Tudják a szüleid, mennyi a fizetésed? És az anyósod, apósod?
Nemrég sikerült új munkahelyet találnom.Eddig sem volt kevés a fizetésem,de most sikerült olyan helyet találnom,ahol sokkal több.Nem dicsekvés,életszinvonalunk nem nőtt,minden plusszként érkező pénzt a hiteleinkbe fizetünk be,hamarabb leteljen.
Viszont anyám és anyósom folyton rágja a fülem,hogy de mennyit keresek,mit adnak fizun felül.Mintha rájuk tartozna. (nem éhezik egyik sem,hogy segíteni kellene őket).
Nektek tudják a fizetéseteket?
Szüleim tudják, de nem forintra pontosan, csak hogy kb. mennyi, én is így vagyok az övükével. Nem mintha titok lenne, de nem szoktuk egymást faggatni, hogy akkor pontosan mennyi az annyi.
Anyósék is szerintem úgy kb. tudják, ha esetleg rákérdeztek a páromnál. De nem szoktak faggatni sose, nem beszélünk ilyenekről konkrétan.
Örülnek, hogy normális munkánk van, nem keressük halálra magunkat, de nem is használnak ki. Nekik ez számít, nem az, hogy pontosan mennyi a fizetésünk.
Nem illik egyébként csak így rákérdezni, hogy na pontosan mennyit keresel. De attól még nem biztos, hogy ezt bármi rossz szándékkal tennék. Egyszerűen csak valakik ilyenek, mert nem tudják, hogy ez nem szokás.
Anyámnak azért nem mondom el,mert azzal a város hirdetőtáblájára i kitehetném,percek alatt eldicsekedne minden ismerősének.Nincs szükségünk a "de jól megy" megjegyzésekre,hisz nem így van,feneketlen kút a hitel.
Anyósnak azért nem,mert ő egyrészt ahányszor jönne, annyiszor vizslatná,hogy mit vettünk,tenné a megjegyzéseket,hogy pazarlunk (bár szerinte ha már sonkát veszünk parizel helyett,az már pazarlás),és ha tehetné,ő mondaná meg mire költsünk,mibe fektessünk,stb.(Férjem fizetését sem tudja)
Anyósom/apósom nincs, egyedülálló vagyok.
Szüleim tudják - el is vannak keseredve. (Velem együtt.)
Igen tudják. Sőt minden magyar állampolgár pontosan tudja, mivel közalkalmazott vagyok. A bértábla nyilvános, az életkorom (hány éve dolgozom) nyilvános...
Szerintem csak azok titkolják, akik feketén kapják vagy érdemtelenül sokat kapnak. Ha te egyik sem vagy, akkor miért titkolod?
Szüleim tudják, a férjemét is..
Anyósomék nem... Velük nem lehet, de bem is áll szándékomban pénzügyekről beszélni. Nem titkolózunk, de az anyősom nincs tisztában a dolgokkal..( példa..meghívtuk őket vacsira.. 3 főétel, 1 előétel, mert az anyós párja nem volt éhes, 3 rövid, 4 ital..
8 ezer alatt, azt hittem eldobom az agyam mennyire olcsó, főleg, hogy isteni volt a kaja...erre anyós sápítozik mennyire sok pénz....én értem, hogy más szint, de mi sem vagyunk eleresztve)
Azt sem kérdezte meg mennyibe került az esküvőnk...míga. Szüleim részletre pontosan érdeklődtek, tudták mi mennyi, hogyan..de én is tudom a szüleim és a tesóm fizetéset..
Sőt ha apu kap prémiumot, akkor hív, és elújságolja, megisztja örömét, sőt azt is ha ki kellett fizeti egy csomó penzt az autőszervízbe..
Nem dolgozok feketén,és meg is dolgozom a fizetésemért, leírtam miért nem szeretném elmondani nekik.
Hozzáteszem,anyám és anyós nem laknak messze,ha anyám eldicsekszik a boltban,anyós is tudná elég hamar.Őt így is elég elviselni kéthetente egyszer,és bőven elég a sopánkodása,amikor képesek vagyunk elmenni pihenni valahová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!