Szülők, titeket mi visz rá arra, hogy ehitessétek a gyereketekkel a Jézuska-Húsvéti nyuszi-Fogtündér triót?
Gondolom te azok közé tartozol, akik ezzel nem értenek egyet.
Egyébként részemről egyszerű oka van: ez egy mese, egy játék, amit élveznek a gyerekek, akkor meg miért ne? Nekem is mondták ezeket a szüleim (illetve a fogtündért nem, az akkor még nem volt elterjedt), és nekem is szép emlék maradt, aztán persze nagyobb koromban rájöttem, hogy hogyan is mennek valójában a dolgok, de gyerekként jó volt ez a kis mókázás.
Én a sértett gyerekekhez tartozom, akik túl sokáighittek és túlságosan pofára estek. Igen, egy ideig meg van a varázsi és semmihez sem hasonlítható.
De megéri az azt követő csalódást?
Nekem még nincs gyermekem, de mindezek a "fiktív személyek" élményeket hoznak a gyerekek életébe. Mi lenne nekik buli a Karácsonyba, ha a szülő csak úgy odaadja az ajándékot. Így megvan neki a kis hangulat, hogy ír a Jézuskának, Mikulásnak, várja, hogy megkapja e az ajándékot stb.
Legalábbis én szeretek visszagondolni arra az időszakra, mikor még vártam a Jézuskát :)
A fogtündérrel pedig könnyen rá lehet venni a gyermeket a szájhigiénia megtanulására. Sokkal vevőbb egy gyerek arra a szövegre, hogy a Fogtündér csak szép fogakért hoz ajándékot, mint azt megértetni egy néhány évessel, hogy mosson fogat, mert elromlik, fájni fog. Ez amolyan jutalmazási forma, amit az ő szemében nem a szülőtől kap.
Szülőként mondom.
Ahogy előttem is írták. Ez egy mese, játék, amit a gyerekek imádnak. Amikor eljön az ideje úgyis rájön, hogy egyik sem létezik, de a jóleső kedves emlékek megmaradnak. A gyerekek szeretik a meséket, szeretik ha játszanak. Miért ne lenne jó nekik??
Vagy hallottál olyan gyerekről aki lelki sérült lett, mert a szülei szerint Télapó tömi meg a kis csizmáját??
kell nekik egy kis fantázia, mesevilág. kisiskolás korig ez teljesen normális dolog, én úgy gondolom.
asszem olyan 8 évesen jöttem rá hogy nincs Jézuska, Mikulás. viszont előtte jó volt a nagy várakozás, az izgalom, a meglepetések a karácsonyi időszakban.
"De megéri az azt követő csalódást?"
Meg kell találni azt a határt, ami még belefér. Lehet te nagyon pofára estél, ezek szerint a szüleid túl jól csinálták.
Én hamar rájöttem, hogy nincsenek is, mégis részt vettem a játékban.
A nőverem kisfia a mai napig várja Húsvét előtt, hogy napról napra kerülnek a tojások a kosárba, amik apránként kikelnek. És volt, hogy ő szólt rá a nagyira, Húsvét előtt, hogy hol vannak a kiscsibék? Pedig tudta jól ki teszi oda stb.
Nálunk sose volt csalódás, tudtuk a meséket, de valahogy mindig úgy mesélték el, hogy tudtuk, hogy ez csak mese, de azért jó volt eljátszani az egész Jézusa-Húsvéti nyuszit.
Bár a fogtündér kimaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!