Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te mennyi zsebpénzt adnál az...

Te mennyi zsebpénzt adnál az egyetemista gyerekednek?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyi zsebpénzre van szüksége egy fiatal egyetemista lánynak Budapesten? Havonta kétszer jön haza, főtt ételt nem hord magával. A lakbért külön adom oda a barátnője édesanyjának, akié a lakás, valamint bkv-bérletre is külön kap pénzt. A kérdésem az lenne, hogy ti mennyi pénzt tartotok ideálisnak egy ilyen két hetes periódusra? Vagy akár számolhatunk havi bontásban, úgy sokótoknak talán egyszerűbb. Az utazását, étkezést, szórakozást kell ebből állnia.

Egyébként diákmunkával keres magának havonta 20000 forintot, de azt szeretném úgy kezelni, hogy csak az övé, azért megdolgozott, én pedig gondját szeretném viselni, amíg be nem fejezi az alapképzést.

Természetesen van egy összeg, amit kapni szokott, csak a férjemmel a minap kicsit összezördültünk, mert sokallja az összeget, amit adok, pedig szerintem pont hogy kevés. Nem szeretném leírni ezt az összeget egyelőre, hogy ne befolyásoljon titeket a válaszaitokban.

Előre is köszönöm!

2014. febr. 26. 23:37
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

30-40-et kaptam egy hónapra

mindent én álltam, koli, bérlet, kaja, ruházkodást is (bár ajándékba kaptam azért ruhát:))

kaptam szoc. támot. bursa-t diákmelóztam, és ösztöndíjat is kaptam.

volt 2 félév,a mikor így a bevételem: 25 szoc tám, 20 bursa, heti 7-8 diákmeló ösztöndíj 20, nah ekkor egy forintot sem kaptam otthonról

2014. febr. 27. 09:06
 32/47 anonim ***** válasza:
45%
én havi 20 ezret adnék.
2014. febr. 27. 09:23
 33/47 anonim ***** válasza:
21%
15.000 ft egy hétre és lakásban lakik, ugye? miért kell neki ennyi pénzt adni? 4 tagu család 25 ezerböl megoldja a bevásárlást egy honapra, és mindennap kerül valami föttétel az asztalra. én havi 10 ezeret kapok, megveszem a kaját, mindennap van föttéltel, igaz néha tojásos nokedli, máskor meg csirkehusleves zöldséggel..de heti 15 ezer..még akkoris sok lenne, ha mindennap étteremben enne. a szüleim egyébként megtehetnék, hogy sokkal sokkal többet adjanak, de nem kell, mert felesleges.
2014. febr. 27. 09:29
 34/47 A kérdező kommentje:

15000 ft két hétre,nem egyre. sokan félreértelmeztétek.

mint írtam, a 20000-et szeretném, ha megmaradna neki.

ösztöndíjat nem kap.

aki azt írja, dolgozzon többet: nem szeretném, hogy emiatt az iskolából maradjon ki. minden nap estig bent van, hajnalban kel újságot osztani.

egyébként megmutatom a kérdést a férjemnek, tehát köszönöm a válaszokat!

2014. febr. 27. 10:08
 35/47 A kérdező kommentje:

és mint írtam, nem csak a kajára kell ennyi, azt példának hoztam.

egyébként abszolút nem lettem meggyőzve, de örülök ha olvashatom mások véleményét is. :-)

2014. febr. 27. 10:11
 36/47 anonim ***** válasza:
57%
igen, tényleg félreértettem. bocs. hát végülis 20-30 ezer szerintem elégnek kéne, hogy legyen, aki azt irja hogy "borzasztoan kevés" azt el se tudom képzelni...hogy miért. hetente 2-3szor föz magára és már ok is. egy emberre meg alig kell kaját venni, illetve kevés husbol is lehet finomakat fözni.
2014. febr. 27. 10:12
 37/47 anonim ***** válasza:
Igaz én bejárós voltam, heti 5000-et kaptam kajára, amit meg mellette összedolgoztam az ment szórakozásra. Bérletet anyuék vették havi 6000Ft-os tétel volt.
2014. febr. 27. 10:36
 38/47 anonim ***** válasza:
74%

Ez szerintem sok mindentől függ.

Otthon lakik-e vagy nem. Milyen szakon van, milyen az órarendje.

Én a magam részéről otthon lakom. Tudom, milyen az, amikor az ember tud egyetem mellett dolgozni, és amikor nem. Most épp nem, mert olyan borzalmas órarendem van, hogy egyszerűen nem tudok rendes munkát vállalni (ami nem feketemunka, nem k.rválkodás, nem zepter stb.).

Nekem a szüleim az utánam eső rezsit, a kajám egy részét, a BKV-bérletemet, a telefonszámlámat (ami nem sok, mert nem lógok órákig rajta, és úgyis ingyen beszélek a páromon kívül mindenkivel, akit hívok) és a gyógyszereimet (fogamzásgátló, allergiagyógyszerek) fizetik, plusz néha olyan ruhákat, amik sürgősen kellenek és tényleg fontosak (télikabát, csizma). Szerintem, ha egy szülő meg tudja engedni magának, nem az ördögtől való, ha annyit, amiből ezeket ki tudja gazdálkodni.

Érdemes egyébként főleg a kaját kiszámolni, hogy mennyi a minimum, amiből normálisan megvan ételfronton, és ahhoz mondjuk egy-két ezrest hozzácsapni havonta, hogy el tudjon mondjuk menni havi 1x pizzázni vagy gyrosozni mondjuk. Érdemes egyébként végigvenni, hogy mennyit költ kajára, és hogy étkezik, mert lehet, ebből lehetne lecsípni. Pl. főzzön többször, és ne mindig gyorskajáldában egyen, ha sokat eszik ilyesmi helyeken.

2014. febr. 27. 12:12
 39/47 anonim ***** válasza:
60%

Nem olvastam az előző válaszokat, bocsánat, ha ismétlek valakit.

Szerintem amit a lányod _ételre_ kap, az nem "zsebpénz". Egyetemistának én már zsebpénzt nem adnék, legyen az a zsebpénze, amit diákmunkával megkeres. Az étkezését én állnám, persze nem úgy, hogy minden nap lazacot eszik kaviárral, de ne is májkrémes zsemlén éljen.

2014. febr. 27. 12:56
 40/47 anonim ***** válasza:
80%
26-os: szép, amit leírsz, de szerintem nem az a kérdező célja hogy annyi pénzt adjon a lánynak amiből fizikailag nem hal éhen., Persze, napi 500 forintból el lehet tengődni, és sajnos sokan vannak rákényszerülve, de ha valakinek van rá lehetősége akkor miért ne adjon neki többet? Nem arról van szó, hogy igyon el havi ötvenet meg egyen minden nap gyrost, ez a másik véglet. De az sem normális, hogy kenyéren meg rizsen élsz.
2014. febr. 27. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!