Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vált ki az emberekből a...

Miért vált ki az emberekből a mai napig a meztelenség ekkora prűdséget? Miért baj ha egy gyerek valamelyik szülőjével fürdik?

Figyelt kérdés
Egy kérdés kapcsán tettem fel a kérdést. Olyan válaszok érkeztek hogy az valami elképesztő. Az apukát gyakorlatilag egy idegen férfiként állítják be, aki nem fürödhet vagy fürdetheti a saját lányát... Döbbenet, hogy a mai napig vannak ilyenek, akinek a meztelenség tabu. És még az édes szüleiről feltételezik, hogy zaklatják a gyereküket...
2014. febr. 9. 14:37
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
83%

A kerdesben nem az volt, hogy furdeti, hanem, hogy egyutt furodnek egy majd 10 eves lannyal. Nalam ez azt jelenti, hogy az apuka is beul a kadba, es egy ekkora majd kamasz lanynal ez szerintem eleg durva es nem normalis.

Az egyutt alvasnal pedig azt nem ertem, miert kell az apuka elettarsanak kikoltozni a szobabol. Miert nem aludhat o is veluk, ha mar a lany nem akar sajat agyban aludni.

2014. febr. 9. 14:53
 12/39 anonim ***** válasza:
81%

A közös fürdőt én sem tartom egészségesnek, de nem a molesztálás és meztelenség miatt, hanem mert egy felnőtt ember izzadtan, mocskosan, egésznapi meló után ne üljön be a kisgyereke mellé a kádba. Én sem tenném, illetve nekem fura lenne (tisztán is). Gondolom, mert az én gyerekkoromban sem volt ez szokás.

A hajamat anyukám mosta 10-11 éves koromig, a mai napig emlékszem az első egyedüli hajmosásomra, ki lett adva, hogy jóóól mossam meg. Anyu fél óra múlva bejött, én még mindig ültem a kádban és a hajamat dörgöltem. :D Jól megmostam, mindegy... Ha éppen apunak volt kedve, akkor ő fürdetett minket a tesómmal, sosem volt ebből probléma.

A párom is ugyanígy fürdeti majd a kislányunkat és kész. Egy kis iskolás gyereket, már nem is úgy kell fürdetni, mint egy bölcsist. Neki már lehet tusfürdőt nyomni a kezébe és megkérni, hogy akkor most mossa meg a hónalját, a lábát, stb, ugyanígy az intim testrészeket is. Segíteni kell lezuhanyozni a tusfürdőt és kész. Szerintem nem kell ezt annyira túldramatizálni.

2014. febr. 9. 14:55
 13/39 A kérdező kommentje:
Én is írtam az együtt fürdést. Szerintem azzal sincs semmi baj. És egy tíz éves még bőven nem kamasz. Ezért döbbent meg engem, hogy a meztelenség még ma is ennyire tabu.
2014. febr. 9. 14:56
 14/39 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk semmiféle érdeklődést nem vált ki, ha egymás előtt fürdünk a családban. legfeljebb annyit, hogy ki mikor foglalja el a másik előtt a kádat. De meg sem fordult bennünk doha, hogy a lányunk ne láthatna minket ruha nélkül. Miért is ne? Ha pl. a tengerparton együtt fürdött a család más családokkal meztelenül, az sem volt rossz emlék. Azt hiszem, egészséges a lányunk és semmiféle pszichoizéje nincs.
2014. febr. 9. 14:56
 15/39 anonim ***** válasza:
75%

Erről beszélek, amit a 10-es is írt. :( Akivel ilyesmi történt, nehezen tud elvonatkoztatni.

Egyébként ez azért a kivételes esetek közé tartozik, legalábbis merem remélni, nem sok ilyen szörnyeteg szülő van.

A legtöbb szülő inkább azért nem csinál ügyet abból, ha meglátja meztelenül a gyerekét, mert még ha már nem is óvodás, neki még mindig gyerek.

2014. febr. 9. 14:57
 16/39 anonim ***** válasza:
80%
Arra a kerdesre gondolsz, ahol az apuka együtt fürdik es együtt alszik a 9 eves lányával láthataskor, a barátnőjének pedig ilyenkor nincs helye a hálószobajukban? Ha nem érted, hogy mi ezzel a probléma, akkor a hiba benned van.....
2014. febr. 9. 15:00
 17/39 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező: egy tíz éves még nem kamasz, de már lassan kamaszodik, van fogalma a nemekről, és - bármilyen megdöbbentő is számodra, így van - sokan 10 évesen már maszturbálnak.

Egy 10 éves már nem kisgyerek, ne fürödjön együtt semmilyen nemű szülőjével, nem egészséges! Ilyenkor egy gyereknek az egészséges, normális nemi szerepek elsajátítása, megismerése lenne a fontos, nem az, hogy még visszahúzzák a gyerekkorba, esetlegesen abnormális érzeteket-képzeteket váltva ki benne. Ti. ez már a lappangó szexuális érdeklődést tartalmazó kor kb. 7-11 éves kor, ezután kezdődik a kamaszodás - magyarán ilyenkor már fontos, hogy megfelelő nemi szerepeket, kapcsolati formákat lásson a gyerek. Ha ilyenkor ehelyett a meztelenséget a szülői szeretettel, gyermekiséggel azonosítja - azonos nemű szülő esetén is - az minden, csak nem helyes vagy jótékony.

2014. febr. 9. 15:09
 18/39 anonim ***** válasza:
86%

A 9 éves kislányos kérdésben szerintem nem az a probléma, hogy az apuka fürdeti, vagy meztelenül látja. Tudom, sokan erre élezték ki, de szerintem más a baj. Mégpedig az, hogy az apukának van egy kapcsolata, aki nem töltheti az éjszakákat az apukával, hanem ki kell mennie a szobából, mert a kislány alszik ott.

Egyébként én megértem a kislányt, de lassan tényleg át kellene szoktatni saját szobába.

Kár, hogy olyan nem írt tanácsot abban a kérdésben, aki már szoktatta át külön szobába a nagyobbacska gyerekét.

2014. febr. 9. 15:11
 19/39 anonim ***** válasza:
36%

17-es, ekkora baromságot már! :D 35 éves vagyok, fiatal koromban többször láttam anyukámat fürdés után, ő is engem, ha éppen ott volt dolgunk, nyugodtan benyitottunk a fürdőszobába, de soha a büdös életben nem azonosítottam a szülői szeretettel a meztelenséget.

Jó, tudom, hiába beszélek, nem vitatkozok, nem is győzködlek, az ilyen marhaságok hirdetői mindig ezer százalékig és meggyőzhetetlenül kitartanak a marhaságaik mellett, de legalább ma is röhögtem itt egy jót. :D

2014. febr. 9. 15:16
 20/39 anonim ***** válasza:
78%
Igen, a meztelenseg termeszetes. Ugyanugy a szex, a pisiles, a halal is. Megsem elek nemi eletet a gyerekeim elott, vecezeskor is becsukom az ajtot, stb.
2014. febr. 9. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!