Tényleg minden tini ennyire utálja a szüleit/családját/életét mindent?
Rengeteg olyan kérdést olvasok, hogy a gyerek mennyire utálja a szüleit. Mert anyám egy idegbeteg, apám meg csak üvöltözik, vagy nem foglalkoznak vele, vagy semmit sem engednek meg stb. Erre a tanácsolt megoldás általában az, hogy költözz el amint 18 leszel...
Nekem már az a szó, hogy "utálom" is túl durva, soha nem mernék ilyet mondani a szüleimre. Néhol pedig úgy szidják a saját szüleiket ezek a tinik, hogy tényleg mit gondolhat akkor, ha leírni is ilyeneket írnak?
Csak nekem volt olyan "átlagos" gyerekkorom, ahol tiszteltem a szüleim, SOHA nem kérdőjeleztem meg a döntésüket, kaptam tőlük dolgokat (de nem mindent), tanultam, sportoltam, voltak állataim, hobbijaim és persze állandóan valami "nagy szerelem/szerelmi bánat". Az alapfeltétel a jó tanulás volt (soha sem kérdőjeleztem ezt) és emellett a többi alku kérdése. Eljárogathattam, persze volt ahova nem engedtek el, puffogtam, vitatkoztam, de ilyeneket soha nem mondtam rájuk!
Kaptam amit kaptam, vágyakoztam a többi után, tanultam, barátkoztam és játszottam, ennyiből állt a gyerekkorom. A szülő nevelt, irányított, helyettem is tudta mi a jó nekem.
Most meg amit olvasok...a tinik hihetetlen felvilágosultak, hatalmas szájuk van, tisztelet szinte semmi és mindent jobban tudnak. Konkrétan falra tudok mászni, mikor egy tinivel beszélgetek és csak osztja az észt az emberismeretéről és a világról és persze őt senki sem érti meg és már nem bírja tovább. Pedig csak 15 évvel vagyok náluk idősebb, de mintha egy teljesen más generáció lenne.
Ok, hogy tombolnak a hormonok, hogy hajtani kell az iskolában...de ennyire?
16-os!
14-es vagyok. Nem is mondtam hogy azért rossz mert elakar költözni. Igen ez az élet rendje. De azért mert felnőtt még nem kellene a szüleiről úgy beszélni, hogy kibirhatatlanok már! Hát 25 évig jó volt hogy a seggét nyalták, tanitatták?? Úgy látom amit irtam, annyira leszázalékolták, hogy azt gondolom sok itt akinek még nincs gyereke, vagy még maguk is gyerekek. Mert aki szülő már az érti hogy miről beszélek...Vagy azt gondoljátok, hogy ha már felnőttünk, akkor most már sz.rjunk a szülő fejére? Eddig jó voltál, hogy felneveltél, de most már elég belőled mert már esetlegesen bogaras vagy??
Hát szép. Öröm az ilyen gyerek. Szegény szülők. Az én 69 éves anyám is tud bogaras lenni már, de tudom ez korral jár, és megértem, ha kell nyelek egyet és ennyi. Attól még nem fogom rá azt mondani,hogy elegem van belőle, mert TISZTELEM hisz az ANYÁM!!
Ja és még azt akartam mondani, hogy néha mindenki hibázik, és olyat mond ami sértő lehet másoknak. Miért is van az, hogy ezt csak a szülőnek nézzük el (ha "bogaras" pl), a gyereknek nem?
Hogy ki meddig jó, arra ugyanúgy mondhatnánk azt is, hogy a szülőnek is csak addig jó a gyerek amíg kicsi, cuki és tehetetlen, amint kiderül, hogy egy igazi ember akinek személyisége van és gondjai ugyanakkor nem szorul teljesen ránk, rögtön nem olyan lelkesek már.
"Utolsó! Látszik, hogy nincs gyereked! Fingod sincs arról, hogy miről beszélsz!!"
Értelmes érvelés ez az igazam van, mert csak és kész:).
Nekem (23/F) az a meglátásom, hogy a mai szülők mindent megcsinálnak a gyereküknek, helyettük is
megcsinálja amit lehetséges. pl:
1x Apával adtunk el téglát, és házhoz szállítottuk. Az asszony nem akarta h a nagykorú lánya segítsen,
mert hogy fog még dolgozni eleget az életében.
Az ilyenektöl tök idétlenek lesznek a gyerekek ez egyértelmű. Elszoknak a gondolkodástol is. Így volt ez
velem is, ma már az én anyám is közli h belefáradt abba h mindent megcsinál nekem, és most már élni
akarja az életét. Ezt is teszi. Az meg h Faterral havonta 1x találkoztam... stb... értitek.
Nagyon divatos volt az idiótaság a szülők részéröl korábban. Nekem is szónokolnak néha az életröl, csak
1iknek sincs 1 tető alatt a családja. Mind ment a farka után amint felált. Ők ettöl érzik magukat menőnek,
a gyerekükkel meg mit sem foglalkoznak.
Hab a tortán de ide tartozik az is hogy magyarországon a gyerekek 10éves korukig vannak a gyerek
világban. utánna egyböl menők és felnőttek akarnak lenni. másik eset ha más kultúrák mesefilmjeinél
folytatja. Az tök jó mert nem akar 12évesen cigizni, sörözni, és dugni. Csak akkor a megszokott magyar
normákhoz nem tud beilleszkedni és alkalmazkodni és idegennek érez mindenkit.
Tehát az elidegenedés, szeretethiány népbetegség.
Ami részben szülő, részben kultúra hiba.
Így kevesebb lelki ereje lesz az embernek, gyakrabban lesz trottyon nem fogja venni az élet akadályait.
Ezért rühelli az életet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!