Miért szül sok nő olyan házasságba, ahol a férj csak több hetente, havonta megy haza egy hétvégére külföldről?
Szerintem ez sokféleképpen kialakulhat. Pl, itthon élnek, jön a gyerek, apa elveszíti a munkáját, kap lehetőséget külföldön, itt ugye nincs sok kérdés és lehetőség...
Vagy véletlen esik teherbe a nő.
Vagy úgy tervezik, hogy a nő és a gyerekek kiköltöznek, de kell 2-3 év, hogy ez meg legyen alapozva...stb.
Nem hiszem, hogy minden háttér sztori nélkül csak úgy távkapcsolatra vállalnának emberek gyereket... Persze biztos olyan is van, de ezek általában kényszer helyzetek. Én apám is külföldön dolgozik már kb 15 éve, és olyan 12-13 éves koromtól nem is láttam csak évente kétszer. Mondjuk az én szüleim már korábban elváltak, de hát ez ilyen így alakul szituációk inkább. Gyerekek meg kellenek, különben kihalunk, a fajfenntartási ösztön pedig elég erős :D
"A szeretet nem abban nyilvánul meg, hogy kik mennyi időt töltenek együtt."
Ezzel egyetértek, de egy családnak sajnos alapvetően része kell hogy legyen, hogy időt töltsenek együtt.
"A férj meg gondolom nem jódolgában van külföldön, hanem hogy annyi pénzt keressen, amiből mindent meg tud adni a családjának."
Ezzel is egyetértek - de ha ennyire rossz a helyzet, miért nem mennek utána?
Legfőképpen azért foglalkoztat ez a kérdés, mert egyrészt felnőtt ismerőseim is vannak, akik ilyen környezetben nőttek fel, és most gyereket vállalók is, akik így döntöttek. És nem, nem fér a fejembe, hogy miért. Ne mondjátok, hogy kérdezzem meg tőlük, mert nyilván mindenkinek más a helyzete, mindenki mást mond - de azt egységesen látom, hogy a legtöbb ilyen család nem törekszik arra, hogy ismét lássák egymást, ismét együtt lehessenek. Sőt sok anyukának sajnos bevallottan kényelmes is, hogy nincs otthon a férje. De akkor miért vállal vele gyereket, ha nem szereti a közelségét? És a férj miért dolgozik ezért?
Szóval elsősorban nem azokról van szó, akiknél átmeneti kényszermegoldás ez, hanem akiknél hosszútávú vagy életreszóló. Hogy példákat említsek egy ismerősöm most 42 évesen ment ki a férje után, aki az elmúlt 20 évben külföldön kamionozott, hogy "hátha" összeáll megint a család. Nem ment, elváltak. Na de az elmúlt 20 év?!
Egy másik ismerősöm szintén hasonló korban "akadt ki" rajta, hogy a férje nem adja fel a munkáját és jön haza hozzá. De az elmúlt 10-20 évben elfogadta a helyzetet, gyereket vállalt erre...akkor most miért változna? Vagy mit gondolt, hogy lesz?
14-essel értek egyet!
Ezeknek a nagy része szerintem is olyan, hogy kényszerhelyzet.
Tudok ellenpéldát is, egyik legjobb barátom és az ő húgának az édesapja katona (nincs fronton), külföldön volt kinn éveken keresztül, évente pár alkalommal járt haza, Anyuka is dolgozott egyébként, hiába adott haza az Apa sok pénzt. Nem tudom, ők miért így vállalták, de szerintem nagyon minimális az, aki tudatosan így épít fel egy házasságot, a többség (mivel arra sokkal több konkrét példám van) valóban arra épít, hogy kimenjen majd a férj után, ha megvan a lehetőség, de most muszáj volt a férjnek kimennie, a gyerek meg már úton volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!