Te mennyi zsebpénzt adnál az egyetemista gyerekednek?
Szerintetek mennyi zsebpénzre van szüksége egy fiatal egyetemista lánynak Budapesten? Havonta kétszer jön haza, főtt ételt nem hord magával. A lakbért külön adom oda a barátnője édesanyjának, akié a lakás, valamint bkv-bérletre is külön kap pénzt. A kérdésem az lenne, hogy ti mennyi pénzt tartotok ideálisnak egy ilyen két hetes periódusra? Vagy akár számolhatunk havi bontásban, úgy sokótoknak talán egyszerűbb. Az utazását, étkezést, szórakozást kell ebből állnia.
Egyébként diákmunkával keres magának havonta 20000 forintot, de azt szeretném úgy kezelni, hogy csak az övé, azért megdolgozott, én pedig gondját szeretném viselni, amíg be nem fejezi az alapképzést.
Természetesen van egy összeg, amit kapni szokott, csak a férjemmel a minap kicsit összezördültünk, mert sokallja az összeget, amit adok, pedig szerintem pont hogy kevés. Nem szeretném leírni ezt az összeget egyelőre, hogy ne befolyásoljon titeket a válaszaitokban.
Előre is köszönöm!
Nehogy már csak a gazdagok kiváltsága legyen a tanulás :)
Érdekes, én dolgozok, de 3.9es átlagom lett a múlt félévben, a többi, meg aki bulizik meg lusta órákra járni ennyit sem ért el és nem dolgoznak semmit.
A barátnőm is kolis, ő is olyan 15-20at költ kajára azt mondja.
Elmegy a tescoba minden héten és bevásárol olyanokat amit szeret: toast kenyér, virsli, felvágott, gyümölcsök, joghurtok, tojás, ilyenek meg néha kínaiba szokott kajálni. Nem eszik minden nap gyrost meg hasonlókat.
@01:19: Ezért van az, hogy akinek napi 500 forintból kell jóllaknia, az nem sört vagy kakaós csigát vesz... Csak mert Neked nem megy ennyiből rendesen jóllakni, sok más embernek igen. Én paleósan és kiegyensúlyozottan, élvezetesen meg tudnám oldani ennyiből, csak picit kéne visszafognom magam, de annyira nem akarom :P. Megszoktam a magasabb szintet, úgyhogy napi kb. 1000 forintot költök ételre. Viszont az 500-hoz már nem árt magunknak főzni, amit nem minden egyetemista tud megoldani, az tény.
500 forint tehát s most hagyjuk a paleót. Azt mondod, 2 sör vagy 2 kakaós csiga. Azt mondom, 2,5 kg rizs vagy több kiló sárgaborsó, de egy kiló lenmag is belefér nekem 500-ba, 3 napnyi kalóriához az nem is rossz. Persze változatosan kell táplálkozni, de ha úgy pakolom össze, akkor is bele lehet férni. Vannak olcsó zöldségek, gyümölcsök, tápanyag- és kalóriadús olajos magvak is, nem muszáj egészségtelen, egyoldalú táplákozást folytatni hozzá...
Ami a kérdést illeti, szerintem is erősen függ a szülők lehetőségeitől az összeg s amit a Te lányod kap, kérdező, az nem túl sok, ha nem nélkülöztök miatta. Ha a bulikat nem is nézzük, ennie kell rendesen, a szolid szórakozás is pénz, néha könyv vagy valami... Sehogy sem látszik soknak, a saját munkájával sem s ezen nem változtat az, hogy van, aki ennyit se kap. De hogy én mennyit adnék, abban a lehetőségeimet leszámítva az is szerepet játszana, hogy mennyire van szüksége a gyereknek. Én speciel bulizásra semennyit sem költöttem, sminkre sem, de nem vagyunk egyformák s ezzel nincs is baj. Ha megengedhetném magamnak, többet adnék, mint Ti, addig a szintig, azért épeszű dolognak tartok, nem elkényeztetésnek, ne szokja meg azért, hogy záporozik a pénz és az élet haverok, buli, Fanta.... Ja, ha közölné, hogy neki ez sok, akkor is kevesebbet kapna. Ha ennyire nem lennék eleresztve vagy magamra szívesebben költenék sokat, akkor pedig megnézném, megkérdezném, kitalálnám, mi a megfelelő elosztása a pénznek. Ahogy akkor is eldönti az ember, ha vele lakik a gyermeke.
Szerintem a kéthetente 15 ezer teljesen reális.
Emellé jön még 20 ezer, amit keres, akkor már 35 ezernél járunk.
Mennyi szoctámot kap? Az is mehet a kiadásaira, hiszen azért van.
Gondolom, elsős. Ebben az esetben március közepén már megkapja a február-márciusi ösztöndíjat.
Ezek ha így összejönnek, elég szép kis summa lesz belőlük, akárhonnan is nézem.
Kaját egyébként miért nem tud vinni otthonról? Az én étkezésemnek az adta az alapját mindig, amit anyukám készített. Nem is feltétlenül az anyagiak miatt, hanem mert sokkal normálisabb ételt ehettem így. Persze gyroson és kínain is el lehet lenni, de azért sokkal jobb egy normális főzelék vagy sült hús, ami úgy készült, ahogy szeretem.
mennyire nem tudnak olvasni egyesek ....
lakhatás fizeti neki és a bkv bérletet is
ezzel neki nincs dolga
a csaj keress 20 000.-
én adnék mellé havi 20 000.- ebből meg kellene lennie !
ha nem akkor elmegy és dolgozik még kicsit többet
simán ki lehet hozni ebből az étkezést és egy két bulit is
am én is ennyivel kalkulálhatok havi szinten
ha ügyes vagyok akkor még venni is tudok egy két ruhát belőle vagy mást :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!