Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudják a szüleid, mennyi a...

Tudják a szüleid, mennyi a fizetésed? És az anyósod, apósod?

Figyelt kérdés

Nemrég sikerült új munkahelyet találnom.Eddig sem volt kevés a fizetésem,de most sikerült olyan helyet találnom,ahol sokkal több.Nem dicsekvés,életszinvonalunk nem nőtt,minden plusszként érkező pénzt a hiteleinkbe fizetünk be,hamarabb leteljen.

Viszont anyám és anyósom folyton rágja a fülem,hogy de mennyit keresek,mit adnak fizun felül.Mintha rájuk tartozna. (nem éhezik egyik sem,hogy segíteni kellene őket).

Nektek tudják a fizetéseteket?

2014. febr. 4. 09:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
A szüleim tudják, mivel a családi vállalkozásban dolgozom. A párom szülei nem tudják, nem kötöttem az orrukra, de nem is kérdezték sosem.
2014. febr. 4. 10:36
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim tudják, a párom fizetését is tudjak. Nem forintra pontosan nyilván, de a nagyságrendet igen.

Anyósomék a fiuk fizetését tudják, az enyémet nem tudom, hogy tudják-e, mert tőlem sosem kérdezték. Ha a páromat megkérdezték róla, akkor tudják azt is.

Engem nem zavar, mert tudják, hogy a mai világ nem arról szól, hogy bárkinek nyugodtan elmondhatod milyen körülmények között élsz és mennyit keresel. Szerencsére tanult és okos emberek, akik nagyzolásból nem teszik kockára a mi vagyonunkat, vagyis vagyonvédelmi szempontból senkinek semmi köze, ahhoz hogy mekkora bevételünk van! Azt is megértenék, ha nekik nem mondanánk el, az én szüleim sosem kérdezték pl., magamtól éreztem úgy, hogy szeretném elmondani nekik.

2014. febr. 4. 12:19
 13/20 anonim ***** válasza:
93%
Szüleim tudják, mert nagyon sok lemondással járt a családnak, hogy le tudjak diplomázni, és az első munkahelyemen számunkra olyan hihetetlen nagy fizetést kaptam, hogy első dolgom volt elújságolni, hogy együtt örüljünk annak, hogy meghozta az áldozat a gyümölcsét. Még mindig ott dolgozok. Anyósom is tudja, mert hozzá mennek a leveleim (otthon dolgozik, mindent át tud venni) illetve az állandó lakcímem is ott van. Ha jön valami, ami fontosnak tűnik és jóideig nem találkozunk, fel szokta bontani, nehogy lemaradjak vmi határidőről (persze előtte felhív és megkérdezi,h bontsa-e). A munkahelyemről jött tegnap valami és mondtam h nézze meg, mert nem tudtam mi lehet és az éves bérpapír volt, szóval tényleg részletesen tudja:) De nem pletykás, én meg mindent leadózok és rengeteget dolgozok (ünnepnapjaim sincsenek) szóval nem hiszem h szégyenkeznem kéne.
2014. febr. 4. 12:35
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim nagy ívben tesznek a fejemre. Az elmúlt két hétben csak annyit kommunikáltunk, hogy írtam egy ímélt, amiben elkértem egy receptet anyukámtól, ezt ő másnap elküldte. Meg tegnap felköszöntöttem a fiúkat, ők megköszönték. Még annyit se kérdeztek, hogy vagyok, pedig tüdőgyulladásból lábadoztam (ma nyilvánítottak gyógyultnak, öröm van és boldogság :) ).

Így persze azt se tudják, hogy holnap kezdek az új munkahelyemen. A bérem meg pláne nem :)

Az előző fizetésem anyósom tudta, mert azonos szakmában dolgoztam, és a párom mondta, hogy beszéljek vele, mert ő képben van a reális fizetéssel és szerinte engem eléggé alulfizetnek. Szóval azt megbeszéltem vele. De egyáltalán nem okozott problémát a dolog, csak annyit mondott, hogy ha nem adnak emelést, váltsak munkahelyet. Ezt a tanácsát megfogadtam, szóval végül is jó, hogy beszéltem vele.

De egy pletykás, fülrágós anyával/anyóssal tuti nem osztanám meg ezt. Nem szeretem, ha beleszólnak az életembe, úgyhogy akiről feltételezem, hogy megpróbálná, annak nem adok feleslegesen táptalajt. Valamit úgyis találni fog, de annyival is kisebb a támadási felület.

2014. febr. 4. 12:45
 15/20 anonim ***** válasza:

Anyósom, apósom már nem él evilági dolgokkal. A szüleimmel pedig semmiféle kapcsolatom sincsen.

A távolabbi rokonok azonban nagyon is sokat törődnak azzal, ami nem az ő dolguk. Csak éppen mindig pofára esnek. :)

Azért rágják a füledet, mert fejni akarnak. Ennyi. Nem tartozik rájuk, ne törődj velük, amikor szóba hozzák a kérdést, mondd meg, hogy a nem az ő dolguk és azonnal válts témát. Előbb-utóbb leszállnak arról, hogy a zsebedben vájkáljanak.

2014. febr. 4. 13:37
 16/20 anonim ***** válasza:
Én sem értettem soha ezt a dolgot. Én mindenkinek elmondom. Ha sok, ha kevés, akkor sem adok belőle másnak. Szóval ha nekik jó érzés tudni hogy éppen mennyi jön be, az az ő dolguk. Engem egyáltalán nem zavar.
2014. febr. 4. 15:26
 17/20 anonim ***** válasza:

A szüleim tudják, általában év végén egyszer megkérdezik, hogy mennyi volt az emelés. Ők is elmondják, pedig nem kérdezem.

Anyósomék nem tudják, mennyit keresünk, és ez így is van jól.

2014. febr. 4. 16:12
 18/20 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam ezt megbeszélni a rokonokkal. Némely barátom tudja, hogy mennyit keresek.
2014. jún. 21. 18:01
 19/20 anonim ***** válasza:
Mivel közös szamlank van,igy igen.
2015. okt. 25. 17:30
 20/20 anonim ***** válasza:
Anyósomék tudják, mennyit keresek, de nem én mondtam el nekik, hanem ma férjem. Szerintem semmi közük hozzá.
2015. okt. 27. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!