Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok az olyan fiatalo...

Mit gondoltok az olyan fiatalokról, akik otthon laknak, de nem képesek semmit segíteni a házimunkában? Pofátlanság lenne?

Figyelt kérdés

Sok ismerős van, aki 16-17-20 sőt 26-27 évesen otthon lakik még mindig, habár van munkája, illetve mehetne albérletbe, megfizethetné, vagy a párjával is összeköltözhetnének, de otthon vannak még mindig, és eltartatják magukat a szüleikkel.

Ez nem is lenne baj, mert miért?

De az inkább meglep engem, és másokat, hogy még a szemetet kivinni is lusták, és a szüleire bízzák!

És semmit nem segítenek bele a házi munkába! Ha megkéred, hogy Facebookozás helyett, tolja le a havat, nyírja le a füvet, mosogasson el, menjen el a boltba/postára, már húzza a száját!

Azt mondta erre az egyik ismerősöm, hogy ez az igazi pofátlanság! Neki eszébe nem jutna azoknak az embereknek NEM megtenni ilyet, akiktől függ, és ételt tesznek le az asztalra, hogy ne menjen már el a postára, vagy ne mosogasson már el!

2014. jan. 29. 19:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%

Amikor én otthon laktam, anyám mindig siránkozott, és nyavalygott, hogy nem segítek a házimunkában.

Kb. 12 éves koromtól.

Akkor észbe kaptam, hogy segíteni kéne.

De nem tudtam, hogy hogy és mit, érthető egy ált.iskolásnál.

Próbáltam magamtól főzni, mosni, mert nem mutatta meg, hogy hogy kell az ő szája íze szerint.

Erre mi volt a reakció: "Eriggy" innen, én hamarabb megcsinálom, illetve "Több kárt csinálsz, mint hasznot" valamint "Amí én a kezem fel tudom emelni, addig nekem ne segítsen senki!"

Akkor...?????

Kell a segítség?

Vagy csak jó nyafogni?

Anyám sose engedett segíteni, aztán sírt, hogy mennyi a házimunka.

A kedvencem még az volt, amikor megkérdeztem, hogy mit segítsek, erre a válasz "Azt neked meg kellene látnod!"

Erről ennyit, valaki nem is hagyja, hogy segítsenek neki!

2014. jan. 30. 01:02
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Erre lettek nevelve. Nézze meg magát a szülő.
2014. jan. 30. 10:57
 13/14 anonim ***** válasza:
48%
Egyáltalán nem pofátlanság. Egy gyerek se tartozik a szüleinek hálával hiszen nem kérte hogy szüljék meg. Az aki meg csicskának szül gyereket az jól megszívta ilyenkor, nem mindenki olyan birka mint a többség. Nem kell etetni a gyereket se semmit venni neki de akkor ölje meg a saját kezével és ne várja hogy öngyilkos legyen. Lehet itt megrökönyödni azon amit mondtam de az ég világon senki nem tehet róla hogy hova született és nem is tartozik semmivel azoknak akik úgy döntöttek hogy egyszer csak majd megszülik is utána majd várják hogy még hálás is legyen a semmiért.
2014. jan. 30. 18:14
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem árt egy kis életre nevelni azt a gyereket, hogy ne egy számítógép előtt ülő penészvirág legyen, és csak várja, hogy minden az ölébe pottyanjon.
2014. jan. 31. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!