Tetszik egy külföldi fiú. Még sehol nem tartunk egymással, de apukámmal már összevesztem miatta. Hogy kellene kezeljem, h abszolút nem nyitott? Nagyon szomorú vagyok.
:(
Nem európai a srác, nem is a mi rasszunkba tartozik. Apu úgy beszél róla, mintha vm leprás földönkivüli lenne. Hallani sem akar róla (arról sem, h elkezdtem tanulni a nyelvét). Mit csináljak?? Apu nem fog megváltozni már, de olyan rosszul esik, h mikor kb havonta beszélünk, akár telefonon is, képes összeveszni velem. És mi van ha boldog lennék ezzel a sráccal, és vegyesházasság lenne belőle?! Kitagadna??? Ilyeneket mond, h szégyellne az unokával menni az utcán, azért mert máshogy áll a szeme, vagy más a bőre? Apám értelmes ember, de kibxxxott konzervatiiv. Mit csináljak, h ne veszekedjünk?
:(
köszi, ha elolvastad, jó volt kiirni magamból.
azért nem ártana ismerni a külföldi fiú gondolkodásmódját sem..az apuka jóhogy tart egy ismeretlentől.
nem egyszer hallani, hogy elveszik a nőt, utána meg kiviszik a többi feleség mellé, vagy épp magyar állampolgárság kell, vagy akármi, vagy bármi, a külföldieknél nagyon gyakori a nem szerelemből való házasság és teljesen természetes dolog!
"a külföldieknél nagyon gyakori a nem szerelemből való házasság és teljesen természetes dolog!"
Te ezt most a saját kis fejecskédből sz*rtad ki, vagy megadnál valami forrást is hozzá?
Kulturált nyugati országokban konkrétan hallani nem lehet ilyen rémhírekről, amiket otthon terjesztenek a külföldiekről. És egyáltalán nem igaz, hogy gyakori az érdekházasság, épp ellenkezőleg. Itt mindenki keres annyi pénzt, hogy meg tudjon belőle élni, és nincs tele az ország 16-8 éves kis p*csákkal, akiknek az az életcéljuk, hogy egy 15 évvel gazdagabb hapsit kifogjanak, aki majd eltartja őket, mint Magyarországon...
Erről a munkatársam jut eszembe, 19 éves magyar csaj (külföldön dolgozunk), ugyan ezt mondta hogy a szüleinek el sem meri mondani hogy arab a fiúja mert kitagadják.
Aztán pár hét múlva mikor a fiú csadort akart rá adni mikor az utcára megy, meg megtiltott neki egy rakás dolgot akkor nagy nehezen szakított vele, de el kellett költöznie mert a fiú utána is fenyegette és zaklatta.
Egyrészt neked jogod van szabadon párt választani, másrészt apukádnak meg joga van dönteni arról, hogy elfogadja-e őt. Ahogy te felnőttként nem vagy irányítható érzelmi kérdésekben, úgy édesapád sem az. Téged attól még biztosan ugyanúgy szeret, de nem várhatod el ugyanezt a pasiddal kapcsolatban.
Részedről meg azt tanácsolom, igyekezd higgadtan kezelni a helyzetet. Bár nem minden külföldi egyforma, a kultúrák találkozásából ritkán lesz harmonikus kapcsolat. Ami neked magától értetődő sok mindenben, az egy másik kultúrában felnőtt embernek nem az, s ez kölcsönösen, mindkettőtök felé rosszul sülhet el. Ezeket azért írom, mert nem európai a pasi, s ezek a gondok nem is az európaiaknál jönnek elő ugyebár. :)
Apukádnak szerintem ne úgy tálald, hogy márpedig te egy életre tervezel, mert azt az ember a szomszéd fiúval sem tudhatja biztosra, nemhogy egy más kultúrából érkezett emberrel. :) A szülők felé egyelőre szerintem annyit mondj, kedveled ezt a fiút, szeretsz vele lenni, még nem tudod, mi lesz ebből, de szeretnéd addig fenntartani ezt a kapcsolatot, ameddig jónak érzed. Ne "riogasd" őket vegyes házassággal meg félvér unokákkal, egyelőre fogadják el, hogy jársz valakivel, szokják meg a gondolatot, majd jöhet a többi is szépen lassan, ahogy alakul. :)
"akkor miért veszekszik velem??? akkor miért nem mond racionális buktatókat, veszélyeket? miért nem kedves? miért baszódik fel? "
Mert úgy érzi, hogy "rangodon alul", olcsón adod magad valakinek, aki nem érdemel meg téged. Úgy gondolja, hogy sokkal jobban átlátja a helyzetet, mint te, mert téged elvakít a szerelem. Most őszintén: mikor volt olyan, hogy egy szerelmes fiatal nő meghallgatta a szülei intelmeit? Mindenki úgy érzi, hogy ő jobban tudja, ő jobban ismeri a párját, majd az ő történetük különleges lesz, mert vele nem történhet meg mindaz, ami más nőkkel...
"Te ezt most a saját kis fejecskédből sz*rtad ki, vagy megadnál valami forrást is hozzá? "
az életből vettem a példákat
meg pl a bnőmnek török volt a barátja, babájuk lett, és nem látja a gyereket, mert apuka kivitte törökbe.
meg sorolhatnám mik mennek. más kultúrákban igenis más értéke van a házasságnak, és abba születni ezt megtanulni, felnőtten akármilyen modern gondolkozással sem lehet totál kiiktatni, igenis oda kell figyelni. és most nem németekről meg osztrákokról beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!