Szülők, titeket mi visz rá arra, hogy ehitessétek a gyereketekkel a Jézuska-Húsvéti nyuszi-Fogtündér triót?
Sehogy. Annyi hülyeséget kell majd nekik benyelni, miért hazudoznék olyasmit, amiről biztosan tudom, hogy gügye mese? Elmondom, hogy mit ünneplünk, és azt is: én veszem az ajándékot.
Azt sem mondtam, hogy a káposztába ejtette a gólya.
Először: A Mikulással nem igazán törődtem. A fogtündérrel sem. A nyuszi szó-szó. Na d a Jézuska, hjuj.
Másodszor: És ez az. "Normális". Talán te az általad leírt dolgokat találod teljesen normálisnak, magától értetődőnek. De ez csak a Te elképzelésed. Nekem más a normális. És ne sipátolj, ha ez nem fér bele a te definíciódba.
És harmadszor: Fantáziátlan, sivár és szürke életű emberré csak az válik, aki hagyja magát.
Jaj, most olvasom csak.... 15 éves korodig... Mindig belefutok a napi kamuba. :)
Eleve ez azért is lehetetlen, mert nyilván jártál iskolába és olyan nincs, hogy mikor a Jézuskáról, meg a nyusziról beszélgettél a többi kamasszal, nem világosítottak fel.
De akár ha tévét néztél valaha az életedben, vagy olvastál, vagy egyáltalán ezen a világon éltél és nem csak és kizárólag a szüleiddel érintkeztél, akkor a világon nincs olyan, hogy 15 éves korodig erre ne jöjj rá.
Hacsak nem problémás gyerek voltál, aki nem járt suliba, esetleg valami kisegítőbe.
Vannak itt hihetőbb kamu kérdések, de ezt elszúrtad, mert nem gondoltad át. :)
nálunk is volt jézuska, télapó és húsvéti nyuszi, de valamiért én sosem hittem benne, tudtam jól, hogy a szüleim ajándékoznak meg minket olyankor. ettől függetlenül jó egy kis mesét, álomvilágot csempészni a gyerekek életébe, de lehet ezt úgy is, hogy ne legyen belőle csalódás - pl ahogy az én esetemben sem volt, hiszen nem érzem úgy, hogy hülyére vettek volna, vagy átvertek volna. lehet okos voltam hozzá eleve, de szerintem a szüleim csinálták "rosszul", hogy rájöhettem arra, hogy ők ajándékoznak.
24/n
s nem akartam pik-pak felnőni, mint az összes többi gyerek körülöttem? Miért? Mármint, miért, olyan kib'szott jó a felnőtt kor? Izgalmas és cseppet sem unalmas, szürke és robotos, nemde?
Akkor mit pattogsz azon, hogy addig hittél benne? Örülj neki, hogy a szüleid fantáziadús gyerekkort teremtetek neked. Akkor ne csalódásként éld meg, hanem mosolyogva gondolj vissza, milyen jó volt neked akkoriban.
Nem pikk pakk fel kell nőni, csak tudod egy 15 évesnek jobb esetben van reális gondolkodása. A 15 éves már középiskolás. Ha kicsit is figyeltél volna órákon, tudtad volna, hogy tér idő intervallumban lehetetlen a Mikulás sztorija. De ugyanígy a Jézuskáé is. Ő is egy éjjel altt járja be avilágot, úgy hogy minden gyerekhez benéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!