Miért vált ki az emberekből a mai napig a meztelenség ekkora prűdséget? Miért baj ha egy gyerek valamelyik szülőjével fürdik?
19: olvasd el legközelebb, amire reagálsz.
Azzal nincs baj, ha az ember látja, tudja, érzékeli. Azzal van a baj, ha ezt a meztelenséget testközelbe helyezzük egy ilyen korú gyereknél.
Ellenkező nemű szülőknél max. 4-5 éves, azaonos neműeknél max. 8 éves korig javasolják a fürdetést - eddigre a gyerek tökéletesen képes gondoskodni a saját higiéniájáról normál esetben, így feleslegessé válik. Így lenne természetes.
Tudom, a beszűkült paraszti gondolkodásodon nem segít, de hadd ne nyissunk már vitát olyasmiről, ami biológiailag, pszichológiailag igazolt.
Engem 5-6 éves koromig fürdettek a szüleim és a kistesómmal együtt fürödtem aki ellenkező nemű, jó 9 éves koromig.
De amikor később eltört a kezem, anyu segített hajat mosni stb.
Szerintem így ez normális. De azt nem értem miért kéne a gyereknek a szülővel együtt fürödni. oké, hogyha kisbaba és nincs kiskádja, tartani kell, hogy meg ne fulladjon.
De ha már kisgyerek és tud ülni, akkor miért nem elég mosdatni és mutatni neki, hogyan csinálja?
Sosem tanul önállóságot, ha mindig valaki megcsinálja helyette.
"pszichológiailag igazolt"
Az lehet. Jaj, hányan példálóznak ezzel, hogy Dr. Doktorovics Pszichológus milyen tanulmányt írt erről! :D
De az élet mást mutat és ez a lényeg, nem az, hogy mi van leírva.
27: ha az élet más példát mutatna, akkor az emberek százain-ezrein alapuló tanulmányok is mást mutatnának. Gondolkozz már, mielőtt megszólalsz! Az ilyen kutatásokat kontrollcsoportokon végzik, és a végeredmény olyan képet ad, ami valójában jellemző is az egyénekre, a társadalomra.
Nem úgy történik a dolog, hogy a Doktor Doktorovics leül és kútfőből leír egy halom feltételezést, mert ő azt úgy gondolja. Ha van egy elmélete, azt tesztelni, bizonyítani kell, tényekkel alátámasztani, aztán ennek eredményei alapján közzé teheti a kutatása témáját és eredményeit, majd évtizedek folyamán elismerik, ténnyé válik.
Ha sosem olvastál még életedben tudományos cikkeket, kutatómunkákat, akkor ne szólj hozzá, mert egyszerűen fogalmad sincs az egészről.
10 évesen C-s melltartót hordtam, és akkor kezdtem menstruálni. Rajtam kívül még három lány menstruált ennyi idősen. (Tudom, mert olyan szégyellősek voltunk, hogy csak együtt mertük megkérdezni a tesi tanárt, hogy vehetünk-e fel melegítőt.)
Szerintem nem prűdség az, ha valakit zavar a meztelenség. Ha most egy haverod odaállna melléd, és lógatná a pöc$ét, te sem lennél prűd, ha zavarna.
Nekem az döbbenet, hogy te elképzeled, milyennek kell lennie a világnak, és megdöbbensz, ha nem olyan. Döbbenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!