Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A barátomnak magáznia "kell"...

A barátomnak magáznia "kell" a szüleit, nagyszüleit. Még 6 év házasság után nekem is. Szülei 48 évesek. Az én szüleim már 2 év után megengedték neki a tegeződést. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Nagyon furcsa dolog amikor a szüleihez szól, pl. "Anyu, maga kér valamit inni?" "Apu, megkérhetném hogy segítsen xy dologban?"

Így beszél velük. Ilyen furcsán távolságtartóan. Nagyszülők dettó. A vicces az hogy nem is régimódiak a szülei: bár faluban laknak, de modernek, bulizni járnak, divatosan öltöznek, új modern házuk és új BMW-jük van (szóval nem úgy kell elképzelni őket mint két régimódi vallásos paraszt ember aki a kertben kapál és Trabantja van). Az apja vállalkozó, az anyja boltot vezet. Amikor megismerkedtünk akkor voltak 40 évesek. Az én szüleim akkor 50 évesek voltak és minden további nélkül felajánlották neki a tegeződést amikor már látták hogy komoly a dolog.

Nagyon kellemetlen hogy a barátom az én családomban a nagyszülőkön kívül mindenkivel tegeződik, én meg még az anyja hugával sem (érdekes hogy vele a barátom és a testvérei is tegeződhetnek, meg a férjével is) aki 36 éves. Én 28 vagyok és ez nagyon furcsa, ennyi idő után, pluszban még elvárja hogy "csókolommal" köszönjek neki (volt már ebből sértődés amikor először letegeztem).

Már nem is szeretek hozzájuk menni emiatt. Olyan kellemetlen. Náluk ő felhőtlenül beszélgethet, nekem meg még házasan is (gyereket várunk) kisgyermek módjára csókolomoznom kell mindekit és úgy beszélni mint a rendőrökkel. A legnagyobb vicc, hogy aki a munkatársuk azzal minddel tegeződnek legyen bárhány éves is! Az egyik barátnőm az apjának dolgozik és olyan hülyén jön ki amikor együtt találkozunk vele hogy én csókolomozok, a velem egyidős barátnőm meg sziázik vele. Pedig nekem az apósom!

Mi erre a megoldás?

2014. ápr. 14. 14:10
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
55%

Hát vannak még ilyen begyepesedett emberek.

Ki milyet szakít magának, olyat szagol.

2014. ápr. 14. 15:33
 22/45 anonim ***** válasza:
61%

A húgot én sem értem...

Hm, értem kérdező, Benned ez valahogy máshogy van, mint bennünk, akik nem értettük, mi a gond. Nekem nincs bajom a magázódással, bár megszoktam, hogy mindenkit tegezek, a főnökeimet is. A nagymamámat nem tegeztem, de ő sajna már rég meghalt. Nem éreztem, hogy ne lenne bensőséges a viszonyunk, na és őt simán tudtam csókolomozni is, de hát ő közeli rokon :) Nagyon tiszteltem és szerettük egymást, valahol mindig hiányozni fog. Úgyhogy nem hiszem, hogy a bensőséges beszélgetésnél gond lenne a magázódás. Az csak egy formai dolog (bár én sem érzem teljesen egyformának a kettőt). Neked gond, ezt értem, de általánosan nem indokolt, hogy az legyen.

S a szülők nem kizárásból magáztatnak, hiszen a fiukkal is ugyanez van. Mindössze szokás.

2014. ápr. 14. 15:38
 23/45 anonim ***** válasza:
47%

Nincs ebben semmi rossz. En legalabbis nem erzem feszelyezve magam, amikor olyan ismeroseimmel beszelgetek, akkket magazok. A csaladban is volt ilyen idosebb rokon.

Regimodi csalad, de nem elitelendo.

