Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kit kell jobban szeretni,...

Kit kell jobban szeretni, anyját vagy apját egy gyermeknek?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 8. 17:46
1 2
 11/13 anonim válasza:
47%

En soha nem szerettem az apamat. Regen eluldozott minket otthonrol majd visszakonyorgott minket. Ezenkivul o egy nagyon buszke, elfogult, konzertvativ, kicsinyes, kapzsi ember. Erezte hogy nem a szivem csucske. De en se vagyok az ove. Kivancsi leszek az arcara ha elmondom hogy meleg vagyok. Anyum mindig az o partjat fogta, ezert sokszor haragudtam ra de aztan rajottem miert csinalja.

A kerdesre valaszolva: Minden a gyerektol fugg. Ez nem egy olyan dolog ami "kell" vagy "illik" a gyerek azt a szulojet szereti jobban aki neki szimpatikusabb. Hiszen a gyerek es a szulei is csak emberek. En szerintem ez nem kotelezo hiszem a gyereknek lehet unszimpatikus az egyik szuloje ha sok olyan tulajdonsaga van ami neki nem elfogadjato.

2014. ápr. 8. 19:19
 12/13 anonim ***** válasza:
Szeretni sosem muszáj, azt nem lehet kényszeríteni. De az a legideálisabb szerintem, ha mindkettőt ugyanúgy szereti az ember. Mondjuk én anyámhoz állok közelebb (neki mindent elmondhatok, apám érzelmi téren nem olyan erős), de mindkettejüket ugyanúgy szeretem, és nem teszek köztük különbséget. Mindkettejük ugyanúgy dolgozott értem, szeret, és csak köszönni tudom nekik, hogy általuk megszülethettem.
2014. ápr. 8. 23:50
 13/13 anonim ***** válasza:

Bárki si teszi fel így a kérdést, hogy "KELL szeretni", azt az embert alapból kell hanyagolni. Az ugyanis mindig agresszor: ő akarja meghatározni egy másik, tőóle függtelen ember érzelmeit és érzéseit. Kár volt lepontozni a jól válazsoló embereket (én ismét segítettem ezen).

Azt szereti a gyerek jobban, akire jobban rímel a lelke, akihez kötődik. Jelzem: azt a kötődést leginkább anuyka tudja elcseszni.

Általában azok az emberek erőlködnek azzal, hogy a gyereknek kit kell szeretni (persze, őket!), akik a legsárosabbak abban, hogy a gyerek nem tudja őket szeretni, mert nem kapott megfelelő anyai törődsét.

Egyébként pl. okos lány az okos apját fogja jobban szeretni, nem a buta anyját. Viszont a buta anyja fog vergődni azon, hogy szerinte a lányának kit kéne jobban szeretnie...

2014. ápr. 9. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!