszél velük. Ilyen furcsán távolságtartóan. Nagyszülők dettó. A vicces az hogy nem is régimódiak a szülei: bár faluban laknak, de modernek, bulizni járnak, divatosan öltöznek, új modern házuk és új BMW-jük van (szóval nem úgy kell elképzelni őket mint két régimódi vallásos paraszt ember aki a kertben kapál és Trabantja van). Az apja vállalkozó, az anyja boltot vezet. Amikor megismerkedtünk akkor voltak 40 évesek. Az én szüleim akkor 50 évesek voltak és minden további nélkül felajánlották neki a tegeződést amikor már látták hogy komoly a dolog.
Nagyon kellemetlen hogy a barátom az én családomban a nagyszülőkön kívül mindenkivel tegeződik, én meg még az anyja hugával sem (érdekes hogy vele a barátom és a testvérei is tegeződhetnek, meg a férjével is) aki 36 éves. Én 28 vagyok és ez nagyon furcsa, ennyi idő után, pluszban még elvárja hogy "csókolommal" köszönjek neki (volt már ebből sértődés amikor először letegeztem).
Már nem is szeretek hozzájuk menni emiatt. Olyan kellemetlen. Náluk ő felhőtlenül beszélgethet, nekem meg még házasan is (gyereket várunk) kisgyermek módjára csókolomoznom kell mindekit és úgy beszélni mint a rendőrökkel. A legnagyobb vicc, hogy aki a munkatársuk azzal minddel tegeződnek legyen bárhány éves is! Az egyik barátnőm az apjának dolgozik és olyan hülyén jön ki amikor együtt találkozunk vele hogy én csókolomozok, a velem egyidős barátnőm meg sziázik vele. Pedig nekem az apósom!
Mi erre a megoldás?
Most, hogy elolvastam azt a szituációt, amit leírtál, Kérdező, én úgy veszem ki, hogy az ő családjuk inkább pont, hogy a magázással fejezi ki a szeretet egymás felé, ami nagyon furcsa nekem is, de ha tényleg még a kollégákkal is tegeződnek, akkor csak erre tudok gondolni. Viszont a jó hír az, hogy biztos, hogy befogadtak a családba, hiszen nem tegeznek, az apja is magáz téged. Gondolj arra, hogy minden alkalommal, ha magáznak, a szeretetüket fejezik valójában ki, te pedig pont fordítva gondoltad eddig. Ez amúgy már abból is látszik, hogy a tegezésen még meg is sértődtek.
Képzeld azt, hogy két teljesen különböző kulturából származtok (ami családi szinten így is van), és egyszerűen ők így tanulták, ahogy te meg pont úgy tanultad, hogy akit szeretsz, és közeli kapcsolatban álltok, azt tegezed. Fura, hogy pont fordítva van nálunk, de neked szerintem az okozza a rossz érzést, hogy közben ennek az egésznek rossz értelmezést adsz.
Ha vagytok olyan közeli kapcsolatban, akkor kérdezz rá náluk, mondd el őszintén az érzéseidet, és kérdezd meg, hogy lehetne-e ezen változtatni, legalább a születendő gyermekeddel kapcsolatban, ha már veled nem.
Mindenesetre furcsa és szokatlan emberek lehetnek.
A tegeződés közvetlenebb kapcsolatot jelent.
Szülő-gyermek kapcsolatban a magázódás sztem egyenlő a múltszázadisággal , illetve a szeretetlenség, távolságtartás is így nyilvánul meg.
Jó doolog a magázódás egy hivatalban, vagy egy vadidegennel, de ez így furcsa.
Én is magázom anyósomékat, nem is lesz soha olyan közvetlen és jkó a kapcsolatunk, mint a férjemnek az én szüleimmel, simán tegeződnek.
Aki élvezi, hogy magázzák , az egyben élvezi, hogy öregnek lássák, ami igencsak ellentmond a mai értékeknek, manapság mindenki fiatalabbnak akar látszani.
Összességében furcsák.
A megoldás az, hogy anyósodékat magázod, mert ők idősebbek, az összes többi fiatal rokont tegezed, vagy pedig elvárod, hogy magázzanak.
Engem letegezett egy vadidegen a napokban. Elég keményen ránéztem és megkérdeztem, hogy ne haragúdjon, miért tegez?
Egyből visszavett, és utána magázott, tedd ezt te is, ha nem akarnak tegeződni, magázzanak téged is.
Még 1 fontos dolog: beszéld meg a pároddal, hogy a te gyereked majd mind2töket tegezni fogja. Az igazi szeretet nem távolságtartó.
Régen a házastársak egymást is magázták. Nem szeretetből házasodtak.
Az angolban éppen a magázás szűnt meg, mint nyelvi alak.
A magázódás nem valami közvetlen kapcsolatra utal. Mindenesetre tény, hogy téged ez a fennálló helyzet zavar, és ez nem is csoda. Én is kellemetlenül érzeném magam. Úgy tűnik, hogy nem szeretnek, csak elviselnek téged. A férjed a vér szerinti gyermekük? Esetleg örökbefogadták? Valami oka biztos, hogy van annak, hogy tartják a 3 lépés távolságot. Sajnállak. Ne hagyd magad, fejezd ki a nemtetszésed. Mondd nekik, hogy január 1-től nem tegezhetnek téged, új év , új fordulat. Szokják meg, hogy kölcsönös a magázódás. Ezzel be fogod bizonyítani, hogy a magázódás nem a szeretet jele, ugyanis meg fognak sértődni. Ha furán néznek rád, mondd, hogy mindenben követni akarod a szokásaikat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!