Anyámék szégyellik, hogy a párommal élek. Ez normális? Hogy kezelhetném a helyzetet? 23N
5 éve vagyunk együtt, nemrég költöztünk össze. Egyelőre a párom szüleinél lakunk, ameddig összeszedjük magunkat kicsit anyagilag. Mindketten dolgozunk, igaz én csak félállásban egyetem mellett.
A szüleim pedig nem mernek rokonokkal találkozni/beszélni, nehogy szóba kerüljön, hogy mi újság van velünk, mert nem akarják elmondani, hogy már nem lakom otthon... Költözés előtt még nekem is a lelkemre kötötték, hogy ne mondjam senkinek, hogy mire készülünk.
Ugye nem csak nekem fura ez? Hogy kezelhetném a helyzetet?
A büszkeséget pedig nyilván nem arra értettem, hogy be tudtam költözni anyósjelöltemékhez. Csak egyszerűen arra, hogy mindketten dolgozunk, jól haladok az egyetemmel, a kapcsolatunk is jó irányba halad és igyekszünk minél hamarabb saját lábra állni.
Egyébként sem gondolom, hogy el kéne ítélni minket, amiért náluk lakunk. A velünk egyidős párok albérletét 90%-ban a szülők fizetik, vagy ha van rá keret, lakást is kapnak a szülőktől. Őket mégsem ítéli el senki, amiért a szüleik pénzén "önállósodnak". Mi közel sem kerülünk ennyi pénzbe senkinek. Nyilván a legtöbb szülő igyekszik segíteni a gyerekeinek ilyen helyzetben, hát nekünk így tudnak segíteni. Ennyi.
Nem lehet, hogy rosszul esik nekik, hogy nem maradtál otthon, és nem a párod költözött hozzátok, amíg gyűjtögettek?
Szüleimről el tudnám képzelni hasonló helyzetben, hogy ezen húzzák fel magukat. Szeretnek a közelükben tudni, persze hagynak önállósodni, csak szeretik, ha velük vagyok. :)
Nem tartom valószínűnek. Nálunk akkor is tehernek számítottunk, ha csak 1 délutánt töltöttünk ott. :/ De mivel elég kicsi városról van szó, ott amúgy sem valószínű, hogy kapnánk munkát, a mostani munkahelyünkre meg nem tudnánk onnan bejárni. Úgyhogy már csak ezért sem volt opció, hogy oda költözzünk.
De ami a kérdés lényege lenne... hogyan kezelhetném a helyzetet? Pl. ha én találkozok a rokonokkal és megmondom nekik, hogy már nem lakom otthon? Az vajon megoldhatja a problémát, vagy csak rontana a helyzeten szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!