Miért szül sok nő olyan házasságba, ahol a férj csak több hetente, havonta megy haza egy hétvégére külföldről?
És 850km-re a gyerekedtől minek neked gyerek? Már ha állandóra tervezitek ezt az állapotot. Komolyan érdekelne. Játékmacinak ha hazamegy az ember? Vagy "csakazért" mert másnak is van, meg már kéne ennyi idősen?
A gyereknek meg mindegy, ugye?
Az a szomorú, hogy a legtöbb ismerősöm, aki távoli szülővel nőtt fel, nem is beszél az apjával, vagy ha igen, akkor is nagyon ritkán és felszínesen. Mire jó ez egyáltalán?
Kedves kérdező, én elviekben egyet értek veled, de azt nem veszed figyelembe egyáltalán, hogy nem ez az egyetlen eset, mikor a gyerek sérül. Ha a szülők elválnak, az egyiket akkor is hetente-kéthetente fogja csak látni a gyerek és az elvált szülő esete sokkal gyakoribb. Mégis ép felnőtt emberek nőnek fel. Részemről ha döntenem kéne, inkább nőttem volna fel csonka családban, külföldi apukával, apa nélkül...stb., mint hogy ne éljek, akkor az elsőt választanám.
És egyébként én, mint elvált szülők gyereke, akinek az apja ráadásul külföldön dolgozott, dolgzik, és évente 2x láttam, azt mondom, nem a gyereknek a legnehezebb ez a szituáció, hanem az anyának. A gyerek megszokja, hogy ez van, ha valaki nem tömi az agyát, nem kezd el azon gondolkodni, hogy ez rossz mert neki az a természetes, hogy csak annyit látja az apját. pont.
" de azt nem veszed figyelembe egyáltalán, hogy nem ez az egyetlen eset, mikor a gyerek sérül. Ha a szülők elválnak, az egyiket akkor is hetente-kéthetente fogja csak látni a gyerek és az elvált szülő esete sokkal gyakoribb. Mégis ép felnőtt emberek nőnek fel. Részemről ha döntenem kéne, inkább nőttem volna fel csonka családban, külföldi apukával, apa nélkül...stb., mint hogy ne éljek, akkor az elsőt választanám. "
Viszont rohadt nagy különbség van aközött, ha valaki ÉLBŐL arra szül, hogy a gyerek csonka családban, sérült képpel nőjön fel az életről, munkáról, családról, házasságról ÉS aközött, hogy valakik ESETLEG elválhatnak!
Ugyanis az elsőben TERVEZETTEN sérül a gyerek, a másodikban nem...
U.i.: elvált szülők gyermeke vagyok. A különbség számomra az, hogy nem kiskoromban váltak el a szüleim, így már volt egy szoros, eleve kialakult kötődés, kapcsolat édesapámmal, mire elköltözött. Igaz, nem is messzire, csak 2 utcányira, így hetente többször is találkoztunk később is. Aki viszont távolságra szül, az eleve arra ítéli a gyermekét, hogy SOHA ne legyen közeli kapcsolata az apjával... :(
850es vagyok
Nahát végeztem a munkával,bevásároltam,kajáltam,(tarhonyás, húst csináltam jó lett)gyerekek megfürödtek úgyhogy most a párom megy.Elmúlt órában velük ,,voltam",ha végez újra megy a chat.Addig vagyok.NA itt is van.Ezt mondotta volt:-De jó egyeseknek,hogy van választásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!