Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te mennyi zsebpénzt adnál az...

Te mennyi zsebpénzt adnál az egyetemista gyerekednek?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyi zsebpénzre van szüksége egy fiatal egyetemista lánynak Budapesten? Havonta kétszer jön haza, főtt ételt nem hord magával. A lakbért külön adom oda a barátnője édesanyjának, akié a lakás, valamint bkv-bérletre is külön kap pénzt. A kérdésem az lenne, hogy ti mennyi pénzt tartotok ideálisnak egy ilyen két hetes periódusra? Vagy akár számolhatunk havi bontásban, úgy sokótoknak talán egyszerűbb. Az utazását, étkezést, szórakozást kell ebből állnia.

Egyébként diákmunkával keres magának havonta 20000 forintot, de azt szeretném úgy kezelni, hogy csak az övé, azért megdolgozott, én pedig gondját szeretném viselni, amíg be nem fejezi az alapképzést.

Természetesen van egy összeg, amit kapni szokott, csak a férjemmel a minap kicsit összezördültünk, mert sokallja az összeget, amit adok, pedig szerintem pont hogy kevés. Nem szeretném leírni ezt az összeget egyelőre, hogy ne befolyásoljon titeket a válaszaitokban.

Előre is köszönöm!

2014. febr. 26. 23:37
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
80%

Ennyi retard válaszolót. Nem volt gyerekszobátok mi?

Kifizetitek a gyereknek a 10 kiló rizst, 5 kiló lenmagot, aztán ha ezen felül kell még neki valamire pénz, menjen el dolgozni, mi? Gratulálok a hozzáállásotokhoz!

Szerencsétek hogy Magyarországra születettetek, mert nyugati országokban a szülő köteles fizetni a gyerek taníttatását és megélhetését. Ott nem tarthatnátok a gyereket zabkásán! De gondolom nektek meg csúszik a cigike meg sörike, meg egy kis jégkrém is becsúszik TVnézés közben!

2014. febr. 27. 14:11
 42/47 A kérdező kommentje:

39-es, igen, ez volt a kérdés, hogy szerintetek ez az összeg (ennivaló, utazás, iskolai nyomtatások, stb.) mekkora összeget jelentenek. nem rosszindulatból mondom, köszönöm a választ és mindenki másét is.

az hogy mit tanul és milyen az órarendje: írtam már, hogy hétfőtől csütörtökig reggeltől estig tele van az órarendje, hétvégéken pedig (már amikor hazajön és látom) tanul. de persze nem kérem számon a pontos beosztását :)

2014. febr. 27. 16:02
 43/47 anonim ***** válasza:
40%

OFF: Drága emberek, miért pontoztok le illetve fel, pont egy ilyen kérdésnél, ahol az egyéni vélemény számít? :) GYK sem sokat változott...

ON: Annak viszont örülök, hogy a kérdező is megtalálta a választ a kérdésére. Így talán Nektek is könnyebb (szülők), illetve a lányotoknak is, mert semmiféle vita, összezörrenés vagy nézeteltérés nem lesz emiatt.

2014. febr. 27. 17:13
 44/47 anonim ***** válasza:
78%

Ha a lakhatása, bérlete megvan, szórakozásra keres magának ahogy mondtad, akkor csak a kaja és egyéb kiadások maradnak.

Sztem erre elég napi 2-3000Ft.

Más lenne a szitu persze, ha vezetne háztartást, akkor a kaja napi 1000Ft körül megállna, de ez nyilván nem opció.

Ennyit minimum adnék.

2014. febr. 27. 18:58
 45/47 anonim válasza:
82%

Én középsulis vagyok, végzős, és emellett dolgozom. Nem könnyű, legyengültem, és folyamatosan betegeskedem. Nem kapok pénzt semmire (mert nem tudnak adni), így mondhatni muszáj. Anya mondta, hogy hagyjam a melót, de ha haladni akarok az életben, eljárni bulizni, akkor muszáj.

Amit fizetnék neki fixen, az az albérlet, utazás, bérletek, gyógyszerek. Ezen kívül 2-3 havonta elvinném vásárolni, akkor szezonváltó cipő, nadrág, ami kell, de nem eleresztve. Meg akkor mondjuk pár alap smink cucc. Emellett 2 hetente 1 hétvégét otthon tölt. Tehát 20 napra kell kaja. Albérletben megoldható havi 30-ból a kaja. És ennyire legyen önálló, hogy a bulit nem anya fizeti, hanem ő maga. Vagy a munkából, vagy a kaja pénzből. 2 hetente 15 ezer Ft szerintem reális.

2014. febr. 28. 14:46
 46/47 anonim ***** válasza:
23%
Én két éve végeztem az egyetemen, kisvárosban tanultam. Összesen havonta kb. 90.000 ft bevételem volt ösztöndíjjal, szociális támogatással, mindennel együtt, ebből mindent magamnak álltam. Így az utazás (autóval, heti 120 km oda-vissza), étkezés, szórakozás (volt bőven), kollégiumi díjak (12.000ft/hónap), ruházkodás (kb. 10-12.000ft/hónap), tisztálkodó szerek (kb. 5.000ft/hónap, nyomtatás-fénymásolás(kb. 10.000ft/hónap), stb. költségeit. Szerintem reális, amit a lányod kap, de ha többet kapna, nagyobb lábon élhetne-persze ha így is kijön, akkor erre semmi szükség!!
2014. márc. 14. 19:21
 47/47 anonim ***** válasza:

Amikor kolis voltam, akkor hetente jártam haza és vittem kaját, így heti 5-6 ezret vittem magammal, amiből 3 a buszozás volt oda-vissza.

Amikor albérletbe költöztem (illetve kevesebb kaját vittem otthonról) Akkor elment 8-9 egy héten.

Ez csak a kaja és a busz. Kolit/albérletet fizették, könyvekre-nyomtatásra is kaptam többnyire, ha épp nem volt pénzük a szüleimnek, akkor az ösztöndíjamból fizettem. Abból utazgattam a barátomhoz, vettem nem-sulis könyveket, meg ami éppen kellett.( ez ilyen havi 20 és 50 közt változott az átlagom függvényében :D)

megjegyzem, szüleim falun élnek, őstermelők (tehát télen pől nagyon minimális a bevétel) mégsem engedték soha, hogy dolgozzak. Nekem a tanulás volt a dogom.

Abszolút nem élünk valami fényesen, mégis megoldották, szóval.. :)

Szóval, ha megkeres magának 20 ezret, akkor azt pl elkölti, amire akarja, adsz neki egy 20-ast kajára (14 napra ki lehet hozni bőven ennyiből- néha kell főzni, nem kell mindig menüt enni :) plusz buszpénz.

Ennyiből szvsz bőségesen megél egy ember 2 hétig. Mondjuk csak magamhoz tudok viszonyítani, ami elég irreleváns, mert ha nem is lett volna elég az otthoni pénz, ott volt az ösztöndíjam, nem vagyok valami nagy shoppingolós-bulizós csaj, szal, abból mindig volt dugipénzem...

2014. szept. 2. 19:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!