Szülők, titeket mi visz rá arra, hogy ehitessétek a gyereketekkel a Jézuska-Húsvéti nyuszi-Fogtündér triót?
Miért fáradoznék ilyen hosszan egy kamu kérdéssel? Ha valami hihetetlen könnyebb rásütni, hogy Baromság, kacsa, hm? Szörnyedj el, tényleg "kicseszett" egy kölyök voltam.
Persze, hogy. Természetes, hogy ezért jól ki is röhögtek és közösítettek. De én túl naiv voltam és túlontúl masszívan hittem a mesében, hogy higgyek nekik. Pedig így visszagondolva tényleg eléggé kiröhögtek.
Amúgy honnan jön az az ötlet, hogy a kamaszok pont a nyusziról, télapóról és jézuskáról diskurálnak? Egyszer - egyetlen egyszer került szóba. Tudod, az iskolában inkább az ment, hogy "Add ide a házad, ha rossz is, nekem jó!".
Nem pattogok. Illetve, nem akarok. Csak szomorú vagyok. Ha tudnám kontrollálni, nem folytatnék róla eszmecserét itt, Gyakorin.
Gyerekfejjel pedig nem gondoltam bele, hogy mégis hogyan sikerül a Télapónak/Jézuskának ajándékozni. Gyártottam saját öleteket. Mindenre volt egy bugyuta válaszom. Nem tűnt valószínűtlennek.
Akkor túl kreatív gyerek voltam. Szar ügy. Te sem vagy mai csirke, hogy fel tudd idézni, milyen a gyermeki képzelet.
Idősebb korba Természetes, hogy rájössz ezekre. Én anno tizenévesen Gyerek voltam. Gyerek. Felfogtad?
A fogtündér és nyuszi pedig már mondtam, hogy nem érdekelt annyira, mint a Jézuska.
Alapvetően a kiírt kérdés. De egyeseknek köszönhetően elkanyarodott a téma.
Ez egy egyszerű kérdés. Miért jó, miért nem jó. Nem vérremenő, hittérítő vita. eredetileg.
Látod, itt elég sok válaszban le lett írva, hogy azért, mert a gyereket boldoggá teszi. Színesebb, varázslatosabb a karácsony. Amint látod, a legtöbben szeretettel és örömmel emlékszünk vissza rá és értékeljük ezt a szüleinktől. Már azok, akiknek valóban szerető szülei, szép családi ünnepei voltak.
Ha elhihetjük, hogy te csak 15 éves korodban tudtad meg az igazságot, akkor itt valami más probléma van nálatok és nem az, hogy a szülők a pici gyerekeiknek mikulásról, meg húsvéti nyusziról mesélnek.
Őszintén a kérdésben van valami reláció, nem sok de van.
Én nagyon szerettem a jézuskásdit kicsiként, egyedül az zavart amikor kezdtem rájönni a dolgokra és rákérdezve nem vallották be rögtön az igazat. Emiatt éreztem csak, hogy valamennyire hülyére vesznek.
Viszont nem tartom normálisnak, hogy 15 éves korodig hittél benne. Általában ez már téma a 3-4. osztályosok között.
Az hogy te ilyen sokáig hittél a dologban, a szüleid és a saját hibád. Nem ez az általános. Hisz a többség 11-2 évesen már lelkesen játssza meg a jézuskát és a szülőkkel karöltve örömmel tartja fenn a varázst az esetleges kistesóknak.
Legalább is én és a barátnőim közösen mentünk venni valamilyen apróságot a kicsinek és együtt találtuk ki, hogy mit készítsünk anyunak és apunak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!