Miért szül sok nő olyan házasságba, ahol a férj csak több hetente, havonta megy haza egy hétvégére külföldről?
"A legtöbb ember NEM Pesten lakik, de még ott is legtöbben a 8-9 óra után másodállásba mennek"
Egy embert sem ismerek, aki másodállásba járna. Éltem Pesten is, de eredetileg más nyugat-magyarországi nagyvárosból származom.
Ez nem azt jelenti, hogy sokan nem járnak, de NEM EZ AZ ÁLTALÁNOS!
"HA veszed a fáradtságot és ITT végigolvasod a családi kapcsolatok kérdéseit, rengeteg az olyan kérdés, hogy a férj egyszerüen kénytelen a napi 10-12-14 órát ledolgozni a létminimumhoz."
Ha veszed a fáradtságot, és körülnézel egy tanult, normális rétegben, és nem a gyakorikérdések siralmas problémái alapján alkotod meg a világképedet. Istenem, ez az oldal a kérdezésre való! Természetes, hogy az idejárók 90%-a rosszul él, vagy testi-lelki problémái vannak! Ha ezt vesszük alapul, akkor 10-ből 10-nőt hagy ott gyerekkel a férje és 10-ből 10 úgy szül meg erőszakolja ki az esküvőt, hogy becsapja a másikat. Nyisd ki a szemed! Ez itt nem a valóság, hanem annak egy csekély szeletje, egy problémamegoldó-kezelő kérdező oldal...
"Azért, MERT a skype-on töltött idöben a gyerek ébren van, ha meg az apa este 10-kor ér haza, akkor már általában alszik"
Tényleg? Mert aki 14 órát dolgozik, feltételezem nem 8-kor kezd, hanem 6-kor kb., tehát még bőven hazaér, mire a gyerek ágyba menne.
Arról nem is beszélve, hogy aki külföldre megy dolgozni a jobb megélhetés érdekében... hogy is mondjam, 99%-ban nem értelmiségi, 4-8-ig tartó irodai munkát végez itt sem, hanem 9-10 órás 3 műszakos gyári/fuvarozói/építőipari/rakodó munkát - magyarán megint nincs gép előtt, mikor a gyermeke igen.
"Ha külföldön viszont 8-tól 16-ig dolgozik, akkor viszont 17-20 óra közt böven jut a gyerekre ideje, amikor ÉBREN van."
Lásd fentebb. A legtöbb kényszerkülföldi-dolgozó nem 4-8-ig dolgozik.
"Persze, és aki szerinted "jó apa", az marad Magyarországon és otthon marad munkanélkülinek, vagy minimálbéres munkán - mert akkor többet van a gyerekkel."
Ezt egy szóval sem mondtam!! Egy JÓ apa és anya viszont TÖREKSZIK arra, hogy egyben tartsa a családot, így nem vállal gyereket (szerintem) hosszantartó távollétre, és vagy együtt mennek külföldre, ha muszáj, vagy rövid időn belül a kint dolgozó felet követve.
Az az én szememben NEM LEHET jó apa/anya, aki évekig, önként, a másikkal egyetértésben TÁVOL VAN, NEM A CSALÁD RÉSZE.
"Feltételezem, hogy nem tudod, mit jelent, amikor nincs normális munkalehetöség, nincs jövedelem."
Tényleg nem tudom, de a kérdés nem erről szólt! Hanem arról, hogy ÁLLANDÓ távollét mellé MINEK gyerek?
Mert feltételezem, ha az egyiknek van külföldön állása, akkor a család is követhetné. Tehát ilyen esetekben miért csak pénzhozónak, alkalmi apukának kell a partner?
Plusz még annyit szeretnék hozzátenni, hogy aki legalább otthon dolgozik 14 órát, az egész hétvégén a gyermekével van.
A külföldön dolgozó meg ekkor is maximum skype-on kommunikálhat vele.
Esetleg erre is van valami kontrád? Mindjárt jön az gondolom, hogy az otthoni szemét dolgozók mind alszanak és le se szarják a gyereket, de a külföldi mintaapák hétvégén 10 órákat skype előtt töltenek és még az ebédlőasztalon is ott van a skype.
Nem kell elfogadni a "feltételeimet"...
Csak a miértre válaszoljon valaki...:(
Miért ítélik a gyerekeket apátlanságra, eleve arra, hogy félcsaládban, és egy olyan családmodellben nőjön fel, ahol van a kitartott anya és az eltartó apa, aki 2 havonta hazalátogat? :( Miért?
Én olyan családban nőttem fel, hogy édesapám külföldön dolgozott (már nyugdíjas) édesanyám meg otthon volt velünk. Mindkettejüknek ez volt a második házasság, édesapám elvált, édesanyám megözvegyült. Ekkor ott álltak gyerek nélkül és már nem a szerelmet keresték, csak egy társat akivel családot alapíthatnak. Akkor apám már 20 éve külföldön dolgozott. Lett volna lehetősége anyumnak is kimenni utána, de o nem beszélt idegennyelvet, plusz úgy gondolta, hogy jobb úgy, ha a nagyszülők 20 km-es sugárban élnek tolunk. Utólag már megbánta, hogy akkor nem volt szorgalmasabb és bátrabb.
A gyermekkorom úgy telt, hogy édesapámat minden hétvégén vagy minden második hétvégén láttam. Péntek este hazajött, 8 óra vezetés után már csak vacsorázni és aludni tudott. Szombat nagy bevásárlás, és maradt a szombat délután és este amit együtt tölthettünk. Vasárnap reggel még együtt voltunk, de aztán délután ledőlt pihenni, hiszen este indulnia kell, hisz másnap reggel már munka. Aztán jobb esetben a következő hétvégén megismétlődhetett.
