Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámék szégyellik, hogy a...

Anyámék szégyellik, hogy a párommal élek. Ez normális? Hogy kezelhetném a helyzetet? 23N

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt, nemrég költöztünk össze. Egyelőre a párom szüleinél lakunk, ameddig összeszedjük magunkat kicsit anyagilag. Mindketten dolgozunk, igaz én csak félállásban egyetem mellett.

A szüleim pedig nem mernek rokonokkal találkozni/beszélni, nehogy szóba kerüljön, hogy mi újság van velünk, mert nem akarják elmondani, hogy már nem lakom otthon... Költözés előtt még nekem is a lelkemre kötötték, hogy ne mondjam senkinek, hogy mire készülünk.

Ugye nem csak nekem fura ez? Hogy kezelhetném a helyzetet?

2014. márc. 30. 21:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
19%
Nem vagytok vidékiek véletlneül? Ott "szégyen" ez...
2014. márc. 30. 22:12
 12/26 anonim ***** válasza:
35%
szerintem arra nem kéne büszkének lenned, hogy odaköltöztél mások nyakára. megértem, hogy spórolni akartok, de azt lehetne úgyis, hogy külön éltek és találkoztok/sokat jártok át a másikhoz. így nincs semmi értelme szerintem. ez nem önállóság, nem különélés, hanem másokra akaszkodás.
2014. márc. 30. 22:16
 13/26 A kérdező kommentje:
Vidékiek vagyunk, de szerintem itt sem szégyen. :) Több barátnőm is összeköltözött az utóbbi 1-2 évben a barátjával és egyikükre sem tettek egyetlen rosszalló megjegyzést sem. Tisztában vannak vele, hogy manapság már így megy, de valamiért az én esetemben ezt mégsem tudják "normálisként" kezelni.
2014. márc. 30. 22:16
 14/26 anonim ***** válasza:
22%
Csókoltatom a leszavazókat de egyértelmű volt, hogy vidéki (nem rossz értelemben) mert a párom is az - juuj és ott szégyen, mert ha valakit felcsinálnak rohanni kell házasodni, meg minden fingásról tud mindenki. Szüleid korlátoltak..ez a szégyen!
2014. márc. 30. 22:21
 15/26 A kérdező kommentje:
Senkire nem akaszkodtunk rá. Mint mondtam, mindketten dolgozunk, beszállunk a költségekbe, besegítünk ahol csak tudunk. Különben is átmeneti állapotról beszélünk, és mivel normálisan állunk a dologhoz, a szüleinek sem teher ez. Sőt, ők már korábban is mondták, hogy ha úgy alakul, hozzájuk költözhetünk minden további nélkül. Csak mi nem mentünk bele, ameddig nem volt keresetünk, mert nem akartunk terhelni senkit sem anyagilag.
2014. márc. 30. 22:22
 16/26 A kérdező kommentje:

A büszkeséget pedig nyilván nem arra értettem, hogy be tudtam költözni anyósjelöltemékhez. Csak egyszerűen arra, hogy mindketten dolgozunk, jól haladok az egyetemmel, a kapcsolatunk is jó irányba halad és igyekszünk minél hamarabb saját lábra állni.

Egyébként sem gondolom, hogy el kéne ítélni minket, amiért náluk lakunk. A velünk egyidős párok albérletét 90%-ban a szülők fizetik, vagy ha van rá keret, lakást is kapnak a szülőktől. Őket mégsem ítéli el senki, amiért a szüleik pénzén "önállósodnak". Mi közel sem kerülünk ennyi pénzbe senkinek. Nyilván a legtöbb szülő igyekszik segíteni a gyerekeinek ilyen helyzetben, hát nekünk így tudnak segíteni. Ennyi.

2014. márc. 30. 22:42
 17/26 anonim ***** válasza:
19%

Nem lehet, hogy rosszul esik nekik, hogy nem maradtál otthon, és nem a párod költözött hozzátok, amíg gyűjtögettek?

Szüleimről el tudnám képzelni hasonló helyzetben, hogy ezen húzzák fel magukat. Szeretnek a közelükben tudni, persze hagynak önállósodni, csak szeretik, ha velük vagyok. :)

2014. márc. 30. 22:59
 18/26 A kérdező kommentje:

Nem tartom valószínűnek. Nálunk akkor is tehernek számítottunk, ha csak 1 délutánt töltöttünk ott. :/ De mivel elég kicsi városról van szó, ott amúgy sem valószínű, hogy kapnánk munkát, a mostani munkahelyünkre meg nem tudnánk onnan bejárni. Úgyhogy már csak ezért sem volt opció, hogy oda költözzünk.

De ami a kérdés lényege lenne... hogyan kezelhetném a helyzetet? Pl. ha én találkozok a rokonokkal és megmondom nekik, hogy már nem lakom otthon? Az vajon megoldhatja a problémát, vagy csak rontana a helyzeten szerintetek?

2014. márc. 30. 23:10
 19/26 anonim ***** válasza:
Sztem kifelé nagyon akarják mutatni, h ők segítenek nektek. Sajnos a saját családomból tudok csak kiindulni, ők ilyenek. Ne csodálkozz majd, ha elkezdtek gyarapodni, máshonnan pedig az jön vissza, h tőlük kaptátok.
2014. márc. 30. 23:50
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
A kérdésedre válaszolva: ha függsz a szülőktől, akkor csönd, ha nem, akkor nyugodtan mesélhetsz a rokonoknak találkozáskor.
2014. márc. 30. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!