Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz a családomról?

Mit gondolsz a családomról?

Figyelt kérdés

Anyám-apám szakmunkás végzettségüek, de vállalkozást visznek, ami földrajzilag olyan helyen van, hogy nem pörög túlságosan, nincs vásárlóerő a régióban illetve a multik elszivják a maadék kis pénzt is.

Engem személy szerint kis tápos gyereknek neveltek, azt hitték, hogyha 5-ös vagyok mindenböl, akkor én már sokra fogom vinni. Nem igy lett, mert 25 évesen még elit egyetemröl szerzett diplomával se jutok sehova, mivel jellemem miatt sehova se vesznek fel.

Ennyit rólam.

Anyám sokat használja a telóját, 15 ezer a számlája havi szinten. Most váltott dijcsomagot, Telekomnál van ilyen korlátlan dijcsomag, hüségprogram miatt csak 6 ezer forint havidijjal. Öcsém vett egy Iphone 4S-t 50 ezerért mellé (ami egyébként kártyafüggetlenül még mindig 100ezer forint lenne)

Na és hazajöttek vele, és keresztanyám majdnem felpofozta öcsémet, hogy mégis hogy merészelt telefont venni, mikor a család ilyen xar anyagi helyzetben van. És hogy azonnal adja elfele. A tesóm nem tarthatja meg az iphonet, miközben meg városban az összes proli lecsuszott népség ilyennel járkál. Ők megérdemlik?

Azért idegesitő ez a xarrágó viselkedés, mert ha minden maradt volna érintetlenül és továbbra is jöttek volna a 15 ezres számlák, akkor senki az ég egy adta világon nem szólt volna egy szót sem!

És akkor most a tesóm ilyeneket szól, hogy "neki nem lehet iphoneja"...kajak ezt nevelik belénk, hogy mi egyszerüen csak ne nagyzoljunk, mert ne és kész.

Aztán csodálkoznak, hogy semmi barátunk nincs.

2014. márc. 13. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:
multkor elkezdi, hogy azt hitte, hogy a szomszédnál csörög a telefon...szal érted nem vette észre, hogy a telefon a földbe van már félig. És még meg se nézte, hogy NEM E ESETLEG AZ ÖVÉ csörög.
2014. márc. 13. 21:44
 22/71 A kérdező kommentje:
Már nem élek velük. De attól még így is le tudnak húzni bármikor, pillanatok alatt.
2014. márc. 13. 21:45
 23/71 A kérdező kommentje:
mindig nagyon alaposan odafigyelnek rá, hogy tudassák velem, hogy semmire sem vagyok alkalmas.
2014. márc. 13. 21:46
 24/71 anonim ***** válasza:
92%

25 éves vagy, elit egyetemi végzettség a hátad mögött, és úgy írsz, mint egy 17 éves h.lyegyerek, aki nem tudja a jó modort.. (ugatnak a szüleid... Hát ez épp egy felnőtthöz méltó beszéd)

Ha saját pénzből élsz,költözz el, elvégre elég idős vagy már ahhoz... Akkor majd kevesebb időd jut a családodon rágódni.

2014. márc. 13. 21:47
 25/71 A kérdező kommentje:
és ezt akár idegenek jelenlétében is habozás nélkül megteszik...más szülö a saját seggggbuta gyerekét is úgy állitja be, mintha zseni lenne, de én sosem kaptam semmilyen elismerést.
2014. márc. 13. 21:48
 26/71 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, most látom,hogy elköltöztél már otthonról.
2014. márc. 13. 21:48
 27/71 anonim ***** válasza:
95%

Jézusom, nőj fel haver!

Tényleg mekkora parasztok a szüleid, hogy luxuscikkek helyett leszigetelték a házat, meg hasonló marhaságok.

Az teljesen lényegtelen, hogy hosszútávon csökken a fűtés ára, vagy az, hogy növeli a ház értékét.

És rájuk fogod, hogy nincsenek barátaid, mert nem vesznek menő vackokat...

A prioritásaid alapján és a másokat oktalanul hibáztató jellemed miatt nem csodálom, hogy elkerülnek az emberek.

Te magad generálod a problémát, mert egyébként a kutyát nem érdekli, hogy kinek milyen tv-je van otthon. Na meg senki nem úgy haverkodik, hogy figyi nálatok is be van kötve az UPC?

2014. márc. 13. 21:52
 28/71 A kérdező kommentje:

egyszer volt, hogy finoman megjegyeztem apámnak, amit ti is mondtatok, hogy a vállalkozásba profilt kéne váltani, nem pedig eröltetni azt, ami már nem megy. Ennek eredményeképpen vagy 2 hétig nem beszélt velem apám és igy két év mulva is folyamatosan ujra és ujra a pofámba vágja, hogy én ezt mondtam neki egyszer!

voltam anno fizetős szakmai gyakorlaton. Ahol nem volt munkaszerződés. Kerestem egy kis pénzt, de ő még akkor is azt mondta, hogy én még életemben egy kiló kenyér árát nem kerestem még meg!

Neki az lenne a buli, ha én ilyen kömüves mellett dolgoznék 1-2 évet. Az neki igy valahogy erkölcsileg a "jováhagyott" szintet kapirgálja.

2014. márc. 13. 21:53
 29/71 A kérdező kommentje:
akkor légyszives magyarázd meg a tényt, hogy miért rohangál minden kis 10en éves csitri iphoneokkal? Honnan az életből van nekik arra pénzük? Meg a sok drága ruhára? Meg, hogy állandóan a mekit bujják meg a starbucksot? Közbe meg iskolába csak bukdácsolnak?
2014. márc. 13. 21:55
 30/71 A kérdező kommentje:

tesóm van, hogy két összefordított vajas kenyeret visz gimibe tízóraira, de nem azért, mert ne lenne pénz másra, csak egyszerűen ha már venne valami extrát (pl szalámi), abból csak a feszkó lenne.

Mert amugy meg kb havonta bográcsolunk, nyáron grillezések is vannak.

2014. márc. 13. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!