Ha a szüleid megbüntetnek valamiért, tanulsz belőle?
Engem sem büntettek sokszor, sőt szinte soha, nem volt rá szükség. Két esetre emlékszem, ezeket örökre megtanultam:
-egyszer, kb. 10 éves koromban úgy mentem el otthonról az egyik barátnőmmel bicajjal, hogy nem szóltam senkinek, hogy hová megyek. Anyukám persze hazaért időközben és nagyon aggódott, hogy hol lehetek. Nagyon megkaptam a magamét (nem verést, csak leszidást). (pedig valójában csak a szomszéd utcában voltunk)
-másik eset, hogy anyukámmal sétáltunk az utcán, 10-12 éves lehettem, és találkoztunk egy ismerőssel. Anyukámmal elkezdtek beszélgetni én pedig türelmetlenkedtem, hogy mikor megyünk már. Mikor elváltunk az ismerőstől és kettesben maradtunk anyukámmal, akkor nagyon megszidott, hogy hogy merészelek beleszólni a felnőttek beszélgetésébe és siettetni őt. Nem ordibált, nem vert meg, de egy életre megjegyeztem.
27/n
engem sem igazán büntetnek, de elég nagy büntetés az nekem, hogy hamarabb fel kellett nőjek az alkoholista apám miatt és önállósodnom kellett. helyet kellett álljak és mindemellett a kis húgom érdekeit is figyelembe kellett vennem.
nem igazán vannak rám hatással a szüleim bántó szavai, mert néhány dologról máshogy vélekedünk és ez miatt bármennyit vitatkoznak velem, nem fogom máshogy gondolni, mert minden vétkemért képes vagyok felelősséget vállalni.
Engem nagyon sokszor megbüntethetnének,de anyám valahogy lecsillapodik és gyakorlatilag nem történik semmi.
Ugyanúgy folytatom amiért lecseszett,mint eddig.
Nem szoktam átgondolni a mondandóját(persze főleg üvöltözik).
Igen az utóbbi időben többször kapott rajta "rossz dolgokon",szóval most vigyáznom kell ^^
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!