Mit gondolsz a családomról?
Anyám-apám szakmunkás végzettségüek, de vállalkozást visznek, ami földrajzilag olyan helyen van, hogy nem pörög túlságosan, nincs vásárlóerő a régióban illetve a multik elszivják a maadék kis pénzt is.
Engem személy szerint kis tápos gyereknek neveltek, azt hitték, hogyha 5-ös vagyok mindenböl, akkor én már sokra fogom vinni. Nem igy lett, mert 25 évesen még elit egyetemröl szerzett diplomával se jutok sehova, mivel jellemem miatt sehova se vesznek fel.
Ennyit rólam.
Anyám sokat használja a telóját, 15 ezer a számlája havi szinten. Most váltott dijcsomagot, Telekomnál van ilyen korlátlan dijcsomag, hüségprogram miatt csak 6 ezer forint havidijjal. Öcsém vett egy Iphone 4S-t 50 ezerért mellé (ami egyébként kártyafüggetlenül még mindig 100ezer forint lenne)
Na és hazajöttek vele, és keresztanyám majdnem felpofozta öcsémet, hogy mégis hogy merészelt telefont venni, mikor a család ilyen xar anyagi helyzetben van. És hogy azonnal adja elfele. A tesóm nem tarthatja meg az iphonet, miközben meg városban az összes proli lecsuszott népség ilyennel járkál. Ők megérdemlik?
Azért idegesitő ez a xarrágó viselkedés, mert ha minden maradt volna érintetlenül és továbbra is jöttek volna a 15 ezres számlák, akkor senki az ég egy adta világon nem szólt volna egy szót sem!
És akkor most a tesóm ilyeneket szól, hogy "neki nem lehet iphoneja"...kajak ezt nevelik belénk, hogy mi egyszerüen csak ne nagyzoljunk, mert ne és kész.
Aztán csodálkoznak, hogy semmi barátunk nincs.
ma pl voltam állásbörzén és felvettem direkt diktafonra amiket beszéltem a cégekkel, hogy anyáméknak oda tudjam dörgölni az orra alá, mert azért is baxogattak, hogy nem ugy jöttem haza állásbörzéről, hogy lett állásom!
:D
(aki volt állásbörzén az érti, hogy miért mondom ezeket)
25 éves vagy de úgy gondolkodsz mint egy 15 éves.
Másrészt viszont egy 15 éves fejével gondolkodva tényleg marha fontos az a telefon, és ha anyád 15 ezret telefonál, akkor talán nem haltatok volna éhen az egyszer (de nem évente!) 50 ezres telefontól. Ha pedig öcséd saját pénzéből vette a telefont, akkor nincs beleszólásuk. Ha viszont a szüleid pénzéből, és az ő tudtuk nélkül, akkor sújos bajok vannak.
Azért szarrágónak nevezni emiatt a családododat megintcsak kamaszos túlzás.
saját pénzből vette, mégis ugatnak látod!
Tesomnak a kis gyüjtött pénzét apámék likvid tőkének használják fel, egy évben többször kölcsön kérik töle, általában árut vesznek belöle, de legutobb most pl láncfürészt.
nem véletlenül nincsenek szerintem apáméknak se kimondott barátaik....
Hát, az én véleményem rólad az, hogy ha 25 évesen, egyetemistaként még mindig ott tartasz fejben hogy "nincsenek barátaim mert nincs iphone-om", akkor ott veled van a gond.
"nevelik belénk, hogy mi egyszerűen csak ne nagyzoljunk, mert ne és kész"...mert attól hogy nagyzolsz te majd menő leszel? vállalkozásotok sz..rul megy, te nem dolgozol, akkor mire fel nagyzolnál?
Énnekem pont ez a bajom a mai társadalommal hogy a sok általad említett "proli" azon sír, hogy nem tudja mit fog enni holnap, meg meg szidja a kormányt, de azért kell a lapostévé, meg az ikszboksz, meg az ájfón...ezaz hogy sokszor nem élnének rosszul az emberek, csak elköltik ilyen baromságokra a pénzüket.
"városban az összes proli lecsuszott népség ilyennel járkál. Ők megérdemlik?"...ez nem megérdemli/nem érdemli meg kérdése, csak ha szerintem mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér. Vagy ha már tovább teszi, akkor ne panaszkodjon ha fázik a lába.
A vállalkozásokkal úgy vagyok, hogy olyat kell csinálni amiből meg lehet élni, ha nem megy, akkor meg keresni kell más lehetőségeket, és nem csak ülni és szidni mindenki mást.
Ráadásul, azért 25 évesen már átérezhetnéd hogy 50 ezer forintnak azért van súlya kb félhavi keresete az embereknek, meg 1,5 hónapig jól lehet belőle lakni.
Jellemre mondjuk a leírtak alapján egy hisztiző óvodásnak tűnsz és nem felnőtt férfinak.
na hát nekünk otthon 20 éves tévénk van.
2 éve van kábeltévé elöfizetésünk, volt idő, mikor egyetemen a szociális bizottság ne hitte el, hogy nincs nekünk olyan, mikor a koliba jelentkeztem. :/
15 éves autónk.
a pénzeket apámék a ház felujitásába tették többnyire (szigetelés, tetőfedés, nyilászárók)
Én már saját pénzemből élek.
A vállalkozás nem megy, de apám pl azzal érvel, hogy nem lehet felvenni a versenyt a konkurrenciával, mert ők rámenősebbek, meg őket jobban elfogadja a nép, mert ők gátlástalanok, bablablabalbla... Meg persze siránkoznak, hogy aránytalanul magasak a kisvállalkozók terhei, ami tényleg igy is van. Egy időben egyébként tényleg jól ment a bolt, de az az idő már elmult. Persze alkalmazkodni lehet a megváltozott körülményekhez, de az a képesség meg jellemzően nem a magyar mentalitás ismertetőjegye.
keresztanyám azért szól bele a dolgokba, mert ő is ad pénzeket nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!