Én ebben nőttem fel, természetes volt számunkra. Bár sosem kerültem olyan szoros kapcsolatba édesapámmal.
Most már több lehetőség lenne akár a kapcsolatot tartani is (pl. Skype) de úgy gondolom, hogy a személyes kapcsolatnál semmiképp nem lehet jobb.
Én vidéken éltem, tipikus, de modern faluban. Itt is keményen dolgoztak az emberek, de nem láttam olyat, hogy egy apuka ne találkozzon a gyerekével. Igaza van a kérdezőnek, a tipikus, hogy az ember 8 órát dolgozik. Ha 8-ra jár is, délután 5-re otthon van, 10 óra munka esetén is 7-re már otthon kell legyen. Persze vannak akik 12-14 órában dolgoznak, de az szabályozva van, hogy hány órát dolgozhat az ember egy héten. Persze lehet valakinek 2 munkahelye, de akinek ennyire nincs pénze, hogy csak úgy tud megélni, hogy minden nap napi 14 órában dolgozik, az ne vállaljon gyereket. Egy ilyen szülőnek se pénze, se ideje, se türelme nincs. Jelenleg városban élek, vidéki városban. Itt is ugyan az a helyzet, tehát nem helyfüggő a dolog.
Az a kapcsolat ahol a felek jo esetben havonta latjak egymast, az nem hazassag, az gazdasagi kozosseg.
A Skype nem helyettesiti a szemelyes ottletet es mivel en is kulfoldon elek, nagyon jol tudom, hogy a kulfoldon elo magyarok 80-90%-a nem 8 orat dolgozik, hanem inkabb ok dolgoznak 10-12-14 orat.
Lehet, hogy az anyagiak megoldodnak igy, mert haz tudja kuldeni a torlesztoreszletre valot, de a gyerek az akkor is serul.
Az ilyen 'csaladok' nem tudnak egyutt elni, nem tudnak konfliktusokat kezelni , mert a skype erre nem megoldas, nem szoknak hozza.
Es nagyon sok no tenyleg jobban szereti, ha a ferfi tavol van, ezt sok idosebb kolleganomtol hallottam.
En meg szinten olyan apaval nottem fel, aki sose volt ott, most probalom megoldani a ferfiakkal valo gondjaimat, mert azonositottam ezt azzal, hogy a ferfi sosincs ott.
Aki azt mondja, hogy lehet, hogy ez igy jobb hazassag, az nem szereti a parjat, es fogalma sincs az osszetartozasrol, mert ha bele gondolsz, egy tavkapcsolatban nem ismered a masikat, csak azt amit skype-on latsz.
A 35-ösnek különösen köszönöm a személyes beszámolóját, nagyon tanulságos volt szerintem!
A 36-ossal egyetértek.Akinek nincs ideje rá, annak nem kellene gyermeket vállalnia sajnos :(
Az en peldam. Kulfoldon elunk. Biztos allasa volt a paromnak. Reggel 10tol este 11ig ott volt a munkahelyen. Sajat uzlet.. osszejott nehany dolog oda lett az uzlet..jelenleg 6 honapja elment innen egy masik orszagba dolgozni..eloszor 2 honapig nem volt itt..utanna kb 2 hetente jott. Most dolgozik egy uj uzlet beinditasan es kb aprilisban mi is mehetunk utanna.
Mivel ezelott is reggeltol estig dolgozott nem igazan van kulonbseg..k8veve hogy akkor betudtam vinni a fiunkat kb egy orara naponta..de az is olyan volt hogy vagy raert vagy nem. Heti egy szabadnapja volt amibol felet vegigrohant ugyintezessel. Most 2 hetente van itt 3 napot es azt aktivan a fiammal tolti(meg persze velem) ossze sem lehet hasonlitani a ket idoszakot. Sokkal osszetartobbak vagyunk es erzelmileg erosebb a kotelek mint azelott mikor bar mindennap itt volt de megsem jutott belole nekunk semmi. Ertem ezalatt hogy 11kor ha sikerult bezart. Ejfelre itthon volt. Ha kibirtam megvartam ha nem akkor csak masnap lattam. Kb hajnal 1re furdes utan agyba kerult..ha eltudott aludni 2 korul akkor jo napja volt ha nem akkor hajnal 4ig tv-zett mert folyton a munkan agyalt hogy mit es hogy lehetne valtoztatni. Reggel a fiam 8 korul kelt. Az apja felk9maban az agyban probalt ugy csinalni mint aki jatszik vele de igazabol ott sem volt agyilag. 9kor kikelt az agybol..zuhany,kave,reggeli es viszlat..
ugyhogy hidd el mukodhet ezerszer jobban egy ilyen kapcsolat mint egy normalis egymas mellett elos.. a fiam most kezdett el kotodni hozza mert az ido amit egyutt toltenek illetve egyutt toltunk minosegi.
ez nem jelenti hogy nem szeretnek ujra ejjelente a ferjem mellett aludni vagy reggelente munka elott egy csokot adni de ez a nehez idoszak mindnyajunknak segitett atertekelni a dolgokat.
Udv. Egy 27 eves feleseg. 3 eves kisfiu anyukaja.
Kedves kérdező!
Miből gondolod, hogy neked kell mások élete felett ítélkezni és megmondani a tutit?
Foglalkozz a sajátoddal.
Micsoda biomókus,továbbá ún.álértelmiségi szemlélet.Azok vannak így elvarázsolódva.Nincs választás!Ez van!Vagy így, vagy sehogy.Ja persze, mondtad is hogy akkor inkább sehogy.
Jelenleg 850km-re vagyok a családtól.Az otthoni keresetből még mindig a szüleimmel laknék.Sajna szakmunkásként tőlem csak ennyire futotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!