Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szül sok nő olyan...

Miért szül sok nő olyan házasságba, ahol a férj csak több hetente, havonta megy haza egy hétvégére külföldről?

Figyelt kérdés
Komolyan magyarázza már el nekem valaki, miért jó az, ha szegény gyerek meg sem ismeri az apját 1-2 évesen mert alig látja? Milyen házasság az, ahol nincs igénye a feleknek arra, hogy együtt legyenek, mint egy család? És milyen férfi megy abba bele, hogy úgy alapítson családot, hogy szinte nem is találkoznak?!
2014. jan. 26. 17:32
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

És 850km-re a gyerekedtől minek neked gyerek? Már ha állandóra tervezitek ezt az állapotot. Komolyan érdekelne. Játékmacinak ha hazamegy az ember? Vagy "csakazért" mert másnak is van, meg már kéne ennyi idősen?

A gyereknek meg mindegy, ugye?

Az a szomorú, hogy a legtöbb ismerősöm, aki távoli szülővel nőtt fel, nem is beszél az apjával, vagy ha igen, akkor is nagyon ritkán és felszínesen. Mire jó ez egyáltalán?

2014. jan. 27. 21:50
 42/51 anonim ***** válasza:
4%
Kerdezo, hagyd a fenebe, ezt nem fogod elmagyarazni annak, aki az oszton utan megy, es szaporodik esz nelkul, csak azert mert ezt latja masnal.
2014. jan. 27. 22:05
 43/51 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, én elviekben egyet értek veled, de azt nem veszed figyelembe egyáltalán, hogy nem ez az egyetlen eset, mikor a gyerek sérül. Ha a szülők elválnak, az egyiket akkor is hetente-kéthetente fogja csak látni a gyerek és az elvált szülő esete sokkal gyakoribb. Mégis ép felnőtt emberek nőnek fel. Részemről ha döntenem kéne, inkább nőttem volna fel csonka családban, külföldi apukával, apa nélkül...stb., mint hogy ne éljek, akkor az elsőt választanám.

És egyébként én, mint elvált szülők gyereke, akinek az apja ráadásul külföldön dolgozott, dolgzik, és évente 2x láttam, azt mondom, nem a gyereknek a legnehezebb ez a szituáció, hanem az anyának. A gyerek megszokja, hogy ez van, ha valaki nem tömi az agyát, nem kezd el azon gondolkodni, hogy ez rossz mert neki az a természetes, hogy csak annyit látja az apját. pont.

2014. jan. 28. 16:20
 44/51 anonim ***** válasza:
Így van a gyermekek hihetetlenül alkalmazkodóképesek ;-) ! Nekünk még gondolatban sem volt külföld ,mikor a lányunk megszületett ,az első osztályt kezdte ,mikor kiment dolgozni .(Most 3.-os) A lányomat nem viselte meg ,engem annál inkább ,de muszáj volt ezt meglépnünk .A lányom szokott minden alakalommal vígasztalni ,mikor visszamegy a párom ,hogy apa értünk csinálja mindezt ,hogy nekünk jobb legyen .Viszonylag sűrűn jár haza 3-4 hetente ,így nincs okom panaszra .De azért nem egy életcél így élni .Mi is költözünk most már szerencsére ki hamarosan ,ez volt a cél :) ! Persze nekünk is felmerült ,hogy majd kistesó ... De én így nem akartam bevállalni ,mivel nekem semmi /senki segítségem nincs... Így csak akkor vállalunk még egy babát ,majd ha majd kiköltöztünk mi is ! + Én úgy szeretnék babázni megint ,ha a párom tőlünk indul reggelente dolgozni és hozzánk tér haza .
2014. jan. 28. 16:35
 45/51 A kérdező kommentje:

" de azt nem veszed figyelembe egyáltalán, hogy nem ez az egyetlen eset, mikor a gyerek sérül. Ha a szülők elválnak, az egyiket akkor is hetente-kéthetente fogja csak látni a gyerek és az elvált szülő esete sokkal gyakoribb. Mégis ép felnőtt emberek nőnek fel. Részemről ha döntenem kéne, inkább nőttem volna fel csonka családban, külföldi apukával, apa nélkül...stb., mint hogy ne éljek, akkor az elsőt választanám. "

Viszont rohadt nagy különbség van aközött, ha valaki ÉLBŐL arra szül, hogy a gyerek csonka családban, sérült képpel nőjön fel az életről, munkáról, családról, házasságról ÉS aközött, hogy valakik ESETLEG elválhatnak!

Ugyanis az elsőben TERVEZETTEN sérül a gyerek, a másodikban nem...

U.i.: elvált szülők gyermeke vagyok. A különbség számomra az, hogy nem kiskoromban váltak el a szüleim, így már volt egy szoros, eleve kialakult kötődés, kapcsolat édesapámmal, mire elköltözött. Igaz, nem is messzire, csak 2 utcányira, így hetente többször is találkoztunk később is. Aki viszont távolságra szül, az eleve arra ítéli a gyermekét, hogy SOHA ne legyen közeli kapcsolata az apjával... :(

2014. jan. 28. 20:08
 46/51 anonim ***** válasza:

850es vagyok

Nahát végeztem a munkával,bevásároltam,kajáltam,(tarhonyás, húst csináltam jó lett)gyerekek megfürödtek úgyhogy most a párom megy.Elmúlt órában velük ,,voltam",ha végez újra megy a chat.Addig vagyok.NA itt is van.Ezt mondotta volt:-De jó egyeseknek,hogy van választásuk.

2014. jan. 28. 20:21
 47/51 anonim ***** válasza:
A gazdasági kényszer nagy úr! Amikor hazajön, annál nagyobb szeretettel öleli meg az övéit. Amikor pedig nincs otthon, ott a számítógép. Ez persze nagyon szomorú dolog, de ebben nem a családok a hibásak, hanem az elmúlt 24 év mocskos kormányai.
2014. febr. 21. 11:25
 48/51 anonim ***** válasza:
Ez csak a kormányunkon múlik hogy el legyenek szakítva a családok, munka és pénz miatt. Ha nem születnének gyerekek ez miatt , kihalna a magyar. De lehet ez a cél.
2014. ápr. 29. 09:24
 49/51 anonim válasza:
Bátyám kint él Amerikában, ott sok férfi katona, van, hogy akkor látja elsőnek a gyerekét amikor már több hónapos, 1 éves... Ne általánosíts... és ne menj bele ebbe aki nincs benne úgysem fogja megérteni.
2014. máj. 12. 11:47
 50/51 A kérdező kommentje:
Aki 1 évig nem látja a gyerekét, annak minek? Ezen mi megérteni való van? Semmi!
2014. máj. 12. 19:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!