Rossz szemmel néznétek ha a lányotok egy török férfival jönne össze, és tőle lenne terhes később?
Ezzel a hömerseklettel valo dobalozas meg szanalmas.:)
Aki török az mar nem füt, vagy mi?
Jelentem, nalunk tök jo meleg van mindig :D
két példa: egyik barátnöm férje török, Ausztriában élnek (nem Bécsben), jomodban, 2 gyerekük van. a férje nagyon rendes ember, esgitökész, kedves, szorgalmas.
másik barátnöm férje is török (volt), két gyerek, a nöt verte, a családját is zsarolta, majd kivitte Törökországba a 2 gyereket, amikor az anyuka megkereste öket, megfenyegették, ha még egyszer beteszi a lábát oda, agyon lövik. 10 éve nem látta a gyerekeit, és semmit sem tud roluk..
Én szeretném minden szerettemet távoltartani minden iszlám befolyástól.
Meg úgy a vallásos befolyásoktól általában, de az iszlámot egy nagyon nagy veszélynek ítélem meg Európa szempontjából.
Nem, nem nézném rossz szemmel.
Borzasztóan kiábrándító, hogy valakit CSAK azért elítélnek, amilyen származású vagy vallású.
Ez kőkemény rasszizmus és aki erre büszke, azzal valóban nehéz megértetni a miértet.
Senki nem kérdezte a kérdezőtől, hogy az a török férfi egyébként tisztességes ember-e, kedvesen bánik-e a barátnőjével, biztos megélhetése van-e, tanult-e, igényes-e. Lehet, hogy évek alatt gyönyörűen megtanulta a választott ország nyelvét is. Ugyanannyi erővel lehet tisztességes mérnök vagy IT-s is, nem?
Valóban: ha valaki munkakerülő, ápolatlan, durva és buta, akkor én sem örülnék- na de azért, mert egy másik nemzet szülötte?
2014-ben Európa közepén?
Ezen kellene elgondolkodni.
Az én férjem is külföldi (nem török ugyan, de ez nem számít), mi Magyarországon élünk.
Gyönyörű, egészséges gyermekünk, szép házunk, rendezett életünk, jól fizető munkánk van. Mindketten tanult, többdiplomás emberek vagyunk, a férjem nagyon szépen elsajátította a magyar nyelvet és nagyon igyekszik bővíteni a történelmi, kultúrális stb. ismereteit Magyarországról, amit a HAZÁJÁNAK VÁLASZTOTT.
Mégis napi szinten kell megküzdenünk a buta, tudatlan, rasszista emberek támadásaival, ami nagyon szomorú és ilyenkor bizony szégyenkezem, hogy a honfitársaim ilyen szűklátókörűek.
...a szakadék akkor különösen fájó, amikor az ő országában engem szeretettel és szívesen fogadnak, ahol gratulálnak neki a feleségéhez és a gyerekéhez, ahol a családtagjai, akik nem beszélnek magyarul kézzel-lábbal igyekeznek kommunikálni velem azzal a pár magyar szóval, amit a kedvemért megtanulnak, ahol a szomszédok szeretettel igyekeznek többet megtudni a magyar szokásokról, főzésről, zenéről, kultúráról stb. pedig egyszerű emberek; és ahol az ország konzulja MEGKÖSZÖNI, hogy a gyermekünknek megengedem, hogy az édesapja a saját országának szokásait is megtanítsa.
...így is lehet csinálni.
Kérdező: ismerd meg előbb az EMBERT, aztán formálj véleményt. Sokkal többet nyom a latba, mint az, hogy mely ország polgára.
Hát bocs, de szerintem te hülye vagy :D
Igenis sokat számít hogy milyen vallású valaki,és az hogy nekem nem tetszik az iszlám mérgező befolyása, az nem rasszizmus.
Bocsássa meg a világ, hogy olyan pasit szeretnék a lányomnak, akinek hasonló értékrendje van mint nekünk, olyat aki tiszteli és megbecsüli. És igen, lehet hogy vannak ilyen muszlimok, de nem kell úgy csinálni mintha az összes olyan lenne, a magyarok meg szubhumán majmok lennének.
Úgyse én döntöm el hogy mi lesz, mert ha szeretik egymást kénytelen leszek mosolyogni.
44. válaszoló vagyok.
A 45-nek üzenem: nem vagyok "hülye", ki is kérem magamnak, még ha viccnek is szánod. Mert nem vicces.
Pont erre utaltam, amit te írsz: te olyan értékrendet AKARSZ/ELVÁRSZ gyermeked leendőbeli házastársától, ami NEKED tetszik, ami OLYAN, mint a TIÉD.
Nekem is van gyermekem és tiszta szívből mondom, hogy nem fogok olyan irreális elvárásokat támasztani a jövendőbelijének, hogy feleljen meg NEKEM vagy az ÉN értékrendemnek. Miért kellene? Miben különbek vagy jobbak a te értékeid, az én értékeim, mint másokéi? Mert szerinted jobb? Mert te azt mondod, mert te aszerint élsz? Ne nevettess.
Nem kell kényszeredetten mosolyogni, hanem meg kell próbálni megérteni és elfogadni (az ismeretszerzés is sokat segít!)- ha nem megy, akkor meg nem kell képmutatóskodni. Bizonyára a te jobbank ítélt értékrendedben az őszinteség is szerepel: oda kell állnod a gyermeked és a választottja elé és el kell mondani nyíltan, hogy te nem tudod tolerálni a nemzetiségét/vallását/életvitelét bármit.
...aztán majd nem kell csodálkozni, ha a másik oldalról sem jön a feltétlen szeretet.
Van néhány általános alap, ami vallástól, származástól stb. függelten: nagyjából az egymás tisztelete, elfogadása ilyen. Ha a lány választottja megfelel ezeknek, akkor egyszerűen nem értem a problémát.
Minden nemzettel, vallással, származással szemben vannak buta előítéletek és mindenki tud kirívó, durva példákat felsorolni- ettől nem minden török vagy ír vagy szlovén olyan, mint a végletes történet szereplője. Ezt kellene megérteni.
...és szülőként, szerető, felelősségteljes szülőként azt megengedni saját magadnak és az általad a világon legjobban szeretett gyerekednek, hogy azt válasszon, akit csak akar és ne neked kelljen megfelelnie.
Engem igazából az zavarna legjobban az egész dologban, hogy így a születendő unokám elvesztené a nemzeti identitását. Van több muszlim ismerősöm, akik itt Magyarországon születtek, itt nőttek fel, de a magyarsághoz semmi közük sincsen. Most lehet nácizni, meg rasszistázni, de nekem igenis fontos, hogy a leendő unokám Peti, Karcsi, Tímea, Virág stb. legyen és a saját véremet ne Mohammedecskének kelljen hívni.
Ha pedig a lányom költözne ki a párjához, akkor pedig a gyerekeik egyáltalán nem lennének magyarok, néha eljönnének ide nyaralni, de közük sem lenne ehhez a kultúrához.
Nekem nagyon fájna, és szülői kudarcként élném meg, hogy a saját gyermekem elárulta a hazáját.
Persze tudom, hogy a baloldalnak a multikulti a mindene, meg a globalizmus, aki szereti a hazáját, az pedig egyből tömeggyilkos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!