Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a reakciótok, ha ez...

Mi lenne a reakciótok, ha ez derülne ki a lányotokról? Mit csináljak? Tehetetlennek érzem magam

Figyelt kérdés

A szüleim mostanában anyagi gondokkal küzdenek, vagyis leginkább anya, mert az apám az egész fizetését magára költi, anya fizet itthon mindent, apa semmit nem csinál, csak hazajár enni, meg tévét nézni.

Viszont én nem akarom tovább nézni, ahogy anya szenved és szeretnék neki venni egy új autót, mert a régi tönkrement, apa meg nem hajlandó venni neki semmit. Meg szeretném támogatni havonta, csak nem tudom, hogyan.

Én nem dolgozom, nem is tudják, hogy van pénzem. Viszont van, nem kevés, csak az a barátomtól és nem tudom, hogy anya erre hogy reagálna, mit mondana.

Nem akarom, hogy ne fogadja el a pénzt.

2014. febr. 16. 17:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el neki, hogy azért lenne jobb apád nélkül, mert egy élősködő eltartása nagyon megterhelő, amikor a szükséges dolgokra sincs erőforrás.
2014. febr. 16. 18:36
 22/31 anonim ***** válasza:
78%
Nekem lesülne a pofámról a bőr, ha ilyen direktbe pénzt fogadnék el a barátomtól... Néha már az is kicsit kellemetlen számomra, ha mondjuk egy hónapban többször hívott meg ebédre vagy kávéra mint én őt. Ez hogy működik? Minden hó elején kiad neked x összeget, hogy tessék drágám, legyne jobb életed? Szerintem ez iszonyatosan megalázó. Ha nem éltek még együtt, ráadásul te nem dolgozol, akkor az az ő pénze, mégis mire fel fogadod el? Semmi önbecsülésed nincs?
2014. febr. 16. 18:43
 23/31 anonim ***** válasza:
Azért még ha tényleg tartós is a kapcsolatod, gondolkozz el azon, hogy helyes e ennyi pénzt elfogadnod a barátodtól? Apró ajándékok még oké, de később, ha ne adja az ég bármi miatt konfliktusba kerültök, és ő azt mondja neked, hogy "végig támogattalak nem kevés pénzzel" akkor hogy fogod érezni magad? Meg ha most azt mondod neki, hogy azért nem fogadod el a pénzt, mert nem akarsz visszaélni, a fejére nőni, vagy csak szeretnél független lenni, hogy az önbecsülésedet megőrizd, akkor két dolog jöhet ki ebből. Vagy lelép, mert csak olyan nő kell neki, akin uralkodhat, vagy veled marad és tisztelni fog ezért. Tudni fogja, hogy benned maximálisan megbízhat, így később soha nem fogja számon kérni rajtad, hogy az akkor már közös pénzeteket mire költöd. Most kéne kivívnod ezt a bizalmat. És nem utolsó sorban így anyád előtt sem kellene titkolóznod. Az is egy lehetséges megoldás volna, amit egy előző válaszoló írt, hogy lepapírozva a barátod veszi meg az autót anyukádnak. Lehet ezt nyíltan, tisztán csinálni.
2014. febr. 16. 18:46
 24/31 anonim ***** válasza:
35%

Mondd azt hogy lotton nyerted az autot. Vagy hogy valamilyen versenyen, palyazaton nyerted. Szoval tiszta penz.

En egyebkent nem itellek el, semmi baj nincs ezzel. A pasid penzes, te meg tanulsz, mg jo hogy ad neked. De anyadek szerintem nem gondolnak igy. :)

Ha pl milliardos lennek en is adnek a bnomnek penzt. De mivel csoro vagyok, ezert semmire nincs penzunk. Szerintem te jartal jobban. :)

2014. febr. 16. 18:46
 25/31 anonim ***** válasza:
adok még 2-3 évet, hogy kinyljon a szemed, és rájöjj, melletted már 17-18 éves lánykát is támogat a pasi... nem te leszel az utolsó neki, hidd el.
2014. febr. 16. 19:06
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
a pasid hány éves? negyvenes?
2014. febr. 16. 19:55
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

arra meg nem gondoltal hogy hasonlitol apadra? te is eloskodsz a baratodon, te meg rosszabb vagy apad legalabb a sajat penzet kolti

amugy meg ki az a hulye aki igy penzeli a kvajat?

2014. febr. 16. 23:20
 28/31 anonim ***** válasza:
kamu :)
2014. febr. 16. 23:35
 29/31 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom mennyi penzt ad a baratja, de ha havi 100e Ft ot akkor boven tud felretenni is. Konyorgom, 800e Ft bol teljesen mukodokepeshasznalt autot lehet venni. Ha valaki egy multinal kozeopvezeto, siman tud nelkulozni egy szazast. Azert ez nem olyan nagy cirkusz h emiatt valakit k...nak kelljen kukialtani

egy jol kereso harmincas miert ne adjon?"

2014. febr. 17. 01:53
 30/31 anonim ***** válasza:
Nocsak, # 29, csak nem téged is kitart a pasid? :)
2014. febr. 17. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!