Mit tegyek? A párom nem foglalkozik a gyerekünkkel.
Figyelt kérdés
Párommal van egy két hónapos gyerekünk, sajnos nem foglalkozik a kicsivel. Szinte egész nap nincs is itthon, pedig ő is akarta a kicsit, legalábbis ezt mondta akkor. Mi történhetett vele?
Tovább marad távol, mint indokolt lenne? Semmiben sem segít a baba körül (pelenkázás, séta, fürdetés, stb)?
2014. jan. 20. 23:09
2/17 A kérdező kommentje:
Sosincs itthon, most is már alszik. A gyereket nagy ritkán fogja,pedig nem lehet rá azt mondani, hogy fiatal apuka.
2014. jan. 20. 23:14
3/17 anonim válasza:
Az én párom is ilyen volt, aztán azt hittem, hogy majd ha nagyobb lesz a gyermekem, talán. De nem. Hallgattam, nyeltem, hallgattam, nyeltem. Közben meg belülről evett meg a bánat. Aztán veszekedtem, veszekedtünk. Sokat. Aztán elváltunk. Most egyedül nevelem kevés pénzből, tesó nélkül, de jobb a békesség. Nem neki való ez. Mindig fájni fog... Én eldöntöttem egyedül csinálom, mert ha nem, megesz a harag és az idegesség, és ez a kicsinek is rossz volt. Ma egy viszonlyag boldog, kis emberem van, a szülei vitái maitt szorongó kis gyerek helyett. Jobb ez igy. Egy két év, amig végigjárod ezt a poklot és elhiszed, hogy jobb ez igy... Mindenkinek.
2014. jan. 20. 23:24
4/17 anonim válasza:
Rájött, hogy mégsem való neki a gyerek. Gondolom idegesíti, hogy sokat sír, eszik, alszik, semmi mást nem tud, és ajnározni kell a nap 24 órájában. Illetve te is valószínűleg 100%-ban foglalkozol a gyerekkel, és 0%-ban vele, akár már a terhességed kiderülése óta. Ezt nem tudhatom, de általában ez is a probléma forrásai közt szokott szerepelni. A nő megszűnik nő lenni, és anyatigris lesz, aki aztán apában keresi a hibát mindig. Esetleg le kéne ülni vele és megbeszélni, hogy mi történt? Nem vadidegen embereket kérdezgetni? Millió oka lehet annak, amiért ezt csinálja a párod. Két megoldás lehet: megbeszélitek, és minden jóra fordul, vagy megbeszélitek, hogy különváltok, mert ez nem megy.
2014. jan. 20. 23:42
5/17 anonim válasza:
A túldramatizálás az nagyon megy mindenkinek. Egy apa máshogy viszonyul a gyerekhez. Nem mindenki tud vele mit kezdeni, nem tud neki gügyögni, nem tud lemenni a szintjére. A legtöbb apuka akkor kezdi kiélni magát, amikor a gyerek 6-7 éves lesz, lesznek önálló gondolatai, lehet vele játszani, aktív dolgokat csinálni.
A gyerek körüli teendők megint csak nem férfiaknak való feladatok, azt sem tudja, hogy kell megfogni, de ezt talán tőle kellene megkérdezni, mi zavarja.
2014. jan. 21. 07:49
6/17 anonim válasza:
Ha a gyerek fürdetése, pelekánázsa "nem férfinak való" akkor mi a fenének akart gyereket? Ez ugyanannyira a férfi feladata mint a nőé. Mivel a gyerek KÖZÖS. Nincs ilyen, hogy apuka 6-7 évig rá se néz a gyerekre mert nem tud vele mit kezdeni... Az ilyen ember szörnyen infantilis és ostoba...
2014. jan. 21. 08:56
7/17 anonim válasza:
Persze, nőként baromi egyszerű ilyet mondani, kár is ezen vitatkozni. úgy sem érti meg egy nő sem.
2014. jan. 21. 10:56
8/17 anonim válasza:
Én a normális férfiakról beszélek. Én két évig, a férjem egy évig volt itthon gyesen. Amikor dolgozott, akkor is minden este rohant haza, hogy ő fürdethesse a gyereket. Hétvégén mindig ő foglalkozott vele. Amikor itthon volt ő vitte a háztartást, és a gyereket is ellátta. Normális férfiak részt akarnak venni a gyermekük életében, és nem 6 éves korában ugrik a képbe, hogy hopp van ám apukád is. Akikről te írsz, az az a típus, aki érzelmileg infantilis, maga is gyerek. Hiszen mi másért ne tudna egy felnőtt férfi mit kezdeni a saját gyerekével? De ilyen "férfinak" nem is való gyerek. :)
2014. jan. 21. 11:03
9/17 anonim válasza:
Inkább azt a nőt nézném meg, aki megengedi otthon, hogy a férje vigye a háztartást, de ebbe ne menjünk bele szerintem.
Lehet otthon segíteni, kell is, de mindenkinek legyen meg a szerepe.
2014. jan. 21. 12:07
10/17 anonim válasza:
Már bocsánat, de ez nevetséges. "Megengedem", hogy ő vigye a háztartást. :D De miért kéne ezt egyáltalán megengedni? Az otthon közös, a gyerek közös. A feladatok közösek. Az lenne a szerep szerinti felosztás szerinted, hogy anyuka dolgozik gyereket nevel és otthon végzi a házimunkát, miközben a férfi munka után letesped a tévé elé? Nagyon sok hozzánk hasonló gondolkodású párt ismerek, ahol a férfi sem fél megfogni azt a porszívót és nem fél a kakis pelekától sem. Számomra a te felfogásod furcsa.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!