Szerintetek hogyan értessem meg vele, hogy ez így nekem nagyon rossz? Többi lent.14/L
Mostanában igyekszek minél kevesebbet enni. Le szeretnék fogyni minél előbb. Unsorító kövérnek tartom megam, utálok belenézni a tükörbe amíg ilyen vagyok... Olyan szeretnék lenni, mint kb. fél évvel ezelőtt. 171 centi vagyok, és akkor 54 kiló voltam, most meg 62... Undorító. Minél előbb szeretnék újra legalább olyan lenni. De anyukám ezt valamiért nagyon ellenzi, és egyszerűen nem hagyja, hogy ne egyek akár egy napig is. Minden ismerősöm mondja, hogy meghíztam az utóbbi időben, pedig régebben kifejezetten sovány voltam... Egyedül anyám nem képes felfogni, csak azt hajtogatja folyton hogy "pont jó vagy így", meg hogy "csak nyugodtan egyél amennyi jól esik", és a kedvencem, hogy "egyáltalán nem lettél kövérebb". Hát persze... tényleg... nem hiszem el, hogy nem képes megérteni, hogy én így gusztustalannak találom magam, és nem érzem jól magam a bőrömben... De az egyik legrosszabb hogy még többet sportolni sem enged, mert hogy "nem érdemlem meg"...
Köszönöm azoknak, akik ezt végigolvasták, és esetleg tudnak tanácsot adni.
# 7/10: itthon is szoktam tornázni hetente párszor, de most rá szeretnék szokni arra, hogy minden reggel és este tornázok egy 5 percet :) egyébként meg tesióra... azt inkább hagyjuk, az nem sokat segít :D
# 8/10: tudom, arra számítottam, hogy nem maradok olyan mint tizenegykétéves koromban, de azért..:( na mindegy
Egyébként köszi mindenkinek a válaszokat :)
basszus, 14 éves vagy, persze, hogy régebben nem értek össze a combjaid, mivel még GYEREK vagy
most indultak be a hormonjaid, most kezd nőiesedni, ne most cseszd el az életedet...
bármit megadnék hogy annyi kiló legyek mint te.. ugyan ilyen magas vagyok, 50 kilóval. és egyszerűen semmitől nem hízok. de inkább erősíteni szeretnék:) na, de te egyáltalán nem tudsz eljárni mozogni? egy futáshoz nem kell sok dolog, anyudnak beadod hogy barátnőzöl egy órát, és elmész futni... felüléseket, guggolásokat, meg ilyeneket tudsz otthon is csinálni. interneten is vannak nagyon jó videók, keresgélhetsz, és mikor nincs otthon senki, csináld:) evésnél meg inkább arra figyelj mit eszel, és ne azt, hogy mennyit:) sok sikert!
16L
"Meg sajnos nem is bírom sokáig evés nélkül, eddig egyszer volt hogy másfél napig nem ettem, akkor is majdnem összeestem :/ és persze egy dekával se lettem kevesebb. "
Épp ezért hagyd abba a nem evést, mert te is látod, hogy semmire nem mész vele csak rosszul vagy. (na meg így kezdődnek a komoly bajok, mert most ég nincs étkezési zavarod, de lehet ezt két év múlva nem tudnád elmondani magadról)
Egyébként nagyon sok kamasz lány hirtelen hízik és nőiesedik meg, én is így jártam.
A súlyoddal nincs baj, ne fogyni akarj hanem mozogj. Ha éhes vagy egyél, nem feltétlenül kell két tábla csokit és egy féldisznót megenni minden étkezésre.
Ülj le nyugodtan étkezni, fogyaszd el lassan és jól megrágva az ételt.
De kereshetsz egészségesebb recepteket is, egy valóban jól kinéző fogásra ritkán mond nemet egy főzni szerető anya.
Na meg járj el mozogni, biciklizni, futni.
Egyébként ha normálisan étkeznél újra, szerintem nem lenne semmi ellenvetése a sporttal kapcsolatban.
Még egy kis kiegészítés, igaza van annak aki a kamaszkort köti össze a hízásod okával.
Lehet, hogy már fél éve is kamasz voltál, de a testi fejlődés nincs kőbe vésve és személyenként változik.
A nőknél bekövetkező testzsírgyarapodás pont ilyen dolog, elég megnézni az emlők (zsírszövet) fejlődését van akinél már nyolcévesen megkezdődik másnál 13 évesen sincs még semmi.
Egyébként a nőknek genetikailag magasabb a testzsírszázaléka mint a férfiaknak és ez a kamaszkor hatására jön elő. Előtte általában,minden gyerek ugyanolyan kis vékony piszkafa mindegy, hogy fiú vagy lány :D
Koplalással nem mész semmire, izmot és vizet fogsz veszíteni, nem zsírt, és mindemellett később szinte egy darab keksztől is a koplalással leadott súly sokszorosát fogod visszahízni, mert a szervezeted raktározó üzemmódba áll. Ráadásul le fogsz gyengülni és szép lassan tönkremegy a szervezeted. Nem szabad koplalni. Nekem is van egy osztálytársam, aki régen mindig normális testsúlyú és alkatú volt, még tini korában is, de kövérnek látta magát, ezért koplalni kezdett, most meg csodálkozik, hogy bármit eszik, hízik, pedig nem kifejezetten hízós típus. Nem valószínű, hogy valaha is ugyanolyan lesz, mint volt. Ez pedig azért van, mert a szervezet automatikusan raktároz, ha észreveszi, hogy nem kap táplálékot. Én azt gondolom emellett, hogy a szervezet nem felejt: Ha egyszer ilyet tettél, azt nem igazán lehet visszacsinálni, mindig raktározni fog ínségesebb időkre, még akkor is, ha ismét rendesen kezdesz étkezni.
Szóval ez egy nagyon helytelen és veszélyes út, sporttal, egészséges és rendszeres táplálkozással ezerszer jobban fogsz járni. Mellesleg a testsúlyod normális, 14 éves korban abszolút természetes a gyors hízás. És anyukádnak igaza van: annyit kell enni, amennyi jólesik, csak az arányokra kell odafigyelni.
18/L
Fogalmam sincs, miért nem engedi, de mindig azt mondja hogy nem éremlem meg... lehet azért mert az utóbbi isőben kicsit romlottak a jegyeim, vagy nem tudom, de nagyon idegesít hogy nem engedi.
A futásra már én is gondoltam, csak az a baj hogy egyedül nem szeretnék :D
Viszont ma reggel is tornáztam 10 percet, meg majd még fogok szerintem. Megpróbálok mostantól majd minden nap, hogy ezzel is valamennyit mozogjak :D
Értem, hogy ez a korommal jár sajnos, meg stb... De azért félek egy kicsit, mert a családban szinte mindenki nagyon hajlamos a hízásra, apukám is túlsúlyos. Mondjuk anyu nem, ő mindig vékony volt, de rengeteg koplalás és fogyokúra árán (szóval ő mondjuk nem valami jó példa).
Tudom, hogy hülyeség ezen hisztizni, mert vannak fontosabb dolgok is az életben, de azért nekem most ez is fontos (értelmesen fogalmaztam meg).
azért a duciság és anorexia elég durva ferdítés
a kérdező egy egészséges testalkattal rendelkező gyerek, ezen nem kell változtatni, bőven elég, ha odafigyel arra miből mennyit eszik (nem koplalás...), illetve napi szinten mozog
viszont, amit mond, az már beteges hozzáállás, minél előbb szakemberhez kéne fordulni, mert már elég rendesen torzult a testképe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!