Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A ti férjetek is ennyit...

A ti férjetek is ennyit foglalkozik a babával? Vagyis: nem!?

Figyelt kérdés

15 hónapos a kisfiunk. Nagyon szeretett volna gyereket, ráadásul fiút. De nem foglalkozik vele annyit, amennyit kellene, és engem nagyon megvisel, bánt ez a dolog, mert később, lehet, hogy visszasírja még ezeket az időket. Dolgozik, mikor hazajön a munkából, ad egy puszit neki, 1-2 percig foglalkozik vele, aztán annyi. Anyósomékkal együtt élünk. De SOHA nem mondta nekem, hogy most ő szeretne foglalkozni vele, nekem nincs valami dolgom, hogy én foglalkozhassak azzal, ő meg a babával. Ebédnél is, a bébinek van egy gyerekágya a konyhában, és ma is nyűgös volt, mert szeretett volna kijönni, de szórakoztattuk, hogy maradjon addig, míg eszünk. A nagypja, nagyanyja, én. férjem meg sem mukkant! De annyit, hogy ő már evett, és elvegye, hogy én is tudjak enni, magától, hogy ennyit megtegyen, nem. Ő nem. Elvárja, hogy más. Vagy mindig meg kell kérni, mint valami szomszédot, hogy nem-e vigyázna rá amíg ezt meg ezt megcsinálom. Hiába látja, hogy nem tudom csinálni a dolgaimat, meg sem moccan, csak ha szólok neki. Ő elvan a kis világában, mindig elvárja, hogy más foglalkozzon a gyerekével. Jó, mikor vigyáznia "kell" rá, akkor játszik vele, próbál. De úgy érzem egyáltalán nem érdekli, és ez nagyon fáj. Akkor miért akarta annyira?

magától sohasem kezdeményez kapcsolatot a fiával, csak nagyon ritkán, vagy, ha "megkérjük".

Mindig tv, haverok, cigi. Úgy érzem sokszor, hogy csak azért akart családot, hogy fel tudja mutatni. Ezek alapján, gondolhatjátok, hogy velem sem foglalkozik igazán, mindig kérni kell szinte, hogy beszélgessünk, bújjunk össze.

Nagyon félek, hogy válás lesz a vége, mert egyre csak megy felfelé bennem az a bizonyos pumpa...

2013. jún. 23. 16:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Ezt meg kell vele beszélned, higgadtan.
2013. jún. 23. 16:49
 2/17 anonim ***** válasza:
36%

Kap pozitív visszacsatolást, amikor a gyerekkel foglalkozik?

A korai időkben mennyire vontad be a gyerek körüli teendőkbe?

2013. jún. 23. 17:00
 3/17 anonim ***** válasza:
34%
Lehet, hogy nyomasztja a felelősség, hogy immár a baba eltartásáért is ő felel.
2013. jún. 23. 17:02
 4/17 anonim ***** válasza:
21%
Egy férfi biztos nem fog annyira babázni, mint egy nő, azért ezt vedd figyelembe. emiatt ne legyen válás, próbálj kicsit empatikusabb lenni. De azért a legalapvetőbb dolgokat tényleg megcsinálhatná.
2013. jún. 23. 17:04
 5/17 A kérdező kommentje:
Igen, kap visszacsatolást. Bevontam a teendőkbe. Azt tudom, hogy nem annyit foglalkoznak vele, mint a nők, de szerintem ilyen keveset sem. Elég empatikus vagyok, de szégyellem és bánt, hogy ebédnél is, ami többször előfordul, hogy nem is szól hozzá. Szinte menekül, mindig másra hagyná, kivéve, ha nem tudja. Szerintem ennyi elvárható lenne egy férfitól. Nem idegesebb amiatt, hogy a fiát is el tudja tartani, lehet furán hangzik, de én magamat és a fiamat a GYED-ből és csp.-ből eltartom. Tőle nem kérek, csak ha elfogy a havi összeg, ami nem mindig. nem egyik napról a másikra élünk, szóval emiatt sincs stressz.
2013. jún. 23. 21:45
 6/17 anonim ***** válasza:
Ezeket elmondtad neki is? Hogy úgy érzed, menekül a gyerek elől?
2013. jún. 23. 22:26
 7/17 anonim ***** válasza:
48%

Vegyél etetőszéket és abban egyen veletek együtt a baba, úgy fogja megtanulni, nekem is 15 hónapos a fiam, velünk együtt eszik. Egyedül is próbálkozik már.

Külön kellene költözni a szülőktől de gyorsan. Nem tudhatod mi van a háttérben, lehet szégyelli kimutatni az érzelmeit a szülei előtt.

2013. jún. 23. 22:44
 8/17 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy becsapva érzed magad, de az, hogy magadban fortyogsz, mint az említett ebédelős példánál is, az nem segít. Ne várd meg, amíg az indulat összegyűlik és nagyobbat robban az indokoltnál, minden helyzetben azonnal tedd szóvá, ami zavar.
2013. jún. 24. 03:43
 9/17 anonim ***** válasza:
Én is azt tudom mondani, hogy próbálj beszélni vele. Ha kell, többször is mond el. Nekem legalább is ez bevált. Nálunk 4 hónapos a baba. Ha itthon van, többször is a kezébe nyomom, h na akkor böfiztesse meg, vagy cserélje le a pelusát, vagy altassa el, fürdesse meg. Próbáljatok meg hármasban is csinálni dolgokat, hogy szokja a dolgot. Vagy akár lehetne valami feladat, pl. fürdetés, amit csak ő csinál ezentúl. De mindenképp mond el neki az érzéseidet! Sok sikert :)
2013. jún. 24. 09:29
 10/17 A kérdező kommentje:

Mondom, kérem, utalok...már számtalanszor. De mintha a falnak mondanám. Azt mondja: jó/jól van, ennyi a válasza, aztán semmi. Számtalanszor kértem már, de annyira el van a világában...Ja, és ez ez szerintem baszogatás, aká szépen m ondom, akár hangosabban. Szinte sosincs itthon, pelenkázni undorodik, fürdetni nem meri, etetéseknél nincs itthon.

Szülőktől sajnos nem tudunk elmenni, mert szerinte nem élnénk meg. Kettőnk keresete 330000ft/hó. Nem olyan sok, de vannak, akik a feléből, több gyerekkel meg tudnak élni. Nem akar alább-adni abból, ahogy most él. nem akarja, hogy kinézünk valamit valahol, és ne tudja megvenni, csak hónapok múlva, amikor gyűlik rá. Ha mindenki így gondolkozna, ahogy ő, senki sem merne külön menni. Én nem vagyok olyan nagy igényű, mint ő, szegényebb családban nőttem fel.

2013. jún. 24. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!