Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? A párom nem...

Mit tegyek? A párom nem foglalkozik a gyerekünkkel.

Figyelt kérdés
Párommal van egy két hónapos gyerekünk, sajnos nem foglalkozik a kicsivel. Szinte egész nap nincs is itthon, pedig ő is akarta a kicsit, legalábbis ezt mondta akkor. Mi történhetett vele?
2014. jan. 20. 23:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Utolsó! Kíváncsi vagyok mikor váltok el.
2014. jan. 21. 12:59
 12/17 anonim ***** válasza:
Kedves vagy kérdező, de nem úgy néz ki, hogy valaha is elfogunk. :)
2014. jan. 21. 13:04
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem kell a tv előtt tespedni, de nem egészséges, ha az anya kienged bizonyos feladatokat a kezéből, mert hosszú távon nem tud működni. A feleség nagyon szeretné, hogy működjön, de nem tud, a férfi természetéből adódóan képtelen ennyire komplex feladatok végrehajtására. Egy dolgot megcsinálok én is, kiporszívózok, meg is főzök, de egyszerre csak egy dolgot csinálok. Megfőzök, de nem mosogatok. Kiporszívózok, de közben nem tudok mást csinálni, a férfi agy így működik. A férfi képtelen a család összetartására, bármennyire is szeretné ezt sok nő. Az összes családban előbb-utóbb válás lett a vége, ahol nem a nő volt a háztartás vezetője. A férfi is remekül elvan egy gyerekkel, de olyankor más feladatot ne adj neki, mert képtelen rá.
2014. jan. 21. 14:42
 14/17 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet így általánosítani. Ez teljesen személyiség és érzelmi intelligencia függő, nem lehet nemekre lebontani a szerepeket. A férjem hozakodott elő ezzel, nem én erőltettem rá. Ő szeretett volna itthon lenni a gyerekkel. Nem volt semmi gond, hamar belejött az itthoni teendőkne. :) Mondjuk alapjáraton jártas volt benne, a legeslegeljétől kezdve megosztottunk magunk között mindent. Külföldön, ez teljesen elfogadott életforma, itthon néznek csak ferde szemmel az ilyesmire. Ettől ő még férfi a talpán és én is igazi nő vagyok. Így a munkákból sem estünk ki annyit, mintha egész végig én lettem volna itthon. Nyílván nem mindenkinél működik ez, ehhez bizonyos fokú érettség kell, és másfajta gondolkodásmód. De nem szeretem, ha a férfiakat analfabétáknak állítják be, mitnha semmihez sem értenénk otthon. Az elmúlt 15 évben működött nálunk, nem hiszem, hogy pont most fog hirtelen elromlani. :)
2014. jan. 21. 14:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Egyébként meg sok férfi él külön, mielőtt megházasodna. Én is külön éltem. Ilyenkor magadnak kell ellátni a háztartást. Ha akkor nem okoz gondot, házasságban sem kéne.
2014. jan. 21. 14:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Nálunk pl. a férjem megcsinálta a házimunkák jelentős részét, mikor az első hónapokban annyira lefoglalt a baba hogy nem tudtam sok mindent csinálni mellette a háztartásban, pedig ő is híve a hagyományos munkamegosztásnak, de mivel igénye volt rá hogy ne szaladjon a lakás, megcsinálta. Egyébként nem mondanám azt hogy a férfiak nem foglalkoznak a pici babával, ha érdekli őket, csak máshogy foglalkoznak. Mondjuk így a "jó dolgokat": ringatás, szeretgetés, fürdetés, de pl a pelenkacserét, éjszakai kelést, öltöztetést ilyesmit nem.
2014. jan. 24. 08:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Valójában egyik barátom is így járt. Ő egész egyszerűen félt megfogni a kicsit. Kétkezi munkát végzett világ életében, 180 magas 80 kiló tömör izom, és a kezébe adták az 50 centis alig-alig 3 kilós kicsit, a porcelánt nem tartotta úgy.minden alkalommal félt hazamenni, mi lesz, hoa asszony a kezébe adja. Félt, hogy ha megfogja, összeroppan a kislány a kezében. Nézni, játszani vele imádott első perctől fogva, imádja a kislányát, és végtelenül büszke rá, de az első egy évben minden alkalommal összerezzent, ha a kezébe adták a gyereket.
2014. jan. 24. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!