Elegem van anyámból! Mit csináljak?
Már kezd nagyon betelt a pohár, már lassan ott tartok, hogy leüvöltöm a fejét..
Évek óta ezt hallgatom. Ő milyen fáradt, mennyire fáj a feje, meg ez, meg az. Esküszöm ha 3 percenként nem sóhajt hangosan és mondja, hogy jajj, akkor itt haljak meg ebben a pillanatban...
Reggel 7-kor kel, 4 órát dolgozik, 2 naponta főz, takarít, majd alszik délután kb 3 órát, este meg elmegy 8-9 körül aludni. És ő milyen fáradt...
(Hozzáteszem, hogy takarításmániás, napi 4x felporszívózik, pedig semmi szükség rá)
Nem bírom már elviselni ezt a folytonos panaszkodást, kb 4 éve napi szinten ezt kell hallgatnom! Komolyan ott tartok már, hogy még egy "jajj" és megmondom neki, hogy más 40 éves nők napi 8 órát dolgoznak egy szó nélkül, míg ő ilyen életképtelen..
Mit csináljak?!
Ezt a kérdést mintha én írtam volna ki, szóról szóra. Azzal a különbséggel hogy az én anyám 8 órát dolgozik.. Én arra gondolok, hogy így akarja felhívni magára a figyelmet, hogy körülrajongjuk, és sajnáljuk. Mindeközbe persze annyit se kérdez, hogy velünk mizu.
Én már megszoktam. Mást nem nagyon lehet tenni szerintem. 22 vagyok, akár el is költözhetnék, de még iskolába járok, tehát valahogy el kell viselnem nekem is. kitartás:)
Nem lehet hogy azért csinálja mert szeretné ha néha segítenél neki a dolgokban?
Egyébként tudom milyen érzés mikor épp ezer más fontosabb dolgod lenne mint a takarítás, és anyukádnak meg lenne rá ideje de mégis neked kell segíteni, ez nálunk is így volt (bár hozzá kell tenni, hogy csak miután egyetemista lettem, mert gimisen azért még jócskán volt időm segíteni neki és szerintem neked is lenne).
de ez ellen csak annyit tudsz tenni hogy vagy segítesz neki, vagy hallgatod a panaszkodást továbbra is, vagy elköltözöl.
Utálja, ha segítünk neki, így már kb 5 éve meg se próbálom. Soha nem volt jó, ő utánam mindig újracsinálta, mert neki csak az jó.
De nem hiszem, hogy minden egyes nap ki kéne sikálni a kádat, wc-t, 4x porszívózni, és a többi. Ez mániákus..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!