Legyel egy kicsit empatikusabb ;)

2014. ápr. 14. 15:51
 24/45 A kérdező kommentje:

Húggal kapcsolatban: ők ezt úgy értékelik hogy az anyós testvére és ezzel vele egyenrangú! Így neki is csókolomozni kell. A férjem viszont őt tegezheti. Képzelhetitek milyen kellemetlen amikor megyünk hozzájuk és a férjem haverként beszél vele, én meg "csókolom, hogy vannak?". Először azt hittem hogyha a férjem szülei nincsenek ott akkor majd lehet, de nem. Kikéri magának és a párom is rámszól ilyenkor hogy "kijár a nénjének a tisztelet". Az ő férje először felajánlotta a tegezést, egy ideig ment is köztünk, aztán amikor először jött ki úgy a szituáció hogy "csókolom, szia Zoli" akkor utána megüzente a férjemmel hogy visszavonja és a továbbiakban magázzam őt is.

Tényleg csak én reagálom ezt túl?

2014. ápr. 14. 16:21
 25/45 anonim ***** válasza:
26%
Nézd, szerintem ez nem akkora eget rengető probléma, és szerintem ne csinálj semmit, hisz nem beszélheted rá őket (ha már volt belőle sértődés) arra, hogy tegeződjetek! Szóval várj ki, vagy ne csinálj semmit. :D
2014. ápr. 14. 16:26
 26/45 anonim ***** válasza:
23%
A gyereketeket miért idegenítené el a magázódás a családtól? Neked azért fura, mert nem így neveltek a szüleid. De egy gyereknek, akit születésétől fogva erre szoktatnak, neki ez egészen más lesz, természetesnek fogja venni. Nem ezen múlik, hogy milyen lesz a kapcsolata a családtagokkal.
2014. ápr. 14. 16:28
 27/45 anonim ***** válasza:
75%

Ők magáznak téged vagy simán letegeznek?

Főleg az anyósod húgára értem a kérdést.

A szülőkkel ne is vitasd tovább ezt a szokást, de a húgot kérd meg, hogy tiszteljen meg azzal, hogy magáz téged.

Semmi nem indokolja, hogy ne így tegyen, közelebb vagy a 30-hoz, mint a 15-öt, gyereket vársz, magad is édesanya vagy lassan, legyen szíves nem tegezni.

Anyósodékkal kapcsolatban még annyit, hogy én a helyedben nem nevelném bele előre az unokába, hogy őket magázni kell.

Majd ők szólnak, ha nem tetszik a Szia nagyi, szia papi.

Ha ez csak az ő családi szokásuk, akkor nem te vagy köteles tovább éltetni a hagyományt.

2014. ápr. 14. 16:30
 28/45 anonim ***** válasza:
77%
Én egy 7évvel időseb nőnek biztos nem köszönnék úgy csókolóm.Nem vagy te dedós.Meg már csak azért is letegezném had egye a penész.érdekes ez a magázódás,nálunk 2tesóm magázta anyánkat én meg a húgom tegeztük.Viszont van 9 unokatesóm de a nagymamánkat csak én tegeztem.A többieknek nem engedte csak nekem.Na jó valamiért én voltam a kedvence:)Viszont a világon őt szerettem a legjobban.
2014. ápr. 14. 16:41
 29/45 anonim ***** válasza:
47%

Egy picit túlreagálod :) Ez náluk a családi szokás.

Én az előző párom apukáját magáztam, anyukáját tegeztem. De szívesebben magáztam volna őt is.

Simán beszélgettem velük úgy, hogy egyiküket magáztam, a másikat tegeztem. És remekül kijöttem az édesapjával, jobban is, mint az anyukájával. Isten nyugosztalja őt.

2014. ápr. 14. 16:46
 30/45 anonim ***** válasza:
61%

Az, hogy a szülőket tegezned kelll mondjuk egy dolog. Bár fura, hogy a barátnőidnek nem, de mondjuk ez belefér.

De a húga egy jó nagy paraszt. Ráadásul a férjével visszavonatja a tegeződést? Ez is milyen már? De ha ez így megy, akkor üzend meg a férjeddel, hogy a húgi is csókolommal köszönjön neked. És minimum kérjen bocsánatot az összes alkalomért, amíkor nem így tett.

2014. ápr. 14. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!