Szülők, titeket mi visz rá arra, hogy ehitessétek a gyereketekkel a Jézuska-Húsvéti nyuszi-Fogtündér triót?
Túl jól. Tizenöt éves koromig hittem is.
És igen, nekem ez cseszett nagy törés volt a pici lelki világomba. :D Nem volt rá szükségem. Még 6 évvel később sem tudom élvezni a kicseszett karácsonyt. :D Juhé, éljenek a mesék.
Miért lenne aztán csalódás? :)
Csalódás akkor van, ha előtte sem volt igazi a hangulat, csak valaki (pl. én) gyerekként nem érzékelte annyira, és a misztikum elfedte a csúnya tényt, hogy a családban nincs is igazi karácsonyi hangulat. De a csalódást ebben az esetben sem a gyerekkori szép emlékek okozzák, sőt, legalább azok megvannak...
Férjem unokatestvére (tinédzser lány) is anno picit szomorú volt, mikor rájött az igazságra, de annyira szereti a szülei által megteremtett varázslatot, hogy azóta is minden ugyanúgy zajlik, ő meg "eljátssza", hogy nem tud semmit, és élvezi :)
A gyermekeimnek én is meg fogom adni ezeket az élményeket (a fogtündért nem, azt nem tudom átérezni), és nem hiszem, hogy rossz lesz nekik, sőt.
Hát kérdező ne sértődj meg nem tudom milyen ügyifogyi gyerek lehettél, ha az oviban, legkésőbb iskolában nem tűnt fel, hogy jön a Mikulás az iskolában, jön a Mikulás otthon, hogy tele a város beöltözött Mikulásokkal. És nem esett le kamaszkorod előtt, hogy basszus valami nem stimmel. És kanyar nélkül bevetted még tizenévesen is.
Az egyik volt (fiú) osztálytársamra emlékeztetsz, aki középiskolába koliba plüssfigurákkal és mesefigurás ágyneművel költözött be, mert annyira gyereknek kezelték és nem hagyták felnőni. És így asrácnak igénye sem volt rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!