Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hogyan értessem...

Szerintetek hogyan értessem meg vele, hogy ez így nekem nagyon rossz? Többi lent.14/L

Figyelt kérdés

Mostanában igyekszek minél kevesebbet enni. Le szeretnék fogyni minél előbb. Unsorító kövérnek tartom megam, utálok belenézni a tükörbe amíg ilyen vagyok... Olyan szeretnék lenni, mint kb. fél évvel ezelőtt. 171 centi vagyok, és akkor 54 kiló voltam, most meg 62... Undorító. Minél előbb szeretnék újra legalább olyan lenni. De anyukám ezt valamiért nagyon ellenzi, és egyszerűen nem hagyja, hogy ne egyek akár egy napig is. Minden ismerősöm mondja, hogy meghíztam az utóbbi időben, pedig régebben kifejezetten sovány voltam... Egyedül anyám nem képes felfogni, csak azt hajtogatja folyton hogy "pont jó vagy így", meg hogy "csak nyugodtan egyél amennyi jól esik", és a kedvencem, hogy "egyáltalán nem lettél kövérebb". Hát persze... tényleg... nem hiszem el, hogy nem képes megérteni, hogy én így gusztustalannak találom magam, és nem érzem jól magam a bőrömben... De az egyik legrosszabb hogy még többet sportolni sem enged, mert hogy "nem érdemlem meg"...

Köszönöm azoknak, akik ezt végigolvasták, és esetleg tudnak tanácsot adni.

2014. ápr. 11. 21:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
171 cm-hez sok a 62 kg? Maximum egy anorexiásnak, de 14 évesen még nem kellene ilyen veszélyes játékot játszanod.
2014. ápr. 11. 21:25
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

171 hez nem sok a 62 hanem pont jó.

csak ha 14 éves vagy, most válsz nővé.

én is akkor híztam ki a nadrágjaimat. ez nem azt jelenti, hogy kövér lettem, csak elmúlt a gyerekkor!

engem is sokkolt először.

de így vagy jó. felnősz éppen.

és olyan nincs, hogy valaki akár "csak 1 napig" ne egyen.

enni kell minden nap. viszont a sport az jó dolog, ha eszel mellette rendesen, és a mozgás miatt csinálod, nem a szükségtelen fogyás miatt.

2014. ápr. 11. 21:32
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy képes felfogni, hogy ha most nem eszel normálisan, akkor egész életedben gyenge, beteges leszel, mert tönkremehet az immunrendszered! 171/54 az már betegesen sovány, az már tényleg anorexiás kinézet. Most pont jó a súlyod!
2014. ápr. 11. 21:33
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
a nem evés nem oldja meg a problémádat csacsi,mivel amíg koplalsz tény hogy a tested lefogy,de amint újra elkezdesz ennyi 3x-an szedi vissza mindenhonnan a legkisebb falatból is a tápanyagot a szervezet amit addig nem adtál meg neki és akkor tényleg kövér leszel.A többinek meg igaz van 14 évesen jön az az időszak amikor nem furán kamaszosan vékony vagy hanem normális testalkatod lesz csak ez elsőre furán nézhet ki számodra.Amúgy ekkora testmagassághoz pont jó a súlyod :S
2014. ápr. 11. 21:35
 5/20 A kérdező kommentje:

Szerintem aok, főleg hogy fél éve még 8 kilóval kevesebb voltam, és ez pont a combomon meg a hasamon látszik meg. Régen nem ért össze a combom, most meg már igen... na mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy nagyon rosszul érzem magam így a bőrömben, de így nem tudok változtatni rajta, hogy nem hagyja, csak nyomatja ezt a sablonszöveget.

Meg sajnos nem is bírom sokáig evés nélkül, eddig egyszer volt hogy másfél napig nem ettem, akkor is majdnem összeestem :/ és persze egy dekával se lettem kevesebb.

Anorexiás nem vagyok, se bulímiás (egyszer hánytattam magam, de nem szeretnék rendszert csinálni belőle), én egyszerűen csak soványabb szeretnék lenni, nem élő csontváz.

2014. ápr. 11. 21:36
 6/20 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem a legjobb megoldás a nem evés, de ha egyszer NEM HAGYJA hogy eljárjak mozogni... az a heti 1 torna amire most járok az semmi.:(
2014. ápr. 11. 21:38
 7/20 anonim ***** válasza:
Egyél nyugodtan, de egészséges kajákat, és sportolj. Semmiképpen ne éheztesd magad! Ha felszedsz 1-2 kilót, az még nem tragédia,ha mindenképpen leakarod adni, simán lemozoghatod. Nem értem, miért nem "érdemled" meg a sportolást. Ne legyél maximalista, hogy ne érjen sok csalódás. Sokkal fontosabb dolgok vannak az életben, mint az, hogy 58 vagy 62 kg vagy.
2014. ápr. 11. 21:39
 8/20 anonim ***** válasza:

otthon is tudsz mozogni! az iskolában nem kell tornázni? lehet lépcsőzni, gyalogolni, a szobádban tornázni, stb.

olyat viszont ne csinálj, hogy nem eszel. enni mindig kell.

az nem mindegy, hogy mit, de mindig kell.

2014. ápr. 11. 21:41
 9/20 anonim ***** válasza:
7%
édesem:D csak kamasz csitriként nem ér össze az ember combja:D aztán normális testalkatod lesz és nem ilyen:P tudom mert 13 évesen nagyon vékony lábaim voltak piszkafa voltam aztán 14 évesen bumm nagy csípőm lett és combos lettem és mégsem lettem kövér csak más. Ja és a mostani piszkafa csajok igazából nem jönnek be a pasiknak(fiúk között nőttem fel) nekik a combos,segges jön be nem a csontvázka.
2014. ápr. 11. 21:41
 10/20 anonim ***** válasza:
és komolyan a nem evés nem megoldás mert amennyit leadsz annak a dupláját szeded vissza
2014. ápr. 11. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!