Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vált ki az emberekből a...

Miért vált ki az emberekből a mai napig a meztelenség ekkora prűdséget? Miért baj ha egy gyerek valamelyik szülőjével fürdik?

Figyelt kérdés
Egy kérdés kapcsán tettem fel a kérdést. Olyan válaszok érkeztek hogy az valami elképesztő. Az apukát gyakorlatilag egy idegen férfiként állítják be, aki nem fürödhet vagy fürdetheti a saját lányát... Döbbenet, hogy a mai napig vannak ilyenek, akinek a meztelenség tabu. És még az édes szüleiről feltételezik, hogy zaklatják a gyereküket...
2014. febr. 9. 14:37
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
73%

Molesztálásról szó sem volt. Senki nem feltételezte az apukáról, hogy molesztálta a kislányt "csak" azért, mert együtt fürödtek.

Egy 10 éves igenis ne fürödjön a szülőjével, akármilyen nemű párosításról is van szó.

Elképzeltem a szituációt, 10 évesen apámmal együtt a kádban. Hát rosszul lettem.

A meztelenség pedig az őskorban volt divat, mikor nem voltak ruhák, nem is értem, miért mondogatod ezt a 21. százados dumát...

2014. febr. 9. 18:24
 32/39 anonim ***** válasza:
79%
Figyelj ez mind a te egyéni problémád. Általában 13 évesen már nem szokták igényelni, hogy az apa mossa a hajukat. És a gyerek természetes szégyenlőségét tiszteletben kell tartani.
2014. febr. 9. 19:52
 33/39 A kérdező kommentje:

Nocsak, kissé félre lettem értve. :)

Nem azt írtam, hogy mindenki idióta akit az anyja/apja fürdet, velük fürdik 9-13 éves korában. Mindenki más, mindenkinek más szinten szégyenlős. Hanem azt, hogy aki gyerekes típus mondjuk, és jópár ilyen van, és igénye van rá, azt miért nem lehet tiszteletben tartani? Miért kell rögtön undorító és pedofil jelzőket aggatni a szülőre?

Na, ez a nem normális.

2014. febr. 10. 08:40
 34/39 anonim ***** válasza:
71%
Gyerekes típus? Ezt részletezhetnéd, mert én mindig gyerekesnek gondoltam magam, de olyan régóta fürdök egyedül, hogy nem rémlik, hogy rajtam kívül valaki más mosta a seggemet.
2014. febr. 10. 11:40
 35/39 anonim ***** válasza:
81%
Hat az en lányom 10 eves, rendkívül gyerekes, de bizony hat eves kora óta egyedül fürdik.....
2014. febr. 10. 11:41
 36/39 A kérdező kommentje:
Nem ellenpéldákat kell felsorolni :D Hanem nem elítélni azt, aki bizony más ütemben érik, és másra van igénye :)
2014. febr. 10. 12:24
 37/39 anonim ***** válasza:
37%

Hmm, érdekes vélemények születtek. Na akkor most inkább példát mondanék. Öcsém a legkisebb gyerek, mindenben elkényeztetve a legkisebb, a trónörökös. A szennyest szétdobálja, egy kenyeret nem tudott 11 évesen megkenni, de 3 évesen közölte, hogy ő nem ül be a kádba, ő zuhanyzik. Ez fizikailag kivitelezhetetlen volt, hogy egyedül csinálja, ezért 6-7 éves koráig valaki tartotta neki a zuhany öö, fejét? és mentek az "utasítások" a szappan lemosáskor, hogy kezeket fel, fordulj meg, mosd meg a feneked, a bigád, rendesen! valamint a haját mi mostuk egy darabig aztán csak az öblítésnél segítettünk és amint elég magas lett ahhoz, hogy tudott felrakott zuhany mellett zuhanyozni közölte, hogy nem kér a segítségből, még a hajmosáshoz se, hagyjuk békén és bezárta magára a fürdő ajtaját, ami nálunk nem szokás, mert iszonyatosan párásodik, de van zuhanyfüggöny így azért az intimszféra se sérül a zuhany alatt így csak akkor zárjuk ha valaki beül a kádba és öcsém.

Viszont a meztelenség nálunk megszokott. Láttam apukámat nem egyszer, de azért ő inkább max gatyában mászkált itthon, azért az első 10en x évben mégis csak lányos apuka volt csak, de anyu nem zavartatta magát sohasem. Anyunál pl gyakran fordult elő az elmúlt 4-5 évben, hogy akkor beszélgettünk mikor valamelyikünk zuhanyzott, mert kb csak ennyi időnk volt együtt otthon mielőtt valamelyikünk rohant a dolgára vagy reggel vagy este.

Viszont én marha szégyenlős vagyok. Nem szeretem mutogatni magam feleslegesen, de simán előfordult, hogy egy szál bugyiban rohangáltam a lakásban a ruháimat keresve ha mondjuk valami kiöltözős helyre kellett menni, mert ugyebár a lakás különböző szekrényeiben volt szétszórva. Az uszodában a női öltözőben kamaszkorom idején mindig kerestem az eldugott helyeket ahol úgy tudok átöltözni, hogy senki se lát, most már nem zavar ha véletlen meglát a többi nő meztelenül, mert épp a bugyimat veszem fel. Szerintem ez mentalitás kérdése is, viszont vallom, hogy nekem kellett az, hogy a szüleim anno ilyen fesztelenek voltak otthon, sose szégyelltem a testem vagy nem kaptam sikítófrászt, hogy az aktuális barátom előtt meztelenül kellett mutatkoznom. Az orvosnál van egy enyhe ellenérzésem, hogy vadidegen embernek mutogatom magam, de nagy levegő és túlélem.

Viszont sose fürödtem együtt egy kádban a szüleimmel, a húgommal is csak nagyszülőknél és nem is tudom már mióta fürdök önállóan, de olyan 6 éves korra tippelném, suli kezdésre.

23 N

2014. febr. 10. 15:42
 38/39 anonim ***** válasza:
0%

Én soha nem láttam a szüleimet meztelenül, az én időmben ez nem volt szokás.

3 gyerekem van, két lány egy fiú. MIndig előttük zuhanyoztunk, nem volt tabu soha. Most hogy a csajok 10, 13 évesek, az apukának mondtam, hogy inkább már előttük ne zuhanyozzon, mert hát kezdenek pubertálni és nem kell már azt nézniük, hogy az apjuk hogy mossa a micsodáját. :) De persze nem gond ha véletlenül bemennek hozzá a fürdőbe, igazából figyelembe se veszik. Én simán zuhanyzom mig ők a kádban fürödnek. De soha nem fürödtek az apjukkal, mondjuk mi mindig zuhanyzunk apával, ők meg a kádban fürdenek, és nem is volt rá igény. De azt mondjuk nem tudnám elképzelni, hogy apuci beülne a 10 évesemmel a kádba. Nem vagyok prűd, de nekem is fura. Esetleg bugyiba, ha nagyon kislányos még, esetleg.

2014. febr. 10. 16:33
 39/39 anonim ***** válasza:
de teddd hozzá h csak a magyarok ilyen prűdek! aztán menj ki vmi normális országba és nézz körbe egy sima ruhás strandon is akár, és a kutya nem akad ki, ha te naci nélkül mész a vízbe vagy a meztelen bicós felvonulás és stb stb. nálunk nézd meg a nudista strandok összetételét, fiatal alig van, aki van, az is holland, német, dán, svéd, ennyi. nemtom miért, de a magyaroknál valamiért ez tabu, és úgy látszik, nálunk még senki se látott se kukacot se puncit :D
2014. febr. 16. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!