Te mennyi zsebpénzt adnál az egyetemista gyerekednek?
Szerintetek mennyi zsebpénzre van szüksége egy fiatal egyetemista lánynak Budapesten? Havonta kétszer jön haza, főtt ételt nem hord magával. A lakbért külön adom oda a barátnője édesanyjának, akié a lakás, valamint bkv-bérletre is külön kap pénzt. A kérdésem az lenne, hogy ti mennyi pénzt tartotok ideálisnak egy ilyen két hetes periódusra? Vagy akár számolhatunk havi bontásban, úgy sokótoknak talán egyszerűbb. Az utazását, étkezést, szórakozást kell ebből állnia.
Egyébként diákmunkával keres magának havonta 20000 forintot, de azt szeretném úgy kezelni, hogy csak az övé, azért megdolgozott, én pedig gondját szeretném viselni, amíg be nem fejezi az alapképzést.
Természetesen van egy összeg, amit kapni szokott, csak a férjemmel a minap kicsit összezördültünk, mert sokallja az összeget, amit adok, pedig szerintem pont hogy kevés. Nem szeretném leírni ezt az összeget egyelőre, hogy ne befolyásoljon titeket a válaszaitokban.
Előre is köszönöm!
Ez nagyban függ az anyagi lehetőségeiktől.
Én olyan 50 ezerre gondolok. Ebből tud kaját venni, utazni, de nagy lábon nem fog élni.
Minimum 30 ezer, de akkor nagyon spórolós, csóró egyetemista lesz. A határ a csillagos ég.
Ami reális, olyan 50-60, ha nektek belefér.
Kedves kérdező!
A 15 ezer/hét nagyon is reális.
Lehet másoknak sok, de sajnos itthon sokan a nélkülözéshez és a napról-napra éléshez vannak szokva, és ehhez kalkulálnak.
Ha megtehetitek, akkor ez így jó. És még így sem fog dőzsölni természetesen.
Mások ennek a többszörösét is elköltik.
Havi 50-60, de akkor meg nem lesz semmi extra. A kaja ha olcso helyen menuzik akkor 700-1000 ft egy ebed. Szal csak kajara a napi 1500 siman elmegy. Bp, egyetemista, ne szamitsatok a kajajat falusi csaladanyak budzsejehez. Es a szorakozas meg amennyit gondoltok. En olyan havi 20-30at ittam es buliztam el. Z eleg volt arra h a legolcsobb helyeken olcso piakat de bosegesen igyak, vagy otthon. Ennyi.
De a havi 30 amit ti adtok borzaszto keves(ha jol olvastam). Ti megeltek napi 1000 ftbol?
Ösztöndíjat nem kap amúgy?
Én kicsit kiakadtam a válaszokon. 21 éves lány vagyok, budapesti egyetemre járok, és 1 ft-ot nem kapok otthonról, sőt, én küldök haza általában.
Fizetve van a lakhatása, a bérlete, meg még kap 30 ezret havonta, szerintem bőven elég, nagyon sokan örülnének ennek is. Bár nekem is tudnának adni és ne kellene havi 170 órát dolgoznom az egyetem mellet (jórészét péntek-szombat-vasárnap) Úgyhogy becsülje meg ezt is, mert ez is hatalmas segítség.
Mi 250 ezerből élünk ketten albérletben, és max 40 amit elköltünk havonta kajára úgy, hogy a párom rengeteget eszik. Szóval magára bőven elégnek kell lennie ennyi pénznek, én még eleinte amikor magam laktam kb. 1 hónapban 15 ezer ment el kajára.
De mit ettél napi 500 ft-ból? Mert a borároson is 650 egy girosz pita. Egy girosz tál a mesteren 1200. A kifőzdékben egy szelet hús rizzsel 890. A rádain láttam a legolcsóbb menüs helyet, ahol még a nyáron a leves második kombó 990 volt.
De napi 500ból még ha magadnak főzöl sem jössz ki, onnan tudom hogy én is magamnak főztem általában.
Lássuk még mire elég napi 500. Pl két sör, vagy 2 kakaós csiga. Ha jól vásárolsz esetleg fél kiló csirkemell. Vagy egy csomag tészta.
És ezeknél a kérdéseknél mindig mindenki átmegy Bear Gryllsbe. Nem az a lényeg hogy hogyan lehet a saját vizeletedet meginni, és hogy hogyan lehet a sivatagban egy forint nélkül megélni, hanem az hogy annak a nyomorultnak normális élete legyen. A csövik is kijönnek a pénzükből, mégsem az a cél hogy a gyerekünk úgy éljen mint egy csöves. Ha szegény csórikám meg akar inni egy energia italt, vagy neadjisten egy Cserpes joghurtot, akkor kampó a havi költségvetésének... És akkor olyanról, hogy a búzaképű srác óta már belépőt is kell fizetnie a Dobozban, már nem is beszélek.
És, bár én is dolgoztam az egyetem mellett. De most őszintén, mi értelme egyetemre járni, ha te neked dolgoznod kell és nem tudsz bemenni az óráidra? Nem mintha a 400 forintos dobozhajtogatásból sok összejönne.
Én sem büfészakra járok, rengeteget kell tanulnom, de volt választási lehetőségem: vagy maradok az érettséginél és soha nem lesz normális munkám, vagy egyetem mellett dolgozok és bár nagyon nehéz, de legalább normális diplomám lesz és lesz esélyem normális munkára.
Mivel a szüleimnek nincs pénze, így muszáj voltam a másodikat bevállalni :)
De nem azt mondtam, hogy dolgozzon többet, hanem azt, hogy 50 ezer ft nehogy ne legyen elég 1 fiatal lánynak egy hónapra.
De attól is függ, hogy a kérdező mennyit engedhet meg magának, mert ha sok pénzem lenne nyilván többet adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!